Co pomáhá na atopický ekzém?

328
4.6.12 11:54

Co pomáhá na atopický ekzém?

Dobrý den, je vůbec něco co pomáhá alespoň zmírnit AE??? Byli jsme zatím se synem na testech na BKM a lepek a negativní. prosím pomoccccccc, nevím z čeho to může být, snažím se vyhýbat všem pravděpodobně alergizujícím potravinám, už mám strach dávat mu něco jiného něž UM nebo kaše. Díky předem za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4817
4.6.12 12:03

Nic :-D Promiň, ale název diskuze k tomu svádí. Já s AE bojuju od svých 6 neděl a nepomáhá nic. Fáze klidu se střídají s fázemi ekzému, prostě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
4.6.12 12:06

Něco si o AE nastuduj a nemyslím tím zrovna na emiminu… :nevim:
Pokud máte AE, tak musíš mazat a mazat a mazat. Potraviny zkoušet, každému něco nesedne a u každého je to jiné. Obecně nejhorší jsou ořechy, čokoláda, kakao, ryby, koření, citrusy… Nevím jak máš staré dítě..
Takže zeleninu zkoušet, ovoce, nové příkrmy co 4 dny, abys vychytala, po čem se to zhorší, to následně zatím vynechat. Pečivo, bílé jogurty, sýry…
A hlavně MAZAT! Do koupele oleje (Balneum hermal, oilatum..), promazávat indulonou, adermou, masťovými základy, excipialem, pokud je to mokvavé, tak kortikoidy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
4.6.12 12:07

JJ, je to chronické, ale většině to vymizí s věkem… Je to péči, kterou kůži věnuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PeťulaG
4.6.12 12:11

Já mám AE taky od malička a už mám vypozorováno že se mi to rozjede každé tři roky cca na 6 měsíců a tak to zase samo přestane.. Že by mi to zhoršovalo vyloženě nějaké jídlo to nevím, to jsem si nějak nevšimla.. Pomáhají mi ty namíchané mastičky od kožního, ale taky jen na chvíli.. :nevim: Ale naposledy když jsem měla zrovna období ekzému, tak jsem se zrovna stěhovala k našim a máme tu psa (Am. Staforda).. myslela jsem si že to bude horší, ale světe div se, pejsek mi párkrát olíznul nohy a vyrážka zmizela.. :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
328
4.6.12 12:14

Díky všem, moc jste mě tedy nepotěšily, ale to jsem tak nějak čekala. Mažu několikrát denně, tak uvidíme, třeba odhalím nějakou potravinu a zlepší se to.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
4.6.12 12:16

Taky mám AE a syn bohužel taky (oba už po šestinedělí). U sebe ani u něho jsem zatím nezjistila, čím by to mohlo být. Máme ho „jen“ na podzim a přes zimu. Musíme se stále mazat. Na flíčky nám oboum pomáhají pouze kortikoidy. :( :zed: Na svědění mě excipial u lipolotio. Matymu kupuju v lékárné na promazávání leniensku (lze i na recept).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
4.6.12 12:20

přítelovi vždy pomuže moře:) ale taky mu pomáhá mazání a ješte bláto z mrtvého moře nebo sůl z mrtvého moře a máčení:)je to neustálý boj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PeťulaG
4.6.12 12:22

Taky to mám jen na podzim a na zimu, když už se mi to projeví stejně jako psala @Vanda9 … nevím jak je to možný.. ale přes jaro, léto to nikdy nemívám…

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
4.6.12 12:39
@gemmy píše:
Dobrý den, je vůbec něco co pomáhá alespoň zmírnit AE??? Byli jsme zatím se synem na testech na BKM a lepek a negativní. prosím pomoccccccc, nevím z čeho to může být, snažím se vyhýbat všem pravděpodobně alergizujícím potravinám, už mám strach dávat mu něco jiného něž UM nebo kaše. Díky předem za každou radu.

Ahoj nevím co vše Ti píší holky(nestíhám dočítat) ale malé se AE taky rozjel. Ona tedy trpěla ABKM a intolerancí laktózy,ale nakonec jsem zjistila, že tyhle alergie s tím nemají nic společného. Ale vadili ji přesnídávky a prostě měla překyseleno. Už dva měsíce jsem ji nedala přesnídávku a AE zmizel.
Jinak na suchou kůži používám krém Avene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3174
4.6.12 12:52

pomohl někomu na AE pobyt v solné jeskyni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťka710
4.6.12 12:58

Atopický ekzém jsem měla jako dítě, pak na několik let vymizel, v 19 jsem brala antibiotikum a rozjela se mi na ně alergie a bohužel i AE :-( a už 8 let s tím bojuji. Vadí mi třeba prašné prostředí, ale má na to vliv i třeba stres…jakmile se na podzim ochladí, tak nosím rukavice. A mazat mazat a mazat. Někdo i zkouší konopné přípravky…

• Citovat
  • Upravit
2351
4.6.12 13:02

Zkuste se holky zaregistrovat na OKA..Online klinika pro atopiky..Zcela zdarma a videa tam nahrávají přímo dermatologové :palec: .Kdo to vymyslel by zasloužil postavit pomník :D .Jinak na AE neexistuje univerzální lék…Každému pomůže něco jiného,někomu nepomůže nic..Já používám když je opravdu nejhůř a svlékám se doslova z kůže kortikoidy (Elocom),jinak mazat,mazat,mazat něčím mastným bez parfemace.Perfektní je třeba Excipial U Lipolotio z lékárny nebo tužší mast Lipobase,ale je na předpis..A především dodržovat dietu,pokud víš o potravině,která dráždí..Dokonce i stres zhoršuje AE..Sama se s tím léčím odmalinka a syn má taktéž od narození :zed: :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
4.6.12 13:07

Ahoj, ono je to u každého jiné. Naší malé pomáhá: praní v pracím prostředku, který snese, případně dvojí machání, promazávání + střídání mazadel, krátká sprcha nebo aspoň 20 minutová koupel v ovsu s přidáním nějakého oleje, plavání v bazénu se slanou vodou, bavlněné oblečení.A dieta teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
4.6.12 13:08

Když bylo mé dcerce 6 měsíců, řekla mi Dr. že má AE- nějak jsem se s tím nedokázala vyrovant. Hodně jsem toho přečetla, ale zkusila jsem i byliny od léčitele a ruzné masti. Koupala jsem jí v odvaru z ovesných vloček, mazala nejdřívě konopnou mastí, poté ´krémem Kavar (i 6× denně), můžu řict, že do 3 měsíců dcerka měla po AE. Nyní ji budou 3 roky a na kuži nemá nic, mažu jí jednou denně po koupání krémem od Weledy. Dr. je z toho vedle a já jsem šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek