Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky, mám prosbu, máte některá zkušenost s astmatem u miminek? Mám 4 měsíčního syna, před týdenm jsme leželi v nemocnici s bronchitidou a ted mu alergolok dělal krevní testy, kde měl zvýšenou hladinu něčeho a řekl nám, že má astma. Dnes dostanem foukačku.
Uplně mě to drtí, je tak malej a už nemocnej, chtěla bych mu nějak pomoc,ale netuším jak. Bohužel je to dědičné, moje matka je silný astmatik a já alergik.
@zanet1109 domluv se s lékařkou,jsou ozdravné pobyty-určitě i pro miminka,a dodržovat léčebný režim.Neboj,ono se to časem ještě změní-já mám zátěžové a alergiské astma a dlouhou dobu se nic neprojevilo až ted v těhotenství
Syn má astma od 7 měs. a postupem času se to lepšilo
Lázně jsme jezdili od 3 let (aby děti už spolupracovaly) a ted už jezdí sám ![]()
Trošku nás ted se zdravím pozlobila i puberta, kdy je to jak na houpačce, ale naštěstí nic kritického ![]()
Je to dost o tom, zjistit, co astma vyvolává, vyvarovat se tomu, a hlavně spolupracovat s dr. a dodržovat léčbu (jak píše Dituleska), tzn. i když jsou to kortikoidy, určitě je užívat a nevysazovat jen tak.
Držím palečky!!!!