Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla jsem se zeptat. Malej má na obímezi krkem a ramenem (nebo jak to napsat) jakoby husí kůži a ta je suchá a na omak hrubá, může to být i kzém? Měli jsme to samé loni v létě na zádíčkách, když jsme přestali malého mít sprchovým gelem, tak to zmizelo, teď jsme zase začali a oběvilo se to právě v nahoře popsaném místě. Nad tím má zduřelé uzliny, tak mi napadlo, jestli to nemůže být k tomu. Děkuju
myslím, že je to lehký atopák, kdysi jsme s tím byli u kožní
kluci to taky mívají, když je moc myjeme mýdlem a koupeme, doporučuji málo koupat, promazávat (modrá indulona, lipobase, excipial apod.)
Děkuju, za info, teď jsem se dočetla, že AE a zvětšeené uzliny mohou být znamky lymfomu, jsem kaput… Ale ten ekzem se projevil poprve už v loni, tak to snad by jsme už měli i jiné příznaky a ty uzliny větší.Navíc jsme před měsícem absolvovali krevni obraz a jiné krevní testy a vše bylo ok
@hanisv píše:
Děkuju, za info, teď jsem se dočetla, že AE a zvětšeené uzliny mohou být znamky lymfomu, jsem kaput… Ale ten ekzem se projevil poprve už v loni, tak to snad by jsme už měli i jiné příznaky a ty uzliny větší.Navíc jsme před měsícem absolvovali krevni obraz a jiné krevní testy a vše bylo ok
kdzy moc ctes..moc se dozvis
vsechno je neceho priznak..stejne tak dobre by mohl mit co ja vim dle zdurelych uzlin nejakou pohlavni nemoc
treba to ani neni atopak..jen vysusena kuza..spatnej sprchac..apod. ![]()
jak píše JaSa, asi lehčí forma atopického exému, může být ze sprcháče (jak píšeš), pracího prášku, … nám třeba vždycky vyleze, když začneme na jaře chodit na pískoviště
pokud možno nekoupej, jenom rychle omyj, když už koupel, tak na pár minut a s olejíčkem na koupání (třeba Linolu Fett olbad, nebo jakoukoliv jinou přísadu do koupele), promazávej suchá místa (máte taky mastičku od Linoly)
Děkuju, já už si připadam jako idiot. Proč to vůbec řeším. Zvětšené uzliny ma spousta dětí, některé maminky to nijak neřeší a já se v tom musím pořád babrat… Jsem kretén…