Může to být ekzém?

598
31.5.12 14:29

Může to být exzém?

Chtěla jsem se zeptat. Malej má na obímezi krkem a ramenem (nebo jak to napsat) jakoby husí kůži a ta je suchá a na omak hrubá, může to být i kzém? Měli jsme to samé loni v létě na zádíčkách, když jsme přestali malého mít sprchovým gelem, tak to zmizelo, teď jsme zase začali a oběvilo se to právě v nahoře popsaném místě. Nad tím má zduřelé uzliny, tak mi napadlo, jestli to nemůže být k tomu. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
713
31.5.12 14:36

myslím, že je to lehký atopák, kdysi jsme s tím byli u kožní
kluci to taky mívají, když je moc myjeme mýdlem a koupeme, doporučuji málo koupat, promazávat (modrá indulona, lipobase, excipial apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
31.5.12 14:45

Děkuju, za info, teď jsem se dočetla, že AE a zvětšeené uzliny mohou být znamky lymfomu, jsem kaput… Ale ten ekzem se projevil poprve už v loni, tak to snad by jsme už měli i jiné příznaky a ty uzliny větší.Navíc jsme před měsícem absolvovali krevni obraz a jiné krevní testy a vše bylo ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
31.5.12 14:49
@hanisv píše:
Děkuju, za info, teď jsem se dočetla, že AE a zvětšeené uzliny mohou být znamky lymfomu, jsem kaput… Ale ten ekzem se projevil poprve už v loni, tak to snad by jsme už měli i jiné příznaky a ty uzliny větší.Navíc jsme před měsícem absolvovali krevni obraz a jiné krevní testy a vše bylo ok

kdzy moc ctes..moc se dozvis ;) vsechno je neceho priznak..stejne tak dobre by mohl mit co ja vim dle zdurelych uzlin nejakou pohlavni nemoc :mrgreen: treba to ani neni atopak..jen vysusena kuza..spatnej sprchac..apod. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
31.5.12 14:52

jak píše JaSa, asi lehčí forma atopického exému, může být ze sprcháče (jak píšeš), pracího prášku, … nám třeba vždycky vyleze, když začneme na jaře chodit na pískoviště
pokud možno nekoupej, jenom rychle omyj, když už koupel, tak na pár minut a s olejíčkem na koupání (třeba Linolu Fett olbad, nebo jakoukoliv jinou přísadu do koupele), promazávej suchá místa (máte taky mastičku od Linoly)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
31.5.12 14:56

Děkuju, já už si připadam jako idiot. Proč to vůbec řeším. Zvětšené uzliny ma spousta dětí, některé maminky to nijak neřeší a já se v tom musím pořád babrat… Jsem kretén…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek