Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím poraďte!!!
Můj 9 měsíční syn se strašně osypal - obrovské mapovité nateklé rudé skvrny po celém těle. Začalo to kolem pupíku, pak se to začalo stěhovat do oblasti genitálií, na nožičky, za krček, kolem uší ( i v uších), na hrudníček a nakonec i na ručičky a obličej.
Byli jsme na kožním a předepsali nám Fenistilové kapičky, locoid a tekutý pudr.
Ovšem nic z toho nezabírá…vždycky to pomůže jen na pár hodin a pak nastane opětovný výsev.
Malý nemůže v noci spinkat a jen brečí a brečí. Už jsem z toho zoufalá.
Poraďte, jak mu můžu ještě pomoci?????
Tak já tedy děti nemám, ale jako alergik bych doporučila třeba kalciovou mast, na tu jsem nedala dopustit, ale NEVÍM, ZDA DĚTI MOHOU.
A pokud je to fakt vážný, zajela bych na pohotovost ![]()
Teda nechci fakt plašit, protože o miminkách toho vím malinko ale nemůže to být spála?
Taky mě to už napadlo…jen nevím, jestli to můžou mít i tak malý miminka. ![]()
Nemá ale žádné jiné bolesti ani horečku.
Ahojky…tak my ted léčíme totéž..a po třech dnech nám stejná kombinece léků jako vám konečně zabírá..teda snad..bo ted je poprvé asi dvě hodinky skoro bez fleků…máme..2×denně 5 kapiček zodaku,…3× denně 15 kapiček fenistilu..locoid..22měsíců/13kilo..držím moc palečky.
@squirrela píše:
Taky mě to už napadlo…jen nevím, jestli to můžou mít i tak malý miminka.
Nemá ale žádné jiné bolesti ani horečku.
Není to tak časté, ale mohou (zkus vygooglit).
@1.Anndrea Jo tak přesně takhle jsem chodila vyfešákovaná ještě předloni. U mě se jedná o potravinovou alergii, ans vždy, když jsem snědla něco nového, tak jsem takhle odpadla. A pak i na pyly … A na alergologii neobjevili za celých 20 let nic ![]()
Tak tohleto přesně máme po celém těle.....aspoň jsem se „uklidnila“, že je to ono.
Napadlo mě taky mu dát ještě ten zodac…Ty kapičkxy jsou na předpis nebo se dají koupit volně?
Mohl tu kopřivku vyvolat Calgel na zoubky? Co myslíte, jiná příčina mě totiž nenapadá ![]()
my to taky máme po celém tělíčku…
no naše prostřední s tím přišla ze školy..a hned druhý den se jí v puse udělal obrovský aft..tak dr usoudil,že se asi jedná o bacil či vir ted si nejsem jistá podobný tomu co způsobuje pásový opar..bo netuším z čeho jiného by to mohla mít..a za dva dny to měla naše nejmladší..ale stokrát horší..a jediné jiné co jedly byl meloun..ale z toho to prej nebylo..jinak já teda ještě furt kojím tak sem myslela hruškový džus,.,.,.ale nesedí m ito…spíš bych fakt řekla ten vir or bacil
pohotovostní plátíčko zodaku se dá koupit..ale kapičky fakt nevím