Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevíte prosím, jestli je v těchto lécích nějaký rozdíl? Beru dlouhodobě denně na alergii Zodac, teď mi došel a obvoďák (alergoložka momentálně není k dispozici) mi napsal místo něj Xyzal. Tak se mi zrovna nechce experimentovat, když mi Zodac vyhovuje.
@Madelain píše:
Nevíte prosím, jestli je v těchto lécích nějaký rozdíl? Beru dlouhodobě denně na alergii Zodac, teď mi došel a obvoďák (alergoložka momentálně není k dispozici) mi napsal místo něj Xyzal. Tak se mi zrovna nechce experimentovat, když mi Zodac vyhovuje.
já jsem brala zodac, pak jsempřešla na Xyzal, přesně jak píšeš ty, napsal mi ho obvodák. Pomohl mi úplně stejně.. Letos jsem brala Alerid, prý je to to samé jako Zodac, ale stojí 10tbl asi 50kč ![]()
@Madelain píše:
A zodac není volně prodejný???? Protože já si ho loni kupovala i sama, myslímn, že prodaj malé balení bez předpisu ![]()
Zodac je starší lék s více nežádoucími účinky mě řekl před 3 týdny lékař a Xyzal je novější s méně nežádoucími účinky.
Xyzal má být lék vyšší kategorie. Je šetrnější a účinnější. Já na něj přešla už před léty ze Zyrteku.
Xyzal je modernější lék, mnohem lepší. Mam dojem, že ta látka u Zodacu byla Cetirzini a u Xyzalu je to Levocetirzini. Je to prostě novější vylepšenější verze téhož. Já na Xyzal nedam dopustit, zabírá krásně a vůbec se po něm nechce spát. Teď jsem těhotná, tak ho neberu a moc se mi po něm stýská ![]()
Mně odpověděla lékárnice, když jsem se jí ptala, že Xyzal reaguje spíš na pokožce
ale v podstatě tam žádný extra rozdíl nebudeš, já po něm byla třeba míň ospalá, což v práci uvítám, že
než po zodacu