Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dnes nám kožní doktor předepsal pro ročního chlapečka na exém okolo oka Ambiderman, s tím, že mu to nesmí přijít do oka, protože by z toho mohl mít zánět spojivek…tak jsem z toho docela nesvá, protože sebou šije, oči si mne…hlavně před spaním…máte někdo nějakou zkušenost?
Ambiderman je takový mastičkový základ, prostě neutrální mastička. Asi bych ji do oka přímo nedávala
, ale to mnutí prckovi nic neudělá. Kdyby ho to třeba štípalo, tak to dělat nebude. Navíc tam určitě nedáváš centimetrovou vrstvu. Nemusíš se bát.
Namaž pouze slabě a až bude mimčo spinkat. Nevím jak velký ten ekzém má, ale nám teda Ambiderman pomohl velmi rychle, stačilo namazat 2-3krát denně ![]()
Já používám radši přírodní krémy bez chemie a tam se nemusím bát, ani když se trochu dostane do očíčka. Na ekzémy jsou skvělé krémy z konopného oleje s bylinkami - mohu doporučit, ze své zkušenosti i dalších, které znám.
@pace píše:
Já používám radši přírodní krémy bez chemie a tam se nemusím bát, ani když se trochu dostane do očíčka. Na ekzémy jsou skvělé krémy z konopného oleje s bylinkami - mohu doporučit, ze své zkušenosti i dalších, které znám.
Ten Ambiderman právě vůbec neni chemie. Neobsahuje to nic, co by nebylo i v tom konopném krému. Například parafín. To je asi jediné a je to v obouch. Souhlasím ale, že kosmetika s konopím je dobrá taky.
Je mi líto, ale nemohu souhlasit. Ambiderman obsahuje parafin, a to je ropa. Kosmetika z konopného oleje nic takového nemá. Takže rozdíl je dost podstatný, hlavně pro dětičky.
@pace píše:
Je mi líto, ale nemohu souhlasit. Ambiderman obsahuje parafin, a to je ropa. Kosmetika z konopného oleje nic takového nemá. Takže rozdíl je dost podstatný, hlavně pro dětičky.
Tak to nevím jaký konopný krém máš namysli. Nebyla jsem si úplně jistá a tak jsem koukla na net na složení konopného krému a parafín tam byl. Netvrdím ale, že nemůže být víc druhů/značek a některé ho třeba neobsahují. Takže před koupí prostudovat složení ![]()