Prdíky u novorozence

888
17.5.23 05:51

Prdíky u novorozence

Ahoj holky, dceri je 14dni. Po každém kojení po chvíli řve jak pavián, má hrozné prdíky.. koupila jsme baby Calm, ale pak jsem si uvědomila, že je až od měsíce. Má cenu dávat třeba probiotika, když je kojená? Případně pomohl někomu espumizan? Tím, jak řve se bojím, že si vyrve kýlu. Co se týče mé stravy..snažím se nejíst čerstvé pečivo a nadymave věci. Je fakt, že si sem tam zobnu čtvereček Milky, ale ne celou tabulku a ne každý den pochopitelně.. Dr mi řekla, že novorozenec prostě brečí..jenže tohle je hrozný, klid je snad jen v noci a dopoledne..chtěla bych jí tak moc pomoc berušce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11824
17.5.23 05:59

Určitě bych zkusila Espumisanu nebo Balonix ty zabíraly dobře dceři..synovi nejlépe zabral symethicone baby od Dr. Maxe…(všechno stejná účinná látka jen trochu jiné složení a davkovani) a probiotika taky nic nezkazís..taky nahřívat bříško pecickobym polštářkem a kup si v lékárně rektální rourku pro miminka pro případ nouze… ty můžeš pít kojící a kmínové a fenyklove čaje (ten kminovej jen rozne hnusnej teda :poblion: ) já sem pila kojící a k tomu dětský čaj bruško (bříško) to je kombinace heřmánku fenyklu a kmínu..ale stejně nejvíc pomohlo když trochu povyrostli a začali se sami aktivněji hýbat…kopat nozkama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
17.5.23 06:09

@Vladusxx Děkuji moc za rady. 🙏 S prvním synem si toto vůbec nepamatuji. Jako ano, taky trpěl, ale ne tolik. U dceři bych řekla, že prdy odchází hezky, ale co je kolem toho řevu, už jsme kolikrát v koncích a nejvíc to odnáší ten dvouletý.. fuu tak zkusím něco koupit a snad 🙏 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
17.5.23 06:18

@Drndadvě jj taky mi to u druhého přišlo horší..ale zas dcera byla na UM kde rovnou měla i pre a pro biotika tak možná to u ní bylo lepší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
17.5.23 06:38

Espumizan vyzkousej, taky je fajn nahrivat a masírovat bříško, nosit mimco v šátku, já dceři musela sem tam pomoct i rektální rourkou. Synové taky byli v pohodě, holky na to asi víc trpí. Můžeš dávat i mimcu fenyklový čaj, v lékárně mají od týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
17.5.23 07:01

Druhé dítě mělo bolavý břicho dlouho, mazala sem Tymiánovým krémem a hodně mu masírovala břicho. Cvičila sem s nohama, nosilo se hodně na tygříka. Polevilo to trošku, jak se více hýbal. U první tohle vůbec neznám.

• Citovat
  • Upravit
3712
17.5.23 07:01

Probiotika kup, my byli spokojeni s Maxikem z Dr. Max. Ted nevim, jestli si nazev pamatuju správně, ale po biogaie nam nezvracejici deti třeba zvraceli. To jsme okamžitě vysadili. Zkus espumisan a další. Ono to stejně odezni casem samo, jen pozir na tu čokoládu ;) Jo a po vigantolu ty deti také bolí bříško. Ale je otazka, jestli ho vynechat, když je furt pod mrakem a kde ty deti pak ten citamin D maji brat :? Existují další „náhražky“ vitaminu D, ale kdyz jsem se na to tenkrát ptala pediatricky, tak jediny vigantol je lékařsky „potvrzený“, že v nem vitamin D opravdu je. Ostatní dle letaku taky obsahuji vitamin D, ale dle pediatricky je všechno ostatní potravinový doplněk a není lekarsky ověřené, že ten vitamin opravdu obsahuje. To jen pro info. Ale z diskuzi hodně těch miminek po vigantolu bolí brisko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
17.5.23 08:00

@Drndadvě zkus pít fenyklové čaje, Espumisan u nás docela pomohl, nejíst pečivo nejlépe vůbec, cvičit nožičkami a nahřívat, masírovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
17.5.23 12:39

Holky a doporučite mi nějaký nahřívací polštářek???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
3.12.25 21:03

Řešili jsme to taky kolem druhého týdne a vypadalo to úplně stejně – po každém kojení chvilku pohoda a pak řev, krčení nožiček, rudý obličej… a člověk má pocit, že to miminko musí někde strašně bolet. Dr. mi řekla totéž co tobě, ale upřímně – poznáš, když to není “jen pláč”, ale trápení bříška. Jinak tyhle kapky jsem dávala až později, ve 14 dnech jsem se bála. Probiotika můžou pomoct, ale u některých miminek to první dny udělá ještě větší větrníček, tak s tím opatrně. Co nám reálně ulevilo: hodně nošení v klubíčku, kratší a častější kojení (míň vzduchu), masáž bříška po každém jídle a delší odříhnutí. A z kapek jediné, u kterých jsem viděla rozdíl, byly Pegaso Baby. Malá po nich nebyla tak nafouknutá a hlavně se jí líp usínalo. Bohužel tohle období mají spousty miminek a je to často jen o tom, že trávení ještě není “hotové”. U nás se to začalo zlepšovat po 5.–6. týdnu. Nejsi v tom sama a děláš pro malou všechno, co můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí