prebalovaci pult

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2569
3.8.08 12:23

Já jsem přebalování vyřešila taky komodou - přesněji dvěma, mám je sražený zádama k sobě, takže výsledný prostor je 80×80, je tam dost místa na přebalovací podložku a další věci. Do šuplíků se vejde fůra věcí a až malá povyroste, tak komody rozdělíme a přirazíme ke zdi.

A komody jsou taky z Ikey - Aneboda, jedna za 1490,–
http://www.ikea.com/…cts/94903307
 http://www.ikea.com/…88369_S3.jpg

A aby se mi krémy a plenky jen tak neválely vedle, tak jsem teky v Ikee koupila tyhle krabičky http://www.ikea.com/…cts/70102972 a mám vše uloženo v nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
3.8.08 13:35

Ahoj, tak já tu budu asi jediný zastánce plastového přebalováku s vaničkou.
Byla to u nás vlastně nutnost, protože jsme měli málo místa, dřevený s úložným prostorem pod (typ komoda) se nám nikam nevešel.

Vratký vůbec není, je naprosto stabilní na přebalení i rok a půl starého dítěte. Ovšem nikdy bych dítě nenchala na přebalováku lézt, stavět se a tak, to je podle mě riziko, takže tenhle argument proti neberu.

Ve vaničce jsme koupali asi do půl roku, i když byl mimís větší, neměl prostě vodu až po krk, nechtěla jsem ho zbytečně ráchat a vysušovat mu kůžičku, takže míň vody nevadilo. Občas jsme si ho vzali do velké vany k sobě já nebo manža.
Když vaničce odrostl, měla jsem v ní vyskládané rezervní pleny, bylo to šikovné, nikde se mi to neválelo, prostě přiklopit a hotovo.

No a když se „dopoužíval“, tak jsme ho sklopili a šoupli na půdu. Po druhém mimču jsem ho dala ségře, to už v půl roce malého, stěhovali jsme se a bohužel namám místo už vůbec, máme tu pidipokoje.

Pokud bych měla dost místa na dřevěný, masivní, se skříňkou nebo komodou, šla bych do něj s tím, že přebalovací část bych pak odložila. Takhle mi ale naprosto vyhovoval tenhle sklápěcí.

A ještě - po koupání dítko vyndat, jednou rukou přiklopit opět podložku na vaničku a dítko položit. Nebyl problém, abych to zvládla sama, stejně tak, jako si mimčo umím vyndat z velké vany. A hlavně byla vanička v téhle výšce neocenitelná po porodech, kdy jssem měla křížové bolesti a záda v tahu ještě minimálně celé šestinedělí, nevím, jak bych koupala ve vaničce na zemi nebo ve vaně (opět - nebyl prostor, kam ji dát do výšky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
3.8.08 13:48

Pomlenka: to je zajímavý - a jaks dítko z vaničky vyndávala jednou rukou - to vůbec nechápu. Mimina jsou děsně kluzký a to sis ho mokrý připlácla na sebe a kdo držel hlavičku? Nedovedu si to představit. My koupali v kyblíku na kuchyňským stole - po koupeli jsem dítě vytáhla a mohla hned položit vedle kýblu na stůl, neohýbala jsem se, nepotřebovala jsem spešl přebalovák. Neber to jako útok, jen by mě to zajímalo technicky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
3.8.08 20:58

Lasičko, já jsem nenapsala, že jsem děti vyndavala jednou rukou. Jednou rukou jsem dítě podpírala ve vaničce, druhou si na sebe hodila osušku (cípem přes rameno, aby mi nespadla, ale byla pokud možno nezmuchlaná, nebo jsem ji přidržela meti rty), dítě vyndala obouma rukama, narovnala se a zachumlala ho do osušky. Pak jsem jednou rukou zaklapla pultík a pložila, osušku upravila dle potřeb. Výsledek - dítě v teple v ručníku, já sice vlhká, ale nezráchaná, tak normálka.
Možná to zní složitě, ale byla to rutina.

Koupat já dítě v kuchyni na stole, tak už tam nic jiného nedám, nemluvě o tom, že stůl jsme nahoře měli vysoký a byla by to blbá výška, prostě pult byl pro nás dobrá volba. Navíc ta vanička má ve většině případů výpust, že se voda vypustí otvorem v dně do něčeho, v čem se odnese, takže se vylévá pohodlněji, než z klasické vaničky bez špuntu. Prostě jsem byla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
3.8.08 22:12

Pomlenka: tak to zní fakt jednoduše, díky. Já nechtěla rýpat, jen jsem si to nedokázala představit. My máme v kuchyni velkej stůl, kyblík se dobře nosí, takže jsem byla taky spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
18.8.08 12:09

Ahoj já mám dvě šuplíkové komody,ty postavím „zády“ k sobě a mám přebalovací pult.Na vrch si už něco vymyslím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
18.8.08 12:30

Ivushko: chtěla jsem se zeptat,jak tam máte přidělanou tu desku? je to nějak přišroubované?
díky za odpověd.
Taky máme 2malm komody,tak bych je chtěla využít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
18.8.08 16:05

na pračce?

Zdravím všechny.

Jsem teprve v 9. týdnu, ale tak trochu už začínám přemýšlet jak náš byt přizpůsobím a kam dám mimi věci.

Komoda by se mi sice líbila, ale nemám jí moc kam dát.
Plastovým přebalovákům moc nevěřím..ikdyž asi se dá vypátrat nějaký stabilní, je to věc do malého bytu navíc…nevím no :?

Napadlo mě jedno řešení, ale nevím, jestli neni úplně padlé na hlavu a tak by mě zajímal názor zkušenějších :-)

Napadlo mě využít pračku a na ní dát pevnou desku s přebalovací podložkou. Samozřejmě by pračka musela být vypnutá, pokud by na ní bylo mimi. :D Přijde mi to praktické - koupat budu v koupelně, neni problém omýt zadeček, v případě nehody je na podlaze dlažba, vedle pračky se mi vejdou přihrádky na kosmetiku, plenky atd.
Jaký je tedy váš názor? Nikde jsem totiž nečetla, že by pračku takto někdo využil.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
18.8.08 20:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavlička
18.8.08 20:08

Jevo a proč né? Já mám na pračce koupenou podložku a tam operuju i s 15 měsíčním synem…na zdi mám kapsář s věcma a jsem spokojená!!!! A žádnou pevnou desku tam nemám, prostě na pračce jenom tu podložku, jestli chceš, tak Ti to vyfotím.

• Citovat
  • Upravit
1102
19.8.08 13:25

ahoj já mám psací stolek a na něm přebalovací podložku. Ta staála 500,–- Sice vydržela cca 2 roky. Tak teď koupím zase novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
19.8.08 14:04

Ahojky,když jsem měla první dítě také jsem měla přebalovák na prače,uplně to stačilo,to jsme měli malý byt,teď jsme se přestěhovali a v koupelně jsem si nechala udělat několik polic nad sebou s takovým rozestupem,aby se tam dobře přebalovalo,pak to budu používat zase jen jako poličku.Jo a u prvního jsme také dost často používali kuchyňský stůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
20.8.08 07:23

Ahoj, nám by se kvůli nedostatku místa komoda do pokoje nevešla, takže jsme ji nahradili přebalovací deskou, která se dá na šířu přes postýlku, má gumovou podložku, takže jsme ji bez problémů umyli, když se přihodila „nehoda“ no a hned vedle mám přes čelo postýlky přidělaný kapsář, využívali jsme jí zhruba do 15-ti měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
22.8.08 10:09

Ahoj mě přidělala na komodu o hloubce 40 cm ten pult z ikey. Komoda patří k našemu běžnému vybavení ložnice, nic jsme nepřikupovali, akorát jsem ji trošku odstrčila od zdi, na každé straně pult trčí o 20 cm ale drží dobře. Na tom mám plastovou podložku a ještě se tam vešly nějaké ty serepetičky. Vše připraveno. Až to mimčo nebude potřebovat, pultík se sundá.
S ohledem na moje již teď bolavá záda jsem na zemi nebo na posteli přebalovat nechtěla, co kdyby nám nějaká ta „smažená vajíčka“ utekla, budu to pořád prát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.8.08 10:38

Petra: v sedu mezi patama na zemi se při přebalování skoro nepředkláníš, ne? A pod dítě jsem si dávala prací oboustrannou nepropustnou podložku, takže nic neutíkalo kam nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí