Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
nepřebaluju, nepřebalovala jsem, ani přebalovat nemíním
, pokd používáš jednorázovky tak to v pohodě veme ( i když někdy jsme měli plínu ráno snad kilovou)
![]()
Ze začátku jsem přebalovala, jakmile jsem zjistila, že je plína po ránu ještě jakž takž použitelná, tzn. že malý ji úplně nepročůral, tak jsem přestala v noci přebalovat. Tedy vyjímka je tehdy, když přímo slyším, že si do plínky nakadil, to samozřejmě přebalím.
ahojda, přebalovala bych pouze pokud by bylo v plínce nakakáno nebo pokud by naše slečna byla mokrá až za ušima (moc nepije tak to se nám opravdu stát nemůže
) ale jinak ne. Škoda budit dítko i sebe.
Pa
Ahoj, muj syn ma 17 mesicu a prebaluju ho protoze to jinak asi nejde. Jednorazovaka mu celu noc nevydrzi. Taky pije docela dost..
Já jsem v noci neprebalovala pouze pokud bylo v plence naložené
, myslim že to je zbytečné tym přebalováním se dítě probere a to v noci samozřejmě nechceme ![]()
Prebalovala jsem v noci tak prvni 3 tydny - to jeste prcek kadil i v noci. Pak jsem zjistila, ze to probere mne i jeho a neumime usnout, tak jsem prestala a prcek hned po kojeni usnul. Jasne, ze kdyz byl pokadenej, tak jsem to prebalila (to se stalo asi tak jednou za dva mesice a cca od 5 mesicu kadi uz jenom rano a vecer pravidelne). Pouzivame latkovky-kapsovky, davam na noc dve jadra a neprecura. Je ale pravda, ze maly odmira lahev a tedy moc nepije, pouze mleko (kojime s prikrmy jeste tak 3-4 denne) a ted jsme odnaucili kojit v noci (6 mesicu), tak rano neni uz tak pocurany. Ale treba kmotra naseho maleho, kdyz byla mala (klasicke latkove pleny), tak jak si cvrnkla, tak uz byl rev a musela byt nova plina. Kazde ditko je jine ![]()
Ahoj, chci se zeptat, jestli vadí, že dceru od 2 měsíců v noci mezi cca 21. hod a 5. hod nepřebaluju. Mezi tím se většinou jednou nakojí docela dost, takže tipuju, že pak i čůrá, ale hned usne a když ji začnu přebalovat, rozebere se a je pak protivná, takže je problém ji znova uspat…Používám na noc bambusové vkládačky bamboolik v kombinaci s klasickým čtvercem a fleecovou separačkou. Ráno bývá počůraná docela fest. Nehrozí kvůli tomu např. infekce močových cest, ledvin?
Já malou nepřebalujo celou noc od šestinedělí. Usíná kolem 20.hodiny a budí se v 7 ráno. Ale ona v noci nejí, spí prostě durch. Používám ale Pampersky, nevím, jak je to u látkovek.
Já v noci neprebaluju od té doby, co v noci nekadi. Jako není to asi nic super, ale to ani nevyspala matka na zhroucení. Mám teda dítě v jednorazu, právě proto, že v noci se mi budilo tim mokrem. Ale pokud se ti nebudi a nema z toho opruzeniny, tak bych se toho nebala. Rano poradne umyt vodou a je to.
@chaela Nebudí se, opruzená není vůbec. Jde mi spíš o hrozbu nějaké infekce močových cest, ledvin. Vím, že známé holčička to měla a právě to spojovali s nedostatečně častým přebalováním. Měla tedy jednorázové plínky. Ona ta fleecová separačka a kombinaci s bambusovkou taky dost zmírňuje pocit vlhka, takže je mimčo pocitově skoro v suchu, i když látková plena je už skoro na ždímání
Ráno vždycky dáme krátkou sprchu v teplé vodě, to malá miluje ![]()
@Štrample obecná Ohledně látkovek nemůžu mluvit, používám pampers ale od 21 do 6 prostě nepřebaluju. U druhého krmení je plena plná tak z třetiny a tak ho v tom nechávám a v těch 6 je to akorát.
Ze stejného důvodu, probere ho to a je pak vzteklý. Myslím, že když jí pak tu dupu dobře omyješ a necháš vyvětrat, tak by to neměl být takový problém. Ale jak říkám, látkovky neznám..
Pouzivala jsem latkovky a v noci jsem neprebalovala. Pokud byl nahodou bobek, tak samozrejme ano. Davala jsem na noc savejsi plenky a vkladacku na navic. Behem noci jsem prebalovala az starsi deti, cca po druhem roce, kdyz uz v noci curaly tolik, ze to sebevycpanejsi plena nestihala pobrat.
@Štrample obecná Tak ji prebal pred tim kojenim, pokud se obavas, ze by z toho mohla mit zdravotni problem. Ale urcite bych ji kvuli prebalovani nebudila. Ja jsem starsiho v noci prebalovala, resp. kdyz jsem sla spat, ale toho nevzbudi nic, takze to prebalovani prospal. Mladsi ma jine spani, toho pro zmenu probudi jakykoliv sum, takze pokud se sam neprobudi, tak ho neprebaluji (bude mu rok).
Neprebaluj. Pokud se ti neprocurava, nebo nekaka, tak to nemá smysl. Ja ale dávala jednorázové. A kamarádky, které latkujou, na noc dávají taky jednorázové.