Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Štrample obecná mám spáče a cca od 2m má jednu plenu přes noc i 12h. Když se pokadí, tak prebaluji, procurana plenka ji nevadí. Když byla menší, tak myslím, že ráno ta plenka vážila víc než malá
používám pampersky. Ráno opláchnu vodou - tedy já oplachuji vodou víceméně při každém přebalování.
Na nocni prebalovani jsem se vykaslala asi po prvnim mesici.. Kdyz teda nebylo dite pokadeny. Kojila jsem v noci tak 1-2×. Jestli z toho neni opruzena, tak bych to nehrotila.
@solip Ona právě čůrá s největší pravděpodobností PO tom kojení - párkrát jsem ji před kojením přebalovala a plínka skoro suchá nebo úplně suchá. Ona je přebalená těsně před usnutím po „velkém kojení“ - pak už je jen uspávací pocucání, po kterém moc nečůrá. Zato po tom velkém nočním kojení zřejmě jo. Kojí se obvykle mezi půlnocí a druhou hodinou ranní, takže je v tom počůraném nejspíš třeba i 5 hodin. Ale spí jak dudek, kadí jen přes den (v poslední době teda tak co 2-3 dny, zato opravdu pořádně) ![]()
V noci nekaka, tak neprebaluju.. Jen teda občas když se víc budí = víc pije a ráno je pak komplet všechno durch, tak to si hlídám a včas přebalim ![]()
Logicky, dite by se melo prebalovat pokud je pocurane. Takze ano prebaluj. I jednorazova plenka by se mela prebalit s malym curkem i kdyz neni plenka nacucana ale dite ji uz ma na sobe dlouho skrz bakterie. Taky by sis to na sobe prece nenechala.
@Renca8 ano, proto se na plenkách pro děti i dospělé dělají kontrolní proužky, které ti ukážou, zda je dítě potřeba přebalit. Ať žije ekologie. ![]()
@Štrample obecná Hele, pokud ji to nevadi a nema problemy, tak bych to neresila. Problem res, az pokud by nastal.
@Aduš8 píše:
@Renca8 ano, proto se na plenkách pro děti i dospělé dělají kontrolní proužky, které ti ukážou, zda je dítě potřeba přebalit. Ať žije ekologie.
Ale neres prouzky ale bakterie ![]()
@Renca8 ja řeším hlavně pohodlí svého dítěte. Ani dceru ani syna během noci nepřebaluji a ani jeden z nich neměl nikdy problém. A očividně nejsem jediná. Jen je tedy zajímavé, že u našich klientů v domově důchodců, ten problém taky nepozoruji. Když má někdo nějaký zánět, tak spíš člověk, který má močový katetr.
@Aduš8 Tak jsou deti, ktere s tim problem maji, kamaradka takhle odplinkovala holku v roce, protože mela provlemy i pri sakra castem prebalovani. Ale souhlasim s tim, ze resit to, dokud problem nenastane, je zbytecny.
Prvniho syna jsem prebalovat musela, jinak by neusl. Druheho syna neprebaluju, protoze by procitl a pak uz neusnul..
At si kazdej dela se svym ditetem co chce. Je to jeho vec. Jen sem napsala jak to vidim ja.
Mám 7měsíčního syna, jde spát ve 20h, někdy je vak ve 4h ráno počůraný, někdy ne, podle potřeby přebalím protože ho stejně kojím. Nebo to vydrží až do 7h ráno, jinak bych ho jen kvůli přebalování nebudila když se nevzbudí sám. Používáme látkovky.
Zpocatku jsem prebalovala v noci 2-3×, do cca pul roka jsem prebalovala 1×. Nelibila se mi predstava, ze by v tom byl celou noc. ![]()