Přecenila jsem se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14721
21.6.11 22:21

Mně ještě napadlo, jestli nezůstalo něco v děloze… Dělali ti UTZ?

Já teda byla v šestinedělí nemožná, nemohla jsem pořádně chodit, unavená, nevyspaná, ubrečená… Vždycky jsem jen na manžela houkla, že potřebuju jídlo :lol: Tolik přírodních řízků jsem v životě nesnědla, ale zaplaťpánbů za to :)

Šetři se, co nejvíc to jde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
21.6.11 22:43
Minewka píše:
Buď je to nízky tlak, alebo veľká strata krvi - málo železa..niekedy sa chudokrvnosť prejaví na rvnom obraze oneskorene.

Išla by som k dr, nech ti dá spraviť krvný obraz.

Ja som deň po pôrode (ale mala som aj väčšie pôrodné poranenia) - veľmi ťažko dýchala, akoby som mala na prsiach knihu, strašne ma bolela hlava, ale fakt hrozne…plus som mala taký pocit slabosti (ako keď máš vysokú horúčku)…som to popísala jednej sestre - či je to ok, tá že hej…a priniesla mi malú non stop…krava. Pritom to boli ukážkové symptómy straty krvi. :roll:

Nakoniec ma 4 deň po pôrode nepustili domov - a chceli mi dať transfúziu krvi - hemoglobín 7,5…odmietla som, lebo som sa relatívne už cítila ok…

Ale ešte zhruba 3 týždne po pôrode ma pri nejakej väčšej fyzickej námahe začala bolieť hlava, prišla na mňa akoby slabosť, závrat…musela som si sadnúť.

Stresu by som to nepripisovala. :nevim: :nevim:

ó jak ti rozumím. Měla jsem to úplně stejně, nedolezla jsem ani na záchod. Malýho mi nechaly napospas na pokoji, ale vždycky když mě viděly, jak jsem bílá jako stěna, tak mi sestry říkaly, proboha jenom ho nechovejte :roll: :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
21.6.11 22:51
MMartina1 píše:
Minewka píše:
Buď je to nízky tlak, alebo veľká strata krvi - málo železa..niekedy sa chudokrvnosť prejaví na rvnom obraze oneskorene.

Išla by som k dr, nech ti dá spraviť krvný obraz.

Ja som deň po pôrode (ale mala som aj väčšie pôrodné poranenia) - veľmi ťažko dýchala, akoby som mala na prsiach knihu, strašne ma bolela hlava, ale fakt hrozne…plus som mala taký pocit slabosti (ako keď máš vysokú horúčku)…som to popísala jednej sestre - či je to ok, tá že hej…a priniesla mi malú non stop…krava. Pritom to boli ukážkové symptómy straty krvi. :roll:

Nakoniec ma 4 deň po pôrode nepustili domov - a chceli mi dať transfúziu krvi - hemoglobín 7,5…odmietla som, lebo som sa relatívne už cítila ok…

Ale ešte zhruba 3 týždne po pôrode ma pri nejakej väčšej fyzickej námahe začala bolieť hlava, prišla na mňa akoby slabosť, závrat…musela som si sadnúť.

Stresu by som to nepripisovala. :nevim: :nevim:
ó jak ti rozumím. Měla jsem to úplně stejně, nedolezla jsem ani na záchod. Malýho mi nechaly napospas na pokoji, ale vždycky když mě viděly, jak jsem bílá jako stěna, tak mi sestry říkaly, proboha jenom ho nechovejte :roll: :zed: .

No na mňa nikto nebral ohľad :roll: malá mala 4050g a 52cm, som bola zaštopkaná ako ponožky…som nechápala, ako to ostatné ženy zvládajú :roll: :roll: :roll: :roll:

Druhý deň po pôrode ma poslali na kontrolu cukru - tak som 3× za deň sama išla o poschodie nižšie na krv..po schodoch, lebo bol pokazený výťah :roll: :roll: som fakt myslela, že sebou niekde švacnem…

A oni ma nakoniec nepustia domov :roll: :mrgreen: :zed:

• Citovat
  • Upravit
648
21.6.11 23:10

Zakladatelko, měla bys v první řadě odpočívat. Bylo opravdu nutné v den příchodu z porodnice uklízet? Chápu, že máš ještě starší děti hodně malinké, takže pokud nemáš hlídání, tak si moc neodpočineš. Ale po porodu je tělo oslabené, ne nadarmo se tomu období říká šestinedělí. Pokud nemáš nikoho, kdo by se postaral o děti, abys mohla jen odpočívat a věnovat se miminku, tak dělej jen to nejnutnější. Nakoupit a uklidit může manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TKJ
277
21.6.11 23:18

Maminky ja vám tak moc ďakujem… Ako ste tu viaceré písali, ja som mala celé tehotenstvo aj pred ním extrémne nízky tlak (na poslednej kontrole na gynde 70 na 50), a posledné dva mesiace som mala brať železo (aj brala, ale som hajdalák, občas som vynechala aj na tri dni), ešte to železo mám na poličke..Čiže by to mohol byť krásny dôsledok toho čo sa mi udialo, a ako vidím, občas sa aj vám niečo podobné prihodilo…Prekvapilo ma, že mi po pôrode ani raz nebrali krv, ani raz nezmerali tlak.pritom som jasne mala v preukážke info o extra nízkom tlaku, aj o chudokrvnosti. Iba riešili, či mi odišli všetky krvné zrazeniny, ktoré sa vo mňe tesne po pôrode nachádzali, dali mi kapačku a do dvoch hodín to všetko odišlo-čiže UZV mi robili, bolo to ok. Takže ja teda zrejme hneď zajtra nastúpim k mojej Dr, nech mi ten krvný obraz spraví..ja si uvedomujem tú obrovsku zodpovednosť, nesmiem byť chorá, proste nesmie mi nič byť, detičky ma potrebujú…A toto všetko mi pritom „záchvate“ behalo hlavou, a presne ako ste spomínali- aj tím to všetko ešte zosílilo a viac ma to v tú chvílu vystrašilo. ešte som zabudla aj spomenúť, že dva týždne pred pôrodom som absolvovala (vďaka bohu úspešne) štátnice a vtedy to boli nervy, ktoré moje telo dostávali podobným spôsobom, ale to som aspoň vedela pravú príčinu…Želám aj vám krásne pôrody, u mňa to bolo hladké ale fakt asi len preto, že to bolo po tretí krát a skoro skoro po sebe, a telo už to tak nejak poznalo :-). A ničoho sa nebojte, výsledok bude pre každú z vás určite nádherný :srdce: . Pri príležitosti tejto témy, želám okrem rýchleho hladkého pôrodu aj pohodové a kľudné šestonedelie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TKJ
277
21.6.11 23:20

jahoda - ja mám práve ideálne podmienky, manžel ostáva somnou teraz celý týždeň doma, potom staršie detičky „odložím“ na týždeň k babičke a dedovi. Ja som to všetko robila iba preto, že som sa proste cítila fajn, mala som radosť z toho že som tak fit…ako sa však včera večer ukázalo, nebola to celkom pravda :-(..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
21.6.11 23:26

Jestli to máš z nějakého skrytého stresu, tak v první řadě ti psychicky pomůže zajistit malou, kdyby se ti něco přihodilo. Napiš manželovi seznam na nákup (sunar atp.)a udělej mu instrukce, kdyby něco a musel se o ni dočasně postarat. Tohle tě uklidní a tím se vyloučí stres.
Ať ti taky přikoupí základní vitamíny pro období kojení, železo a hořčík (nebo třeba minerálku Magnesia). A začni to zobat. Na nervy meduňkový čaj s medem, pěkně třikrát denně, nejlepší je navečer, vyluhovat patnáct minut.
Hlavně chvíli vypni, trošku víc spi a odpočívej, šetři se, co to jde. Tělo si o to asi říká.
Pokud se to max do dvou dnů nezlepší, tak radši vyhledej lékaře.Pokud se to zhorší, vyhledej ho raději urychleně.
Jinak máš můj obdiv, takhle po sobě tři malé děti, to by zamávalo s každým, není se čemu divit, jestli to na tebe trošku dolehlo. Spraví se to, uvidíš, jen to chce se uklidnit a zvolnit. :srdce: :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
21.6.11 23:29

A na nízký tlak jsou nejlepší minerální vody. Hlavně né káva, káva ti tlak zvýší, ale po chvíli ještě víc sníží. Takže minerálky, taky jsem mívala s nízkým tlakem problém, pomáhá mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
21.6.11 23:32

Tak já si taky myslím že jsi to trochu s tím uklízení a aktivitou přehnala měla by jsi odpočívat

A zajímalo tě i šestinedělí ostatních: tak to moje bylo asi takové že jsem ještě po cestě s porodky stavila v obchodě, doma manža maloval ložnici takže jsem umyla okno a vytřela podlahu. Druhý den jsme tu ložnici stěhovaly (akorát na nošeni skříní jsem si fakt netroufla) a dále klasika vytírání, vysávání, uklízení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
22.6.11 00:06
Kristanka píše:
A na nízký tlak jsou nejlepší minerální vody. Hlavně né káva, káva ti tlak zvýší, ale po chvíli ještě víc sníží. Takže minerálky, taky jsem mívala s nízkým tlakem problém, pomáhá mi to.

Ale minerálku při kojení nee… Ta by se myslím neměla (kvůli bublinkám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
22.6.11 00:11
Wiolla píše:
Kristanka píše:
A na nízký tlak jsou nejlepší minerální vody. Hlavně né káva, káva ti tlak zvýší, ale po chvíli ještě víc sníží. Takže minerálky, taky jsem mívala s nízkým tlakem problém, pomáhá mi to.
Ale minerálku při kojení nee… Ta by se myslím neměla (kvůli bublinkám).

Tak bez bublinek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.11 00:59
keliska píše:
Ahoj maminky. Pred 5 dňami sa mi narodilo tretie dieťa, krásna dcérka. Má ešte dvoch súrodencov (braček 3 roky a sestrička 1,5roku - čiže ešte dosť malé deti). Porod bol rýchly, krásny a bez komplikácii, taktiež pobyt v pôrodnici. Došla som domov a vobec mi neprišlo, že som po pôrode, šitá som nebola, takže som kludne mohla chodiť, sedieť, robiť čokolvek. Cítila som sa trošičku oslabená, ale zase schopná uplne všetkého, tak som ešte v deň príchodu z pôrodnice upratovala, zašla si aj do obchodu a mala vlastne deň ako každý iný (len s tím, že sme sa všetci zoznamovali a stále zoznamujeme s ďalším drobečkom). Deti zareagovali na sestričku krásne, včera sme prvý krát kupali, pred tím boli na prechádzke v lese (kde aj žijeme - máme hájenku), takže fakt idilka. Jediné čo ma ako tak trápilo, je že sa mi cez deň miestami veľmi ťažko dalo nadýchnuť, pričom sa mi mierne zatočila hlava. ničomu som to ale nepripisovala. Po uložení deti, keď všetci spali, sa mi včera začalo veľmi ťažko dýchať znovu, dostala som prújem, a vygrcala som večeru, celé telo sa mi začalo triasť, a mala som pocit že každú chvílu so sebou šlahnem o zem, nechápala som čo sa deje. začala som rozmýšlať, čo bude s malinkou, keď si budem msueť zavolať do lesa sanitku, je plne kojená, nemám ani sušené mlieko v prípade potreby, aby si muž nejak poradil. Moj stav bol taký, že som už mala pocit, že snáď umriem, chcela som to nejak zaspať ale to sa mi hlava točila ešte viac, dýchlo sa mi ešte horšie. tak sme s mužom v noci sedeli tak pol hodinu na dvorku, kde som sa klepala jak osika a skutočne myslela že bude zachvílu po mne (tím jak mi nešlo dýchať a točila sa mi strašne hlava) - myslíte, že som precenila svoje sily - šestonedelie, je toto nejaké nervové zrútenie? Alebo skôr zdravotný problém ? Muž povedal, že to je nejaký skrytý stres, pretože inak neviem, čo by ma malo stresovať, mali sme za sebou fakt krásny deň. nakoniec sme si šli lahnúť, zo sekundy na sekundu som upadla do hlbokého spánku, z ktorého ma zobudila až nad ránom (zlatíčko sapala skoro celú noc)dcérka, a zrazu mi nič nebolo. Dnes sme mali podobný krásny deň, a ja sa bojím noci, zase mám pocit, že sa mi nejak pritažieva, ale hlavne sa mi zdá, že je to asi v hlave, že si to nejak privolávam sama..môžte mi poradiť - som nejaká vadná?sú to nervy, alebo mám zájsť k Dr, či nemám nejaký zdrav.problém? A viete mi poradiť niečo na upokojenie, keď by sa podobná situácia opakovala?asi niečo prírodné, čo by neškodilo mimču..Kto ste dočítali až sem, ďakujem, a som zvedavá na reakcie. Neviem, čo to somnou je :-(

To jsem měla také, přesně co popisuješ. Pocit, že se nemůžeš nadechnout, motání hlavy a všechny příznaky co píšeš. To, že jsi měla průjem a zvracela, tak to bylo tím, že ti stoupl adrenalin a to právě bylo vyvolaný tým strachem, že nevíš co se děje, že možná odpadneš a kdo ti pomůže, kdo se postará…pocit, že snad umřeš. Toto se stává ve velkém stresu. Nemusí být příčina nízký tlak. Mě se toto stalo ve škole v období zkoušek. Je to úzkost.
Uvidíš, třeba to přejde, protože teď v šestinedělí ti lítají hormony a až se hormony upraví, tak to doufám odejde.

Jinak pokud budeš cítit, že se ti opět začíná točit hlava a je ti špatně, tak si sedni nebo lehni a v klidu pomalu dýchej, zkus myslet na něco jiné a ne na to, že odpadneš nebo tak něco. Toto pomáhá. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1026
22.6.11 01:26

Nečetla jsem odpovědi, tak se možná budu opakovat. Myslím, že jsi se opravdu přecenila. Tělo dostalo zabrat třetím těhotenstvím a porodem po tak krátké době, není se co divit, že je vyčerpané. Pokud mu nedopřeješ odpočinek, samo si ho vynutí. Těhotenství a porod je obrovská zátěž, navíc spojená se ztrátou krve a kolísáním hormonální hladiny. Šestinedělí je prostě doba, kdy by se žena měla šetřit a nesnažit se hrát na hrdinku.

Musím se přiznat, že jsem byla naprosto stejná. Po druhém porodu jsem také v den návratu z porodnice doma vše uklidila, vyprala, pozvala si na návštěvu natěšené babičky i dědu. Prostě jsem se cítila naprosto báječně, ačkoliv zrovna tu noc před odchodem jsem celou strávila střídavě kojením, odsáváním a chlazením prsou, která se mi nalila asi o 3 čísla, takže jsem spala max. hodinku celkem.

Druhý den musel manžel opravdu nutně do práce, takže jsem byla na děti celý den sama. No a večer jsem dostala takovou zimnici, že jsem hodinu nebyla schopná slova. Vzala jsem to jako varování a začala odpočívat s miminem v posteli a péči o staršího převzal na 14 dní plně manžel. Obědy nám vařila moje maminka, prostě jsem si užívala opravdové šestinedělí i s tou péčí. Stejně ale při jakékoliv sebemenší námaze jsem skončila s obrovskou zimnicí ještě víc než měsíc po porodu.

Doporučuji pročíst zkušenosti ostatních http://www.baby-cafe.cz/modules.php?… a pak se oddat jen miminku a sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
22.6.11 01:35

Ahoj, neměla jsem to přímo v šestinedělí, ale cca 3 měsíce po porodu. Taky mám nízký tlak, ale na to bych to nesváděla. Doba po porodu pro mě byla strašně stresující - nemohla jsem mít dceru u sebe, narazila jsem na sestru, s kterou jsme si nepadly do oka, tlak kolem kojení, co nakonec nevyšlo, takže další tlak atd. atd. sešlo se toho tehdy hodně. Jela jsem na plný plyn, přece všechno zvládám a cítím se dobře. Ale nejvíc blbě mi bylo vždycky večer jako tobě. Špatně se mi dýchalo, bušilo srce, měla jsem pocit, že zkolabuju. A vždycky to bylo, když malá spokojeně spala a já věděla že krom krmení v noci mám do rána padla. Pak se mi to stalo u našich i přes den. Když se o ni starali a já mohla odpočívat, najednou mi bylo totálně špatně. Takhle to trvalo týden, co jsme u nich byli. Jakmile jsme přijeli domů a starala jsem se naplno jenom já, byla jsem „vyléčena“. Nedávno se mi to stalo zas a to je dceři přes rok. Přestávala jsem vidět, najednou jsem vůbec nevěděla, jestli dýchám a jestli mi tluče srdce. Hnusnej pocit. A to jsem pololežela v klidu na gauči. Podle mě je to tím, že člověk je přes den kvůli dítěti neustále ve střehu a jakmile nemusí být, přestane se vyplavovat adrenalin nebo něco jiného a najednou vyčerpání. Tělo vysadí, ale jak je přetížené, tak vysadí až moc.

Ale samozřejmě u tebe to může mít i jiné příčiny. Tak pokud máš velké pochybnosti, vyhledej doktora.

A šetři se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
22.6.11 07:08

Mě se přesně takto rozjela tetanie, je to úplně jak popisuješ, je to z nedostatku manézia v těla a asi i železa v kombinaci s vyčerpáním a stresem. Doporučuju nakoupit magnezium v kombinaci se zinkem a asi tedy železem-vápníkem. Fakt to pomáhá a šetřit se.
mě se nakonec z toho vyvinula hematometra, což je špatné zavinování dělohy po porodu, krev neodchází tak jak má a je v děloze, z toho nedostatek železy taky bych raději zašla na kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat