Přecenila jsem se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
22.6.11 07:20

Já bych navštívila pro jistotu doktora, nechci strašit…to je asi výjimečný případ.

Kamarádka po porodu: Sem tam se jí udělalo nevolno, zamotala hlava - no vlastně vcelku to co popisuješ. To se dělo do cca 3 měsíců dítěte, kdy najednou omdlela a už se neprobrala - takže šup do nemocnice - bohužel se dostala jen do okresní, kde si s ní moc nevěděli rady a tak byla napojená na přístroje - nic moc nevyšetřovali - nevěděli co. Poté se to samozřejmě zhoršilo, začalo jít do tuhého a kámoška začala bojovat o život. Konečně někoho napadl převoz do brněnské nemocnice - kde zjistili vážný otok mozku a kámošku museli hned operovat.

Byla na tom hodně, ale jakože fakt hodně špatně - vyhrabala se z toho prý úplně zázrakem a diagnóza: Při porodu - při tlačení ji praskla nějaká céva v mozku/hlavě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
22.6.11 10:06

Tak já bych zakladatelku hned nestrašila s prasklou cévkou,to se projevuje trochu jinak než popsala!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
22.6.11 10:13

Já jsem psala, že nechci strašit :wink: Jen prostě si myslím, že není nejlepší podceňovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TKJ
277
22.6.11 11:10

Tak musím povedať, že ste mi dodali hodne sily a fakt ma ukludnili, keď tu sledujem, že ste možno niečo podobné prežívali aj vy. Včera som si na večer ešte prečítala vaše príspevky a jak som si zas myslela, že mi nebolo dobre, tak som šla spať kludnejšia. V posteli sme sa manželom porozprávali (on mi skutočne moc pomáha), tento týždeń si zájdem k tej Dr, nech zistí či mi niečo nechýba, dneska nakúpime suš.mliečko, keby niečo, aj keď sme sa s mužom dohodli, že mne sa NIČ nestane :wink: . pre ten pocit, to určite urobím, neviem prečo ma to nenapadlo ešte v pôrodnici. O ostatné sa nebojím, teraz išiel manžel s malou k doktorke na prvú prehliadku, prebalovanie a všetky ostatné činnosti má už zmáknuté (musí :-P ) Večer si natrhám v zahrádke čerstvú meduňku, urobím čajík a snáď sa bude spať ako v bavlnke..Takto upokojená som zaspala aj včera. Tak vám moc ďakujem..Dnes už iba polihujem a túlim sa k mojej malinkej beruške, je to krásne..
RyBANA - uff..a je pravda že cez ten klid ktorý teraz vo mne zavládol, z tvojho príspevku sa mi postavili všetky chlpy na ruke, to by ma vobec nenapadlo, ale viem, že možné to určite je a muselo to byť strašné :-( a docela nad tím premýšlam..čo ak? to asi Dr na bežnej prehliadke nezistí, zas tam ale nechcem robiť z komára somára, na druhú stranu, detičky ma potrebujú, chcem tu byť pre nich a hlavne zdravá…ach jo…človek nakoniec aj tak vždy dospeje k tomu, že nie je nič dôležitejšie, ako zdravie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
22.6.11 11:21
keliska píše:
jahoda - ja mám práve ideálne podmienky, manžel ostáva somnou teraz celý týždeň doma, potom staršie detičky „odložím“ na týždeň k babičke a dedovi. Ja som to všetko robila iba preto, že som sa proste cítila fajn, mala som radosť z toho že som tak fit…ako sa však včera večer ukázalo, nebola to celkom pravda :-(..

Měla jsem to úplně stejně. Po druhém porodu jsem byla plna energie a hned po příjezdu z porodnice jsem se chovala, jako bych ani nerodila. Večer už mě tak příšerně bolelo břicho, že jsem lehla a zbytek šestinedělí pro jistotu odpočívala. Po třetím porodu už jsem se ráda nechala obskakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
22.6.11 11:22

ach jo, a to je právě to, co jsem doufala, že se nestane, že Ti nějaký dobrák, i když to myslí dobře, nezačne psát podobné případy jako Rybana…Věř, že by se našly i další, ale Ty buď stoprocentně v klidu…Už jsi dvakrát rodila, takže kdyby byl problém s aneurismatem v hlavě, prasklou cévku, neprojevilo by se to až teď!!!! a sama vidíš, že když jsi četla naše příspěvky, kde jsme se v podstatě shodly na tomtéž, že jsi byla relativně v pohodě. Neboj, je to opravdu vyčerpání těla v kmbinaci s psychickým strachem o děti, je to naprosto přirozené. Zvládneš to, hlavně tomu nesmíš podlehnout, pak tělo je schopné simulovat cokoliv, i infarkt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
22.6.11 13:18

keliska - ja Ti chci hlavne pogratulovat k dalsimu miminku (pamatuju si Te z diskuse o Callistu :mavam:)
a slozit obdiv, jak krasne vsechno zvladas - myslim tim jeste si behem toho s 2 mrnousama udelat statnice ve skole, 14 dni pred porodem 3.ditete :palec: (kdyby tu byl smajlik, co se uklani, hned ho sem dam :-D ).
Jinak holky maji pravdu, Ty se sice citis bajecne, ale telo Ti dalo jasny signal ZVOLNI. Mas toho moc, i kdyz se Ti to ani nezda.
Preju at uz je Ti lip a ty spatne stavy se nevraceji, at uz se muzete doma jen uzivat a mazlit (to mazleni s miminkem jsi popsala tak krasne, ze uplne zavidim :wink: )
Mej se krasne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
22.6.11 14:06

Nečetla jsem diskuzi..

Stalo se mi něco podobnéh..Také jsem byla po porodu velmi dobře naložená, nic mě netrápilo, byla jsem plná energie, šůrovala jsem doma, chodila na delší procházky, uklízela..a pak bum..třes a vysílení, do toho velký strach co se děje - ten mě ochromil nejvíc..

Pochopila jsem , že musím více spát, více ležet, méně dělat a víc se šetřit..Pak se vše ustálilo..

Né nadarmo lékaři radí maminkám - když spí dítě,spěte i vy.. :mavam:
prostě odpočívat je to pravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
22.6.11 14:15

já myslím, že Rybana to vůbec nemyslela zle. Jenom chtěla v podstatě říct, že ne všechno je jen o psychice a že ne všechno se prostě dá vyřešit odpočinkem. Poselství v tom jejím příspěvku bylo v tom, že pokud se necítí zakladatelka až tak dobře, že je lepší zajít k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TKJ
277
23.6.11 13:10

Ja viem, že to nemyslela zle, stať sa môže skutočne čokolvek, ale už som radšej možnosť prasknutej cievky vylúčila, inak by ma to asi fakt doviedlo až niekam na neurológiu, kde by na mňa možno pozerali ako na blázna :roll: Každopádne mi vaše príspevky poslúžili ako psychologická poradňa, prešla som si diskusiu dva krát, a vzala si z nej čo najviac. Ďakujem vám :-). Včera ma teda o dvanástej na obed dostala horúčka, zrazu som bola slabá jak mucha, a bolesť lavého prsa..Už mi bolo jasné, o čo ide (prešla som si tím aj po druhom pôrode), tak sme utekali k Dr, kde som sa rozhodla, že mu poviem uplne všetko..tak mám antibiotika, a napísal mi železo dva krát denne, na tie moje divné stavy. Zase som sa pristihla, v momente keď mi teplomer ukázal 39, začala som panikáriť, triasť sa, zle sa mi dýchalo, búšilo mi srdce jak o závod :-(.. Celé je to určite prepojené s psychikou, a pomaly si začnem pripadať jak keby som bola na hlavu :zed: …Verím (alebo som si vsugerovala), že ma to železo dá dokopy, a že to všetko prejde…A robím pre to maximum :-) Doma čurbes, veci neoprané, všade po zemi hračky, neporiadok..(muž je síce skvelý, ale upratovanie teda není jeho:-)),okrem babičiek návštevy nepríjmam, a zajtra idú staršie deti na týždeň k našim. A je to fakt lepšie..zahodila som hrdinstvo, a chvílku sa sebecky sústredím len na seba a na ten zázrak, čo mi 9 mesiacov ležal pod srdiečkom a zrazu je tu snami…Holky, ešte raz DÍK!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
23.6.11 13:17

To bude dobré uvidíš..
Mě také přepadla slabost a když jsem brala mimi do ruky a zamotala se mi hlava, tak jsem se tak vylekala ,že jí můžu upustit, že jsem se začala třást a lehla si preventivně na zem..Vzala telefon a zavolala maminku :mrgreen: :mrgreen:
Ta mě přišla uklidnit a opečovávat..pak dojel i manžel, který byl 50km daleko na kole :mrgreen:
Víc než ta slabost mě odboural ten strach - bože co se stane s miminkem ,když to tu se mnou sekne??
( ps. také se pak vyklubal zánět)

Člověk se musí hlavně umět uklidnit a být si trochu víc jistý sám sebou..
určitě se ti uleví, at dva roštáci zmizí a ty budeš mít relativní klid. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
23.6.11 19:10

tak hlavně ať je brzo líp :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
24.6.11 11:29