Přecenila jsem se?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
precenila som sa?
Ahoj maminky. Pred 5 dňami sa mi narodilo tretie dieťa, krásna dcérka. Má ešte dvoch súrodencov (braček 3 roky a sestrička 1,5roku - čiže ešte dosť malé deti). Porod bol rýchly, krásny a bez komplikácii, taktiež pobyt v pôrodnici. Došla som domov a vobec mi neprišlo, že som po pôrode, šitá som nebola, takže som kludne mohla chodiť, sedieť, robiť čokolvek. Cítila som sa trošičku oslabená, ale zase schopná uplne všetkého, tak som ešte v deň príchodu z pôrodnice upratovala, zašla si aj do obchodu a mala vlastne deň ako každý iný (len s tím, že sme sa všetci zoznamovali a stále zoznamujeme s ďalším drobečkom). Deti zareagovali na sestričku krásne, včera sme prvý krát kupali, pred tím boli na prechádzke v lese (kde aj žijeme - máme hájenku), takže fakt idilka. Jediné čo ma ako tak trápilo, je že sa mi cez deň miestami veľmi ťažko dalo nadýchnuť, pričom sa mi mierne zatočila hlava. ničomu som to ale nepripisovala. Po uložení deti, keď všetci spali, sa mi včera začalo veľmi ťažko dýchať znovu, dostala som prújem, a vygrcala som večeru, celé telo sa mi začalo triasť, a mala som pocit že každú chvílu so sebou šlahnem o zem, nechápala som čo sa deje. začala som rozmýšlať, čo bude s malinkou, keď si budem msueť zavolať do lesa sanitku, je plne kojená, nemám ani sušené mlieko v prípade potreby, aby si muž nejak poradil. Moj stav bol taký, že som už mala pocit, že snáď umriem, chcela som to nejak zaspať ale to sa mi hlava točila ešte viac, dýchlo sa mi ešte horšie. tak sme s mužom v noci sedeli tak pol hodinu na dvorku, kde som sa klepala jak osika a skutočne myslela že bude zachvílu po mne (tím jak mi nešlo dýchať a točila sa mi strašne hlava) - myslíte, že som precenila svoje sily - šestonedelie, je toto nejaké nervové zrútenie? Alebo skôr zdravotný problém ? Muž povedal, že to je nejaký skrytý stres, pretože inak neviem, čo by ma malo stresovať, mali sme za sebou fakt krásny deň. nakoniec sme si šli lahnúť, zo sekundy na sekundu som upadla do hlbokého spánku, z ktorého ma zobudila až nad ránom (zlatíčko sapala skoro celú noc)dcérka, a zrazu mi nič nebolo. Dnes sme mali podobný krásny deň, a ja sa bojím noci, zase mám pocit, že sa mi nejak pritažieva, ale hlavne sa mi zdá, že je to asi v hlave, že si to nejak privolávam sama..môžte mi poradiť - som nejaká vadná?sú to nervy, alebo mám zájsť k Dr, či nemám nejaký zdrav.problém? A viete mi poradiť niečo na upokojenie, keď by sa podobná situácia opakovala?asi niečo prírodné, čo by neškodilo mimču..Kto ste dočítali až sem, ďakujem, a som zvedavá na reakcie. Neviem, čo to somnou je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
a ešte by ma zaujímalo, ako ste to mali v šestonedelí vy? starali ste sa normálne o domácnosť, robili všetky činnosti ihneď po pôrode? či ste sa nejak šetrili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je to kombinace vyčerpání fyzického a psychického, i když ho třeba „reálně“ necítíš…no a jak Tě to přepadlo, tak jsi začala uvažovat, co by bylo s malou a tím Tě to doslova stáhlo…věř, že kdyby to bylo něco vážného, pak by to spánkem nepřešlo…dobré je se v okamžiku tohoto panického záchvatu, soustředit na něco jiného…třeba jdi za malou, zkus jí pochovat nebo tak…zkus pít měduňkový čaj, pak ještě kozlík lékařský, ale ten podle mne při kojení nelze užívat…neboj, srovná se to
Příspěvek upraven 21.06.11 v 21:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mohlo by to byt jen vycerpanim, nizky tlak, doted v tobe mohli jeste pusobit hormony, ja jsem taky po prichodu z porodnice byla plna energie, chodila jsem na prochazky, a za par dni jsem byla uplne vycerpna, doma jsem toho moc nestihala, byla jsem rada ze muzu spat s malou, v domacnosti jsem toho moc nedelala, akorat jsem tak zvladala umyt nadobi ![]()
Příspěvek upraven 21.06.11 v 22:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a ten pohodový porod Ti závidím, mě čeká za chvíli první a jsem dost vyděšená
gratuluju k miminku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak já jsem v šestinedělí nestíhala vůbec nic, ale já mám první, byla jsem strašně zaskočená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych řekla, že ses hrozně vysílila…a tělo se s tím potřebovalo srovnat - já měla po prvním i druhém porodu jakoby horší vidění, hodně jsem se zadýchávala- hůřse mi dýchalo a občas na mě šly mdloby…třeba když jsem delší kus šla nebo dlouho stála.
podle mě to bylo z velké ztráty krve - a trvalo to asi tak 3 týdny než jsem se začala cítit normálně
a to jsem byla až do porodu v obou případech aktivní a přibrala minimálně - poprvé 10kg, podruhé 7 - obě děti měly přes 4kg
Tvé tělo má za sebou velkou dřinu - vydalo ze sebe spoustu látek - tři děti rychle za sebou plus kojení tě musely vysát, …teď bys měla zase načerpat
takže se šetři, nákupy a procházky se staršími nech na pár týdnů tatínkovi - …nebo na tebe skočí nějaká hnusná nemoc, imunitu máš na prd…
kdo by se o ně staral když se vysílení sesypeš???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo apřesně jak psaly holky výše - možná to necítíš ale to vyčerpání tam je - plus hormony v nerovnováze - z toho možná ta panika
a to železo určitě taky - ale to chybí každé ženské po porodu…
prostě se šetři co to jde (i když je mi jasný, že starší broučci tě moc nenechají)a užívej si nejmenšího!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doktorka nejsem, ale to, co popisuješ, mi velmi připomíná moje vlastní stavy při poklesu krevního tlaku. Je možné, že ti tlak po porodu nějak lítá, a spolu s vyčerpáním to může s člověkem zamávat.
V každém případě bych doporučovala striktní pitný režim a konzultaci s lékařem, tím nic nepokazíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky si vážně myslím, že bys měla zajít k doktorovi. Bude to třeba blbina, třeba to železo, doplníš a budeš fit. Já bych bez železa po porodu nemohla fungovat. Malátná, srdíčko mi letělo jako blázen, ale tlak nízko. Stále na omdlení, potila jsem se jako blázen. Nenech to dojít až tak, že se třeba doma vyklopíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle se mi stává, mám nízky tlak…Tedy krom té nemožnosti dýchat.Ovšem po porodu jsem se nemohla 4 dny pořádně nadechnout, doktor říkal, že je to z toho, jak mi břuch tlačil na plíce a pak „spadnul“…
Rozhodně se šetři, porod je fuška, skoro každá má v šestinedělí z domu Sarajevo, nemusíš být vyjímkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Buď je to nízky tlak, alebo veľká strata krvi - málo železa..niekedy sa chudokrvnosť prejaví na rvnom obraze oneskorene.
Išla by som k dr, nech ti dá spraviť krvný obraz.
Ja som deň po pôrode (ale mala som aj väčšie pôrodné poranenia) - veľmi ťažko dýchala, akoby som mala na prsiach knihu, strašne ma bolela hlava, ale fakt hrozne…plus som mala taký pocit slabosti (ako keď máš vysokú horúčku)…som to popísala jednej sestre - či je to ok, tá že hej…a priniesla mi malú non stop…krava. Pritom to boli ukážkové symptómy straty krvi. ![]()
Nakoniec ma 4 deň po pôrode nepustili domov - a chceli mi dať transfúziu krvi - hemoglobín 7,5…odmietla som, lebo som sa relatívne už cítila ok…
Ale ešte zhruba 3 týždne po pôrode ma pri nejakej väčšej fyzickej námahe začala bolieť hlava, prišla na mňa akoby slabosť, závrat…musela som si sadnúť.
Stresu by som to nepripisovala.
![]()
- Citovat
- Upravit
Tak ja som po porode mala doma sajgon, bola som malou pekne zaskočená
Vyzerá to na vyčerpanie, máš 3 malé deti, si tesne po porode, kojíš, pre telo je to ohromný záhul.
Ja ti závidím ten krásny porod a to, ako to všetko zvládaš, mne to príde ako scifi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, trošku mi ten tvůj stav připomíná hypoglykémii. Ne tu z cukrovky,ale tu z vyčerpání, když nedodáš tělu rychlé cukry. Mně se to párkrát stalo na tůře v horách. Většinou mi pomohla cola nebo sladký čaj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit