Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní, ty s ale pleteš žádost o RP a volbu. O RP musíš požádat a dokud to neuděláš, tak ti žádný chodit nebude a to můžeš udělat už během PPM, konec konců stejně jako volbu.
To, že je v zákoně uvedeno, že musíš zvolit do konce měsíce, kdy dítě dovrší 9 měsíců přece neznamená, že nemůžeš volit kdykoliv dříve.
No já v tom taky trochu plavu - teď jsem v 39tt a pokud to dobře chápu, až se malá narodí, tak někdy potom musím na sociálku kvůli potvrzení, že mám nárok na RD a to pak doložit k žádosti.
Takže podle mě si budeš moct požádat před tím 16. červencem.
jj,můžeš si zvolit už teď,zajdi si tam,oni budou jen rádi,že to uděláš dřív.
dada1511 píše:
jj,můžeš si zvolit už teď,zajdi si tam,oni budou jen rádi,že to uděláš dřív.
Tak teď bych tam rozhodně ještě nechodila, pokud je zakladatelka od 1.1. na PPM, tak se dítko ještě asi ani nenarodilo, tak těžko může volit délku rodičáku… A pokud to člověk řeší moc brzo, tak rozhodně rádi nejsou… a v únoru bych tam nelezla už vůbec, když do konce února musí zvolit všichni, komu se čas na volbu zkrátil.
Reálné je jít tam chvíli před koncem PPM, tj. tak v červnu, červenci.
No,to jsem přehlédla,já to vyřizovala,při žádosti o rodičák před ukončením MD,asi 14dní dopředu,ale věděla jsem kdy mi MD končí.Tak potom
.
dada1511 píše:
No,to jsem přehlédla,já to vyřizovala,při žádosti o rodičák před ukončením MD,asi 14dní dopředu,ale věděla jsem kdy mi MD končí.Tak potom.
Jojo, tak s tímhle souhlas
taky mi to tak přijde nejrozumnější… proč tam courat 2×
Ahoj holky, hrozně tápu ohledně přechodu z PPM na RD. Všude čtu, že PPM mi budou vyplácet po dobu 28 týdnů a že od 1. ledna 2011 by měl rodič provést volbu délky čerpání rodičovského příspěvku do konce měsíce, ve kterém dítě dovršilo 9. měsíc života. Pokud tak neučiní, „spadne“ automaticky do čerpání 4.leté varianty.
Jaké peníze budu ale dostávat mezi tím?
Od 1.1. jsem na mateřské, která mi teda končí 16.7. a zvolit 3letou variantu si můžu až v listopadu. Kolik peněz mi ale bude chodit před tím než si zvolím. A budou mi vůbec chodit nějaké??