Přechod na běžnou stravu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1823
29.4.11 01:12

přechod na běžnou stravu

Ahoj, dceři už je rok. Za pár měsíců bych chtěla pomalu ale jistě začít přecházet na naše jídlo. Ale najednou v tom úplně tápu. Docela dost kořením. Nemyslím pálivé, ale třeba majoránka, oregáno, bazalka atd. Nepoužívám instanty. Smažené takřka nejíme. Krom kapra na Vánoce a jednou za uherák řízky.

Ale nevím, kolik masa. Zeleninu tedy syrovou? A co sůl? Co jste začali dávat dětem jako první? Rajskou? A od kolika měsíců jste začali? Vidím to tak na rok a čtvrt, ale spíš až na rok a půl. A pomalu sem tam něco trochu zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4417
29.4.11 09:05

Ahoj, my doma taky dost kořeníme a dělám hlavně pečená masa a různé směsy.
5eším to tak že dám malé zvlášt vařit maso, přidám zeleninu, a pak uvařím přílohu a smýchám jí to dohromady.
ale třeba zapečený květák, nebo těstoviny má to samé co my, s tím že my si to okořeníme až na talíři.
omáčky nejíme, kromě rajské, a tu udělám taky normálně s kořením, a nám to pak dochutím cukrem - máme rádi sladkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27254
29.4.11 09:37

Vítek už s náma jí skoro všechno. Vysadila jsem dochucovadla, kromě natur bujonu a ani ten nedávám podle návodu. Třeba dělávala jsem kuře na vegetě, teď tam místo vegety dám rajčata, papriku, mrkev. Vývar občas přidám natur bujon, ale píšou myslím jednu kostku na půllitru a já dávám jednu kostu na celou polívku cca 2,5l.
Kořením lehounce a zrovna tak sůl.
No a pokud máme vyloženě chuť na něco nezdravýho, tak Vítek buď dostane skleničku nebo něco jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.4.11 14:01

Ahoj, taky pomalu přecházím a řeším něco podobného. Mám v záloze od všeho něco, pár kupovaných skleniček, v mrazáku v ledovači maso, ve sklenkách zamražený mix zeleniny s těstovinama, čočkou, kuskusem atd. No a když uvařim něco snesitelného, tak jí s náma. Když ne, tak dostane nějakou kombinaci těch zásob, co doma mám. Nejde to asi ze dne na den, najednou aby dítě jedlo s dospělými, ale když se zadaří, mám radost a tak do toho pomalu vplouvám. Dneska jsem pekla v alobalu brambory, kuřecí, slaninu a cibuli. Veru jsem z toho vynípala tu slaninu, tak dlabala zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí