Rostlinné máslo nebo živočišné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rostlinné máslo nebo živočišné?
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat co dáváte dětem, co je lepší pro děti, rostlinné máslo nebo klasické živočišné? Mám 14m kluka a nevím, neslyšela jsem žádné názory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj. Pokud nemáte nějaké dispozice (vysoký cholesterol a tak), tak je asi nejlepší zlatá střední cesta. Naše holky bohužel dispozice mají, a tak mi doktorka řekla, že mám dávat spíš rostlinné tuky. Máslo dávám, ale jen výjimečně. Když mažu pečivo, tak nejčastěji lučinou, žervé, Almette, Florou, máslem. Oběd míchám s malou lžičkou olivového nebo slunečnicového oleje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
davy píše:
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat co dáváte dětem, co je lepší pro děti, rostlinné máslo nebo klasické živočišné? Mám 14m kluka a nevím, neslyšela jsem žádné názory
ahoj,žila jsem 5 let s klukem,co studoval výživu a věnoval se tomu,tak rostliná másla byla u nás zakázána,je to prý samá chemka,pokud se to se živočišnýma tukama nepřehání,je tam víc vitamínů a je to pro člověka i děti víc prospěšné.jediné co mi dovolil,bylo myslím že flora,ale ta drahá kolem 80,–už je to dáááávno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rostlinné tuky typu rama a podobně bych nevzala do pusy ani já natož to dát dítěti…chutná to jak mejdlo a ona ta výroba je taky totiž podobná…nic zdravýho na tomto produktu nevidím…klasické máslo a sádlo je pro děti jistě lepší a zdravější…a hlavně…dětem se mají dávat plnotučné výrobky, aby se nastartoval metabolismus a neměly v dospělosti sklon k obezitě…takže za mě máslo…
teda ten tuk, co se tímto názvem může pyšnit a má tedy 82% tuku!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě pouze máslo, určitě ne nějaké chemicky tvořené margaríny. Do vaření třeba rostlinné oleje, ale kvalitní - olivový, řepkový, slunečnicový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je synek zdravej a nevyžaduje nějakou speciální dietu, tak za mě taky máslo. Margaríny sice jím, ale dávat je malé mi připadá zbytečné - barviva, emulgátory, stabilizátory… Já vím, že je toho tam malé množství, ale když mám možnost mazat chleba máslem a na vaření používat čistý rostlinný olej, tak proč tuhle umělinu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na chleba určitě máslo, rostlinné margariny nepoužívám ani já. Do příkrmů máslo nebo kvalitní rostlinné oleje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, trošku odbočím, ale podstata v mé odpovědi je ![]()
Mám syna atopika, který moc normální máslo nebo žervé nemůže, tak jsem se ptala kamarádky „výživářky dětí“, co bych mu mohla dávat. Tady ti posílám její odpověď:
Máslo obsahuje velký podíl nefermentovaných mléčných bílkovin, které můžou AD taky zhoršovat, ale potřeba je vyzkoušet. Umělé tuky už je v posledních deseti letech skoro přežitek, něco takového v podstatě v obchodě nekoupíš. Navíc výroba margarínu je technologické hodně stejná jako výroba másla, akorát mají každý jinou vstupní surovinu. Takže olivový olej určitě můžeš nechat a na mazání vyzkoušet třeba právě tu Floru Light, která nemá žádné mléčné součásti. Pokud to bude ok, doporučila bych radši nějaký normálně tučný margarín (víc než 60 % tuku), aby neměl málo. A také jsem kdysi mluvila s jednou dermatoložkou ze severní Moravy, která měla prý úžasné zlepšení AD, když dětem dávala tu drahou Floru pro.activ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
klárce i sobě dávám klasické máslo. rostlinné u nás nevedeme a manžel si maže pomazánkové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou mažu máslo,ale oma mám i Ramu nebo ramu máslovou.Myslím,že už je dneska přežitek myslet si že je to umělotina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou i margaríny bez zbytečností, např. Olivia (ne Rama Olivio!), nebo Vive bio slunečnicová. Samozřejmě, chuťově máslo vede na plné čáře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://www.chemievjidle.cz/margarin složení margarínů a popis éček, co obsahujou. Každej si může vybrat co se mu líbí:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čauky … já teda žiji v přesvědčení, že se má střídat obojí ![]()
Nejlepší je prý tato kombinace-rostlinné maslo je dosti tučné a syté, takže dávat se zeleninou nebo džemem … naopak rama a spol. dávat se sýrem nebo uzeninou-nejsou tak bohatý na tuky či co
. To mi poradila kámoška-nutriční poradkyně, tak snad je to OK.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám dětem máslo a střídám s lučinou, žervé apod. Rostlinné máslo taky máme, ale používáme vyjímečně,pro děti skoro vůbec. Vidím v něm pouze tu výhodu, že se dá rozmazat hned po vytáhnutí z lednice, nic víc
Samozdřejmě nejím x porcí másla denně, ale než si namazat peičvo Ramou, raději si ho obložím suché.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit