Příkrmy od 4. měsíce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
58
28.4.11 19:15

příkrmy od 4.měsíce

Dobrý den,žádám o radu..některé maminky se asi zasmějí :-D ..i já si připadám hloupě,že to furt nedokážu pochopit… :nevim: malá měla 4 měsíce a já bych jí chtěla začít dávat příkrmy..ale nevím jak na to…a čím začít a hlavně čím pokračovat…začít na obdídek-mrkvičkou-dát 1-2 lžičky.to beru..ale co dál…mám jí dát třeba 3 dny tu mrkev a pak třeba další 3 dny brambory?a pak mrkev +brambory?nebo jinou zeleninu?a jakou?moc děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16837
28.4.11 19:24

ahoj tak já dala, mrkev pak mrkev s bramborem,dýni, brokolici.první den jen cca 5 lžiček další den 10 pak papala půl skleničky a asi po 14ti dnech už snědla celou skleničku.vždy nový druh dávej tak 3dny.až prostřídáš všechny druhy zeleniny tak můžeš přidat maso a pak i ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21482
28.4.11 19:42

jedu podle tohoto: http://www.kojeni.net/prikrmy.php

viki už druhý den snědl půl skleničky a za další 2 dny celou.

jinak jen mi připadá, jestli nezačínáte moc brzo. i u dětí na umělém mléce se doporučuje začít s příkrmy nejdřív v 5 měsících… ale je to tvoje rozhodnutí ;-) já jsem začala pár dní před ukončeným 6. měsícem. nechci rýpat, jen abys tohle věděla ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
28.4.11 19:45

my jsme taky začali po 4.měsíci.dr.mi to doporučila.myslím že je to na každém jak se rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.4.11 19:47
nozu píše:

jinak jen mi připadá, jestli nezačínáte moc brzo. i u dětí na umělém mléce se doporučuje začít s příkrmy nejdřív v 5 měsících… ale je to tvoje rozhodnutí ;-) já jsem začala pár dní před ukončeným 6. měsícem. nechci rýpat, jen abys tohle věděla ;-)

jj já vím jen než nasbírám info a rozhoupu se a naplánuju jídelníček tak bude mít těch 5 měsíců a tu už bych jí něco chtěla začít dávat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
28.4.11 19:48

Nejlepší jsou prospekty tam je vše krásně popsané ono kojeni.net je super ale já absolutně neměla čas sedět a číst sáhidlouhý fráze..Takže za mě to byla nejdřív mrkev pak brokolice.Jde o to aby se zjistila případná alergie na určitý druh zeleniny a to zjistíš právě po ty čtyři dny podávání,tak je to psané.Ale mě kluci jedli okamžitě a chtěli víc takže já natahovala na víc dní akorát mrkev no a pak už jsem jedli všechno a fakt kvanta jídla :-),takže začni mrkví,přidej kapku olivového oleje protože mrkev někdy dělá zácpu,pak borokolice a pak mixuj co tě napadně,mrkev brambor,hrášek,kedluben,květák no prostě já dala kde co a kluci baští krásně a maso je stejně nej :-)…Přeji mimču dobrou chuť :-) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
58
28.4.11 19:51
andrejka87 píše:
Nejlepší jsou prospekty tam je vše krásně popsané ono kojeni.net je super ale já absolutně neměla čas sedět a číst sáhidlouhý fráze..Takže za mě to byla nejdřív mrkev pak brokolice.Jde o to aby se zjistila případná alergie na určitý druh zeleniny a to zjistíš právě po ty čtyři dny podávání,tak je to psané.Ale mě kluci jedli okamžitě a chtěli víc takže já natahovala na víc dní akorát mrkev no a pak už jsem jedli všechno a fakt kvanta jídla :-),takže začni mrkví,přidej kapku olivového oleje protože mrkev někdy dělá zácpu,pak borokolice a pak mixuj co tě napadně,mrkev brambor,hrášek,kedluben,květák no prostě já dala kde co a kluci baští krásně a maso je stejně nej :-)…Přeji mimču dobrou chuť :-) :mavam:

děkuji…snad jí to bude chutnat :-) právě je to tam tak dlouhe,že se ptám tady..příjde mi to rychlejší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
28.4.11 19:54
martina01 píše:
andrejka87 píše:
Nejlepší jsou prospekty tam je vše krásně popsané ono kojeni.net je super ale já absolutně neměla čas sedět a číst sáhidlouhý fráze..Takže za mě to byla nejdřív mrkev pak brokolice.Jde o to aby se zjistila případná alergie na určitý druh zeleniny a to zjistíš právě po ty čtyři dny podávání,tak je to psané.Ale mě kluci jedli okamžitě a chtěli víc takže já natahovala na víc dní akorát mrkev no a pak už jsem jedli všechno a fakt kvanta jídla :-),takže začni mrkví,přidej kapku olivového oleje protože mrkev někdy dělá zácpu,pak borokolice a pak mixuj co tě napadně,mrkev brambor,hrášek,kedluben,květák no prostě já dala kde co a kluci baští krásně a maso je stejně nej :-)…Přeji mimču dobrou chuť :-) :mavam:
děkuji…snad jí to bude chutnat :-) právě je to tam tak dlouhe,že se ptám tady..příjde mi to rychlejší :lol:

přesně tak nebavilo mě to ani číst a navíc,každá máma je originál stejně jako mimi,uvidíš sama mimčo si řekně co chce,kluci třeba moc nemusej kedluben ,a mrkev jim jela jenže je pak tuhej bobek takže ten olivovej olej je supr,někdy říkají že když začneš kupovanýma skleničkama apak ti děti nechtej vařený domácí ale našim klukům to mixuju spíš vařím ale někdy i kupuju protože si chci s dvojčátkama taky někdy sednout :) a papaj všechno :-)

• Citovat
  • Upravit
21482
28.4.11 19:56
neli23 píše:
my jsme taky začali po 4.měsíci.dr.mi to doporučila.myslím že je to na každém jak se rozhodne.

to samozřejmě ano. já jsem opravdu nechtěla kritizovat. jen jsem chtěla upozornit, protože pokud jde o první dítě, tak někdo nemusí mít úplné informace. každopádně konečné rozhodnutí je na každé z nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
28.4.11 20:01
nozu píše:

jinak jen mi připadá, jestli nezačínáte moc brzo. i u dětí na umělém mléce se doporučuje začít s příkrmy nejdřív v 5 měsících… ale je to tvoje rozhodnutí ;-) já jsem začala pár dní před ukončeným 6. měsícem. nechci rýpat, jen abys tohle věděla ;-)

cože? ale to je blbost v životě jsem neslyšela nic o 5ti měsících :nevim: ..Jasně je všude psané i řečeno že na um od 4měs kojené od 6ti měs..Našim klukům dávám příkrmy od 4tého měs jsou to moje první děti a informací jsem měla dost a dost :-),navíc jde čistě o dítě,klukům mlíko už nestačilo měli brzy hlad a díky příkrmům je nám fajn :-)

• Citovat
  • Upravit
9649
28.4.11 20:43

Myslim si, ze to, kdy podavat prikrmy je relativni :-)
Napr. kamaradka ma holcicku, ktera je chudokrevna. No a doktorka ji poradila at zacne davat mrkvicku a brokolici - ze obsahuje ty vitaminy ktere potrebuje!
A ukonceny ctvrty mesic bude mit az 12.5.!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
28.4.11 20:47
andrejka87 píše:
cože? ale to je blbost v životě jsem neslyšela nic o 5ti měsících :nevim: ..Jasně je všude psané i řečeno že na um od 4měs kojené od 6ti měs..Našim klukům dávám příkrmy od 4tého měs jsou to moje první děti a informací jsem měla dost a dost :-),navíc jde čistě o dítě,klukům mlíko už nestačilo měli brzy hlad a díky příkrmům je nám fajn :-)

Nééé tak zhurta. Opravdu názory na příkrmy u dětí na UM se liší. Leckde najdeš 6 měsíců, viděla jsem i těch 5. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.4.11 21:05
andrejka87 píše:
nozu píše:

cože? ale to je blbost v životě jsem neslyšela nic o 5ti měsících :nevim: ..Jasně je všude psané i řečeno že na um od 4měs kojené od 6ti měs..Našim klukům dávám příkrmy od 4tého měs jsou to moje první děti a informací jsem měla dost a dost :-),navíc jde čistě o dítě,klukům mlíko už nestačilo měli brzy hlad a díky příkrmům je nám fajn :-)

já myslím, že to není blbost!!!
moje dr. například tvrdí, že příkrmy i kojeným i nekojeným od ukončeného 6m, plus minus týden dva, ale ne od 4m. kamarádky dr. zase doporučuje příkrmy od 5m nekojeným dětem …

sama jsem se řídila u vojty doporučením WHO a doporučeními amerických a britských pediatrů (dalo to fušku, ale stálo to zato..)
a tam přímo mluví o poměrně dlouhém intervalu, ve kterém zavést příkrm, zhruba někde mezi 4.5 a 6.5m (je to v týdnech..)

k původnímu dotazu.
začínala jsem mrkví, mrkev brokolice, pak mrkev brambor,pak jsem přidala maso (hovězí), asi po 8 dnech, pak jsem dávala ještě dýni hokaido. každou kombinaci jsem dávala min. 3 dny, k zjištění reakce. po 14 dnech jsem zaváděla ovoce (v pořadí jablko, hruška, švestka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21482
28.4.11 21:06

andrejko, víš, ono se doporučuje někdy i u dětí na UM snažit se vydržet do 6. měsíce… fakt je těch přístupů strašně moc a je na nás sebrat si informace a rozhodnout se podle toho, co našim dětem vyhovuje nejlépe. já se přiznám, že jsem do detailů nestudovala postupy pro děti, které jsou na UM, protože obě děti mám plně kojené. třeba u vikiho najíždím na jednotlivé přísady velmi pomalu, protože bude alergik - už teď má ekzém v obličeji… takže my jsme třeba po dvou týdnech příkrmů stále jenom na mrkvi a bramborech.
jinak v tuhle roční dobu doporučuji začínat spíš s kupovanými příkrmy, protože je tam více pohlídané složení a v obchodech se kvalitní zelenina ještě nesežene. ale taky každého rozhodnutí, jak se zařídí. já to prostě cítím takto i za cenu toho, že mi bude viktor jíst jenom kupované. klárka na tom taky vyrostla a je to velmi pohodlné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
28.4.11 21:10

Tak jasně jak tu někdo píše né tak zhurta omlouvám se :lol: ,já prošla si tři dětské dr.všechny mluvily o 4měs,ale fakt je ten že jak jsem psala já i ostatní jde hlavně o mimčo..já mám jedlíky v 4tém měs jim už mlíčko prostě nestačilo vypili i 250ml a stejně po dvou hod byl zase hlad takže příkrmy byli vysvobozením a dnes papámě zeleninu maso ovocné přesnídávky i kašičky a 5 měs nám bude ted v neděli :-)…Hlavně že se mimčům daří…o to jde především…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko