Příkrmy od 4. měsíce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21585
28.4.11 21:24

jasně, to je v pohodě. kluci jsou holt nenažraní :-) buď ráda, že jim chutná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
28.4.11 21:25

TAk já mám 4 m dvojčata a plně je obě kojím. Když vydržím, tak jim začnu dávat příkrmy v 6 měsících jako u prvního syna.

Jinak kojím po 2 hodinách :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
29.4.11 08:39

nám dr taky doporučila od toho 5tého..proto zháním info :-D ale myslím,že je to na mamince a mimi..třeba moje malé papá120ml 5-6× denně když jí udělám 150ml tak to nevypije :-x ale prospívá dobře..ale to co dělá když jíme mi..tak to se :lol: spíš mi připadá jako by to mlíčko snad ani nechtěla…já bych jí chtěla vařit,ale mám právě strach s těch dusičnanů..takže zatím asi budu kupovat..a až bude sezona tak jí budu vařit.já myslela,že se má dávat vždy po 3 dnech 1 druh a pak až vystřídám všechny druhy zeleniny můžu je začít míchat dohromady …no mám první mimi a všude se vážně píše něco jiného a vaše zkušenosti mi jistě pomohou děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
29.4.11 17:38

marti já nevim já bych ty dusičnany moc neřešila dyť je jich na světe tolik kolem nás že v tom papu to snad ani tak nevadí…no jak nejdřív měla skleničky ale to bychom se nedoplatili když mi každý sní dvě a půl skleničky že :-) takže vařím vařím všechno pomelu na kaši a jedem :-) …no a to jak píšeš ty tři dny tak mě řekli že nejdřív jen mrkev pak brokolici a pak už přidáváš další druhy a mixuješ…hlavně ať chutná :-)

• Citovat
  • Upravit
58
30.4.11 18:40

tak sem se rozhodla a dala jí dnes mrkvičku…a teda ta tak krásně papala :-D vůbec to neplivala ale že se má dát 1-2lžičky…no ona na mě koukala,jako to už nic nebude?A když sem jí chtěla žičkou otřít pusinu tak jí otvírala a chytala tu žičku :lol: no sranda..tak jich snědla tak 5 a moooc jí chutnalo..no myslím,že by snědla i půl sklínky,ale to už sem nechtěla přehánět.....jinak ted sem nakoupila pár skleniček a pak začnu vařit…ale mám radost jak krásně papala :-D :-D :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
7.5.11 19:58
martina01 píše:
nám dr taky doporučila od toho 5tého..proto zháním info :-D ale myslím,že je to na mamince a mimi..třeba moje malé papá120ml 5-6× denně když jí udělám 150ml tak to nevypije :-x ale prospívá dobře..ale to co dělá když jíme mi..tak to se :lol: spíš mi připadá jako by to mlíčko snad ani nechtěla…já bych jí chtěla vařit,ale mám právě strach s těch dusičnanů..takže zatím asi budu kupovat..a až bude sezona tak jí budu vařit.já myslela,že se má dávat vždy po 3 dnech 1 druh a pak až vystřídám všechny druhy zeleniny můžu je začít míchat dohromady …no mám první mimi a všude se vážně píše něco jiného a vaše zkušenosti mi jistě pomohou děkuji :srdce:

Ahoj, no já se teď právě porozhlížím po diskusi an toto téme, páč mám 6 měs chlapečka a začínám s příkrmy. Je to mé druhé mimi, a u první holčičky před 7 lety, byl postup přechodu na příkrmy dpst jiný. Tenkrát na umělém od 4 měsíců příkrmy a kojené od 6 měs příkrmy. Nyní mi doktorka řekla že obě varianty mají přikrmovat od 6 měs. Tak se tím řídím a začli jsme. Udělala jsem nejdřív mrkev, dala pár soust a zvyšovala dávku.4. den už miska mrkve padla za vlast a 5. den jsem dala mrkev + brambora. Tak to dělají asi všichni. Večer dám někdy kaši a dopoledne někdy přesnídávku doma uvařené a rozmixované jablíčko + dětská sušenka sunarka. Ale zatím ne pravidelně, páč taky podle toho, jakou má maličký náladu. někdy se probudí a má takový hlad, že je mi líto ho trápit lžičkováním…:-) u mlíčka má tu svou jistotu, i když je UM,teče nejlíp:-) Teď právě bádám, kdy začít s jogutíkem … koupila jsem klasik modrý kelímek a zatím je v lednici… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
7.5.11 19:58

Omlouvám se za překlepy… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
7.5.11 20:08

hmm všude se píše a i dr mi říkala ,že u nekojených dětí se začína ve 4.měsíci-ale pokud dítěti stačí mlíčko ta až od 5.měsíce a nejpozději 6 měsíc…jinak já malé dala 4 dny mrkev ,3 dny brambor, a pak mrkev z bramborem..chystáme se na špenát…já nevím jak to přesně je-každej říká něco jiného..ale prej se má začít zeleninou…a během2-3týdnu se jí nahradí polední dávka mléka..a pak se má začít s ovocem třeba dopoledne..no mám v tom celkem guláš…protože opravdu co tu třeba hledám na netu..tak co stránka to pomalu jiný přístup..tak si to asi nakonec každá maminka musí udělat a rozhodnout podle sebe :nevim: každopádně malé chutná tak sem spokojená :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí