Příkrmy od 4. měsíce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jasně, to je v pohodě. kluci jsou holt nenažraní
buď ráda, že jim chutná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
TAk já mám 4 m dvojčata a plně je obě kojím. Když vydržím, tak jim začnu dávat příkrmy v 6 měsících jako u prvního syna.
Jinak kojím po 2 hodinách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nám dr taky doporučila od toho 5tého..proto zháním info
ale myslím,že je to na mamince a mimi..třeba moje malé papá120ml 5-6× denně když jí udělám 150ml tak to nevypije
ale prospívá dobře..ale to co dělá když jíme mi..tak to se
spíš mi připadá jako by to mlíčko snad ani nechtěla…já bych jí chtěla vařit,ale mám právě strach s těch dusičnanů..takže zatím asi budu kupovat..a až bude sezona tak jí budu vařit.já myslela,že se má dávat vždy po 3 dnech 1 druh a pak až vystřídám všechny druhy zeleniny můžu je začít míchat dohromady …no mám první mimi a všude se vážně píše něco jiného a vaše zkušenosti mi jistě pomohou děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
marti já nevim já bych ty dusičnany moc neřešila dyť je jich na světe tolik kolem nás že v tom papu to snad ani tak nevadí…no jak nejdřív měla skleničky ale to bychom se nedoplatili když mi každý sní dvě a půl skleničky že
takže vařím vařím všechno pomelu na kaši a jedem
…no a to jak píšeš ty tři dny tak mě řekli že nejdřív jen mrkev pak brokolici a pak už přidáváš další druhy a mixuješ…hlavně ať chutná ![]()
- Citovat
- Upravit
tak sem se rozhodla a dala jí dnes mrkvičku…a teda ta tak krásně papala
vůbec to neplivala ale že se má dát 1-2lžičky…no ona na mě koukala,jako to už nic nebude?A když sem jí chtěla žičkou otřít pusinu tak jí otvírala a chytala tu žičku
no sranda..tak jich snědla tak 5 a moooc jí chutnalo..no myslím,že by snědla i půl sklínky,ale to už sem nechtěla přehánět.....jinak ted sem nakoupila pár skleniček a pak začnu vařit…ale mám radost jak krásně papala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
martina01 píše:
nám dr taky doporučila od toho 5tého..proto zháním infoale myslím,že je to na mamince a mimi..třeba moje malé papá120ml 5-6× denně když jí udělám 150ml tak to nevypije
ale prospívá dobře..ale to co dělá když jíme mi..tak to se
spíš mi připadá jako by to mlíčko snad ani nechtěla…já bych jí chtěla vařit,ale mám právě strach s těch dusičnanů..takže zatím asi budu kupovat..a až bude sezona tak jí budu vařit.já myslela,že se má dávat vždy po 3 dnech 1 druh a pak až vystřídám všechny druhy zeleniny můžu je začít míchat dohromady …no mám první mimi a všude se vážně píše něco jiného a vaše zkušenosti mi jistě pomohou děkuji
Ahoj, no já se teď právě porozhlížím po diskusi an toto téme, páč mám 6 měs chlapečka a začínám s příkrmy. Je to mé druhé mimi, a u první holčičky před 7 lety, byl postup přechodu na příkrmy dpst jiný. Tenkrát na umělém od 4 měsíců příkrmy a kojené od 6 měs příkrmy. Nyní mi doktorka řekla že obě varianty mají přikrmovat od 6 měs. Tak se tím řídím a začli jsme. Udělala jsem nejdřív mrkev, dala pár soust a zvyšovala dávku.4. den už miska mrkve padla za vlast a 5. den jsem dala mrkev + brambora. Tak to dělají asi všichni. Večer dám někdy kaši a dopoledne někdy přesnídávku doma uvařené a rozmixované jablíčko + dětská sušenka sunarka. Ale zatím ne pravidelně, páč taky podle toho, jakou má maličký náladu. někdy se probudí a má takový hlad, že je mi líto ho trápit lžičkováním…:-) u mlíčka má tu svou jistotu, i když je UM,teče nejlíp:-) Teď právě bádám, kdy začít s jogutíkem … koupila jsem klasik modrý kelímek a zatím je v lednici… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hmm všude se píše a i dr mi říkala ,že u nekojených dětí se začína ve 4.měsíci-ale pokud dítěti stačí mlíčko ta až od 5.měsíce a nejpozději 6 měsíc…jinak já malé dala 4 dny mrkev ,3 dny brambor, a pak mrkev z bramborem..chystáme se na špenát…já nevím jak to přesně je-každej říká něco jiného..ale prej se má začít zeleninou…a během2-3týdnu se jí nahradí polední dávka mléka..a pak se má začít s ovocem třeba dopoledne..no mám v tom celkem guláš…protože opravdu co tu třeba hledám na netu..tak co stránka to pomalu jiný přístup..tak si to asi nakonec každá maminka musí udělat a rozhodnout podle sebe
každopádně malé chutná tak sem spokojená ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit