Přechod na UM v 1 roce, odmítá UM

3929
21.9.11 17:49

Přechod na UM v 1 roce, odmítá UM

Chtěla bych se zeptat, jak naučit roční dítko pít UM. Doteď jsem pouze kojila + příkrmy, ale mlíčka už začínám mít méně (hlavně ráno) a celkově se cítím unavená, tak bych ráda přešla na UM.
Dcerka UM ale rázně odmítá - hysterický pláč, jen vidí flaštičku s něčím bílým. Zkoušela jsem různé savičky, hrníčky, dva druhy UM.
Setkal se někdo s něčím podobným?
Jinak dcerka přes den toho moc nevypije…voda, čajíky - tak kolem 100ml. Snažím se hodně ředit jídlo.
Kolik by UM měla vypít?
Momentálně kojím 3× denně - ráno, večer a jednou v noci. V noci bych krmení chtěla zrušit. To snad nějak zvládneme, ale jak nahradit ranní a večerní kojení netuším.
Předem moc děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7257
21.9.11 17:52

Já bych dala jogurt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
21.9.11 18:52

Náš Kubík nepil nikdy UM a odstavil se sám na konci 9. měsíce. Dostává jogurty, Lučinu, tvrdé sýry, smetanu apod. a stačí to. Ale u vás by to chtělo ještě ošéfovat dostatek tekutin :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12214
21.9.11 19:34

dcéra tiež UM do huby nevzala, kojila som 22 mesiacov, od takého 14. mesiaca len ráno a večer. UM sa mi do nej dostať nepodarilo, ale plnotučné kravské ochutnala raz a dožadovala sa ho. Inak stačia jogurty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21566
21.9.11 19:37

klárka si nikdy UM nevzala. kompenzovala jsem jí to kašema, jogurty a sýry. Viktorovi plánuju nabídnout UM hned jak se zbaví rýmy. tak uvidíme, jestli bude kopírovat model své sestry :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
21.9.11 19:41

já kojila plně asi do 8.měsíce a v 16m úplně odstavila a nikdy, opravdu nikdy mi UM nevzla, jak píšeš, viděla bílé v lahvičce a hysterák. Nahradili jsme to jogurtama :-)
Ale počítej s tím, že když zrušíš večerní kojení, že i tak se ti v noci bude budit, ze zvyku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
21.9.11 19:54

Synovi bude 14 měsíců a umělé mléko taky nepije.Dáváme mu jogurty,sýry atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.9.11 19:54

mrňous mi taky um odmítal. ale když mu ho ochutím 2 odměrkama kaše tak ho vezme na milost. Ale musím ty příchutě střídat :zed:

• Citovat
  • Upravit
4051
21.9.11 20:12

Jak dlouho to zkousis? Nas mladej desne bojoval. Trvalo to takm2-3 tydny. Taky hodne pomaha kdyz to muze zkusit manzel. Aby te necitila. Je tezke vzit si UM z lahve kdyz prijde maminka mlekarna. Drzim palce. Chce to cas a pevne nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
21.9.11 21:12

Ahoj, chci jen k tomuhle napsat, co se nám se synem přihodilo. Odstavil se sám na jedenácti měsících a z UM se dávil a odmítal ho, takže jsme zůstali na jogurtech, každý den měl mléčnou kaši a tvrdé sýry.Nedávno jsme ale byli na rentgenu nožičky kvůli podvrtnutému kotníčku a chirurg nám řekl, že má ,,decentní nález na podkladu rachitidy,,tzn. málo vitamínu D ruku v ruce s vápníkem.Musela jsem mu sypat do jídla speciální lékárenský vápník v tobolkách, začít kapat zase vigantol a čeká nás odběr krve,jestli je zlepšení.Byla jsem z toho špatná.Moje sestra lékařka mi radí dávat každý den Dologran(obsahuje velké množství všech minerálů a prvků v přírodní formě),zařadit hodně ryby-makrely, sardinky, tuňák, mořské ryby.Tolik jen pro info naše zkušenost. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
22.9.11 10:48

Ahoj,
známá s tímto taky bojovala a nakonec zabral SUnar jako UM, je nejsladší. A dávat ho v polospánku ránu. Večer dávala kaši a v noci taky UM. Pár dní to trvalo než si její holčička zvykla a teď je to bez problémů. Dávala to s avent lahve se savičkou na mléko. Ale její dcera z ní pila čaj, tak to bylo jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
22.9.11 10:53

Jo a vlastne mladej nechtel ten standartni dudlik. Cca od pul roka co zacly prikrmy jsem mu zkousela davat napit z kouzelneho hrnecku. A tahle savicka nakonec zabrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
22.9.11 11:12

Díky moc za rady. Je pravda, že dlouho to nezkoušíme, tak snad to zkousne. I když tomu moc nevěřím. Mléčné kaše má moc ráda a jogurty taky, tak alespoň, že tak.

Co je to ten kouzelný hrneček? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
22.9.11 11:37

Nejde o hrnek ale o savicky: http://www.mall.cz/…kka-bila-2ks
Maji je treba v lekarne. Pokud mas avent lahev jde to vymenit misto toho dudliku.
Princip by mel byt takovy ze dite saje a kouzelny hrnek by nemel vytect ( obcas tedy tece)…

http://www.mall.cz/…rzadly-modra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3929
22.9.11 12:00

Aha, tak tu máme doma taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...