Neukončený 4. měsíc a příkrm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Neukončený 4měsíc a příkrm.
Ahoj holky maminky. Chtěla bych znát váš názor. Byli jsme s Honzíkem u Dr. Po jeho rekordech, kdy přibíral 900gramů za 9dnů a za týden 430gramů, jsme skončili u toho, že nám za poseldní tři týdny přibral pouze 140gramů. Honzík bude mít v pátek 16.týdnů, a i proto nám paní doktorka doporučila začít s příkrmem (mlíčko). Poradila Nutrilon, Bebu, Sunar, cokoliv…nic nám nevnucovala. V poradně jsem taky potkala maminku, která dokonce začala své malé dávat ve třetím měsíci přesnídávky. To už mi přijde docela moc, asi bych chtěla, aby si Honzík zvykal plynule. Jinak na prse se drží cca 3-5minut, a po odříhnutí když ho chci znovu nalákat, tak už nechce. Někdy si ještě „cucne“, ale tak třikrát. Děkuji za rady a názory. P.S. I když si odstříkám do láhve, tak se mi za hodinu nebo hodinu a půl v noci budí. (Přes den odstříkat nemám šanci, po jeho papání mi z prsa už nic nejde).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, tak za 3-5 minut toho moc nevytáhne, takže se ti zřejmě ztrácí mlíko. Takže, buď přikládat častěji a zkusit rozkojení a nebo s tim seknout a začít s UM. Rozhodně bych přesnídávky a jiný příkrmy nedávala dokud nebude mít ukončený 4. měsíc. Mě se mlíko ztratilo taky dost rychle, jenže jsem nechtěla aby byl malej hladovej, takže jsme skončili na UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, měli jsme to skoro stejně. Pořád jsem si říkala, že když se od prsa odtáhne sám a nebrečí mi hlady, tak mu to musí stačit, ale taky nepřibíral. Tak jsem na radu doktorky začala po kojení dokrmovat nutrilonem. Začínali jsme na 30ml, někdy to vypil, někdy ne, pak když už si to dal 2× za sebou, udělala jsem 60ml až jsme v 6 měsících přešli na UM úplně. Ale abych pravdu řekla, ze začátku jsem z toho byla fakt nešťasná, smutněla jsem z toho že mu moje mlíčko nestačí. Teď si říkám, že jsem zbytečně šílela. Malej po tom začel líp spinkat, nebudil se každé tři hodiny a kojení jsem měla v plánu stejně do půl roku, takže takhle jsem s tím aspoň přestávala postupně a vyhlo se mi řešení bolavých prsou a podobně.
Z těch mlíček, budeš muset vybrat podle toho co mu sedne. Matýska nutrilon zacpával, tak jsme na Sunaru Nutradefense a v pohodě. Ale každý mimi je jiný. Hlavně buď v pohodě, nic hroznýho se neděje a důležitý je aby miminko přibývalo. Držim palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím že pokud nebudeš mít už mlíčko je pořád lepší dávat UM než přesnídávky myslím že na ty má ještě čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a přesnídávky ještě určitě ne, na to je čas, toho si ještě užijete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
3-5 minut u prsa je podle mě málo, já jsem kojila kolem čtvrt hodiny. To byl vždycky takhle rychle nakojený? Jestli dřív sál déle a víc, a ted nechce, je možné, že mu zrovna mlíčko moc nejede. Mě se to stalo třeba když jsem dostala MS, to vůbec nechtěl a pak se to srovnalo. Když to nepůjde, tak bych asi poslechla doktorku a zkusila dokrmit UM. A ty přesnídávky, to je podle mě chyba, miminku stačí mléko do půl roku, když je na UM tak dřív, ale ve třech měsících na to jeho bříško není ještě zralé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám teda opačný názor a zkušenost.
Majda jak se naučila efektivně pít, tak taky nikdy nepila moc dlouho, prostě se přisála, napila, odpojila, za pár minut hotovo.
A přibírala tak různě skokově, jednou hodně, jednou skoro nic…
Nevyrostl třeba za tu dobu spíš do délky?
Jestli chceš dál kojit, tak bych s tím UM ještě počkala, týden, 14 dní, co udělá váha - samozřejmě za podmínky, že je mimčo jinak spokojené.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, moc vám děkuji za rady a tipy. Já taky na přesnídávky jít nechci. Honzík měl první dva měsíce trápení s bříškem a prdíky. Tak jsem ráda, že se to trochu srovnalo. No až do této doby, kdy začal papat co tři minuty. Bohužel to dělá i v noci, někdy vydrží pět minut. Podle mě je to taky málo. Jednou, když jsem měla pocit, že mi mlíko dochází dala jsem na radu Dr. Nutrilon Comfort, ale měl z něj zácpu. Tak jsem pak zkusila Sunar NutraDefense. U toho to bylo lepší, tak na něj teda najedeme. Nakonec jsme zjistili, že šlo o růstový spurt, což v tuto chvíli není. Honzík je dneska docela spokojený i bez mlíčka. O jídlo si říká po třech hodinách, ale papá strašně krátce a já si pak ani neodstříkám, není co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
souhlasim s Pipet - taky bych jeste tyden, dva pockala,
Oldovo kojeni trvalo vzdycky skoro 45 minut, kolem toho 4. mesice mu najednou zacalo stacit 5-10 minut a zacal se budit v noci, od te doby kojim skoro kazde 2 hodiny
taky me napada, jestli behem kratke doby hodne nevyrostl, to pak jsou vahove prirustky mensi,
jestli je jinak spokojeny, adekvatne cura a ty chces dal vyhradne kojit, i za cenu, ze to mozna bude casteji, tak zkus jeste vydrzet ![]()
- Citovat
- Upravit
to ze ty mliko neodstrikas jeste neznamena, ze tam neni
ja krome obdobi v sestinedeli toho nikdy moc neodstrikala, kdyz bylo Rozarce asi 5 mesicu, tak jsem chtela vecer konecne vyrazit a nechat doma mliko pro sichr - za cely den jsem odstrikala sotva decku ![]()
jinak mlika bylo dost, kojila jsem ji v pohode do roka a Oldu zatim take kojim (v sobotu dostal prvni mrkev), odstrikavat uz ani nezkousim
- Citovat
- Upravit
No skokově ano, ale za tři týdny mi to přijde už dost málo. Měří 63cm, tedy před třemi týdny tolik měřil, dnes nevím, zkusím přeměřit
. Mě by to ani tak nevadilo (na toto kojení jsem zvyklá, nikdy jsem nekojila déle jak 15minut a to ještě bylo hodně). Ale on se prostě co hodinu budí (a prdíky už to nejsou), a pije tak málo. Já cítím jak pije, že mi „brní“ v prsech, ale jakmile to přestane, Honzík se odpojí a už nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
TehotnaTerezka píše:
to ze ty mliko neodstrikas jeste neznamena, ze tam neni
ja krome obdobi v sestinedeli toho nikdy moc neodstrikala, kdyz bylo Rozarce asi 5 mesicu, tak jsem chtela vecer konecne vyrazit a nechat doma mliko pro sichr - za cely den jsem odstrikala sotva decku
jinak mlika bylo dost, kojila jsem ji v pohode do roka a Oldu zatim take kojim (v sobotu dostal prvni mrkev), odstrikavat uz ani nezkousim
Já jsem si mlíka dokázala odstříkat docela dost. Po kojení jsem dala klidně i 60ml, a když se mi povedlo, že malý spinkal dlouho, tak jsem z obou odstříkala 140ml. Teď už ani ň.
Ale beru to s rezervou, jsou horší věci na světě, a kojit budu tak dlouho jak jen to půjde, ať s příkrmem nebo bez
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda mám obě děti nekojený
a od 4 měs přikrm, ale zeleninku nejdřív, a pak teprve ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem si holky odstříkala 60ml VODY a ne mlíčka. Dál už nic nešlo
. Já sama bych asi nepila to, co jsem si odstříkala, tak do toho nebudu nutit Honzíka. Ale fakt je to síla teda. Nechápu. No, zbaštil 135ml Sunárku, tak je spokojený. Vypadalo, že by si dal ještě
. Jo a to odstříkání jsem dala po čtyřech hodinách, Honzík si hrál, a pak mi dvě hodinky spinkal, tak se podařilo. No, podařilo…
. Tak uvidíme, jak to půjde dál. Děkuji holky všem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to nejde, tak to nejde, hlavně se nestresuj. My jsme byli na dokrmu od narození, kojila jsem a zároven dokrmovala 8 měsíců, klidně bych to dala i dál, ale pak jsem dostala angínu a antibiotika a mléko zhořklo a nechtěl už nic. když mu Sunar chutná a je spokojený , tak mu ho dej. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit