Přikrmování 7m dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
18.9.11 20:45

Přikrmování 7m dítěte

Ahoj holky,zajímaly by mě Vaše zkušenosti s tím, čím jste přikrmovaly, nebo přikrmujete 7M děťátko. My jsme už nahradili dvě (někdy 3) denní jídla. Jednou masozelenina či směs zeleniny a druhé jídlo nějaká ovocná výživa či jen ovoce. Malá to celkem zvládá. díky za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24120
18.9.11 21:16

Ahoj, já mám 7 měsíční holčičku a od minulého týdne má příkrm 2 krát denně - oběd zeleninu a dopolední svačinu ovoce. Jinak je na MM. Dávám jí ještě převařenou vodu na pití (občas).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
18.9.11 22:23

Ahoj, my jsme už taky najeli na 3 jídla. Malá má 7 měsíců a skoro 3 týdny a příkrmy dáváme od 5 měsíce..
K dopolední svačině jsme mohli začít zkoušet jogurt, pak se malá osypala a od té doby marodí, takže jogurt zatím nedáváme, ale svačinu jsme zachovali. Má buď mixnuté ovoce nebo přesnídávku. K obědu má masozeleninové příkrmy (vařím si je sama) a tak 1× za 14 dní žloutek- moc jí nechutná. Ze zeleniny dávám : brambor, cuketu, mrkev, petržel, fazolky, fenykl, hrášek, květák, kedlubnu, brokolici, občas špenát. Z masa krůtu, králíka a kuřecí. Z příloh rýži, těstoviny, kuskus. K odpolední svačině má opět ovoce nebo přesnídávku. Z ovoce máme vyzkoušené nektarinky, hrušky, jablka, banány. Kaše zatím večer nedávám, ale už jsem je zkoušela když jsme byli na cestě a nahradila tím oběd. Jinak má na chuť křupky, občas rohlík (ten se nám osvědčil když jí začaly růst zuby) a dneska jsem koupila baby sušenky a 2 hned zbouchala.
Jinak stále kojím, k pití ma na noc vodu (kašle) a přes den čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
18.9.11 22:36

Ahoj, já jsem víceméně vycházela z návodu na kojeni.net . Přijde mi to tma docela srozumitelné a dobře popsané. Samozřejmě něco jsem si upravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
18.9.11 22:48

ahoj malymu je 6 mesicu a k obedu ma zeleninu, nekdy masozeleninu a odpoledni svacinku ma ovoce s detskama susenkama, nekdy dam i prvni veceri kasi takze uz mame 3 nahrazeny kojeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
18.9.11 22:55
Terrad píše:
Ahoj, my jsme už taky najeli na 3 jídla. Malá má 7 měsíců a skoro 3 týdny a příkrmy dáváme od 5 měsíce..
K dopolední svačině jsme mohli začít zkoušet jogurt, pak se malá osypala a od té doby marodí, takže jogurt zatím nedáváme, ale svačinu jsme zachovali. Má buď mixnuté ovoce nebo přesnídávku. K obědu má masozeleninové příkrmy (vařím si je sama) a tak 1× za 14 dní žloutek- moc jí nechutná. Ze zeleniny dávám : brambor, cuketu, mrkev, petržel, fazolky, fenykl, hrášek, květák, kedlubnu, brokolici, občas špenát. Z masa krůtu, králíka a kuřecí. Z příloh rýži, těstoviny, kuskus. K odpolední svačině má opět ovoce nebo přesnídávku. Z ovoce máme vyzkoušené nektarinky, hrušky, jablka, banány. Kaše zatím večer nedávám, ale už jsem je zkoušela když jsme byli na cestě a nahradila tím oběd. Jinak má na chuť křupky, občas rohlík (ten se nám osvědčil když jí začaly růst zuby) a dneska jsem koupila baby sušenky a 2 hned zbouchala.
Jinak stále kojím, k pití ma na noc vodu (kašle) a přes den čaj.

kdy jste dali poprve krupky? Bojim se ze je na to malej a mohl by se dusit :-) susenku detskou uz zvladl hezky ji zuzlal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
19.9.11 08:25

Ahoj, to ovoce pováříte a pak mixujete?děkuji za radu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
19.9.11 09:03

Křupky jsem dalal před sušenkama a hned v 6 měsící. My dáváme jen kukuřičný, ale někdo dává i pohankový nebo rýžový. Jsou to jenom nafouknutý křupky, takže jak to dá do pusy, hned se to rozpouští. Teď co má 2 zuby, tak už to za trhá :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
19.9.11 09:05
Lenka001 píše:
Ahoj, to ovoce pováříte a pak mixujete?děkuji za radu :wink:

Ovoce jsem nejdřív povařila, malá to jinak nejedla, ale teď už dávám čerstvé, ale pořád mixuju nebo hodně pomačkám. Zeleninu a maso už jí jen namačkanou vidličkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
19.9.11 09:17

Naše malá příkrmy ve skleničkách nejí. Teda sní je, ale do hodiny se celá poblije :roll: :-( . Takže já si koupila termo misku a tahám moje vařený. Z přesnídávek kupuju jen ten balíček po 4 kusech, kde by mělo být nejvíc ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
19.9.11 12:37

Jo je, často tu lítá jako jedna z reklam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.9.11 16:08

Díky za Vaše zkušenosti. Taky zeleninku vaříme, kupovanou odmítá a navaluje se jí z toho. Taky jsem řešila, co s jídlem, když někam jedeme- myslím s tím mým uvařeným. čtu tady o nějaké termomisce, tak to zkusíme. Bojím se totiž, aby se nám to třeba nezapařilo, když to ráno připravím a jíme třeba kolem 13. Jo ty kukuřičné křupky jsme taky zkoušely. Krásně se rozpustí, ale malá si je cpe do pusy celé, takže radši nedávám. a myslím, že to nějak neocení. ani ten rohlík, co nám všichni nutí :( Přijde mi, že to kouše jako kteroukoli jinou hračku, tak jí zatím nic takového nedávám. Jaké kupujete prosím ty sušenky? často přemýšlím, že bych jí tu přesnídávku nebo ovoce (zatím povařené) na svačinku nějak trošku zahustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.9.11 16:13

Jo a ještě mě zajímá, jestli ty kaše - třeba rýžovou od Nutrilonu máme doma- se dávají jen na večeři, nebo i jako oběd? Oni asi hodně sytí, tak aby mě z toho večer malou nebolelo bříško, když jí s tím nakrmíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí