Příkrmy půlroční a pitný režim

10
16.9.11 09:40

Příkrmy a pitný režim

Milé maminky. Zdravím Vás a obracím se na vás s prosbou o radu. Mé dcerce je 5,5 měsíce, za chvíli už bude mít 6 měsíců. Asi 14 dní už jsem začala dávat příkrmy, hned od začátku toho sní dost celých 150 ml a chutná jí. Začala jsem dávat i na večer kašičku, protože se mi v noci budila a i ta jí chutná a sní celých 150 ml. Jinak pořád kojím, někdy co dvě hodiny a někdy se hlásí co tři hodiny. Teď ale nevím jak s pitným režimem. Myslela jsem si, že když ji dám prso i po příkrmu, tak se i toho napije. Četla jsem, že po přidání příkrmu se musí podát i určité množství čaje nebo vody. Jen nevím kolik a jestli to mám dávat jen po příkrmu a nebo během dne i když kojím. Mám převařenou kojeneckou vodu, ale na dně usazenina a nevím jak ji mám přecedit. Díky za radu a těším se na odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4515
16.9.11 09:51

Normálně jsem dávala a dávám k příkrmu vodu.Malá se nají a napije se k tomu kolik sama uzná za vhodný.Kojeneckou vodu nepřevařuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
16.9.11 09:53

myslím, že jsem někde četla, že ty usazeniny jsou normální..každopádně čaj, vodu bych nabízela po každém příkrmu, klidně i v průběhu a přes den netuším, malá je na UM, takže dostává i během dne, ale když kojíš :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8384
16.9.11 09:59

ja kojim a zaroven taky prikrmujeme, po prikrmu davam caj (ovocny sackovy od megafitu) a ten davam i behem dne, udelam celou lahvicku to je nejakych 200ml a bud to za den vypije nebo ne, nekdy dam po prikrmu i prso kdyz mam pocite ze nema dost nebo je hodne unaveny a tim i usnue…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.9.11 10:23

A mám dávat vodu nebo čaj z lahvičky nebo radši ze lžičky. Včera a dnes jsem zkoušela lžičku, ale plivala mi to ven. A pokud jsem ji do teď žádnou vodu ani čaj nedávala jen prso a příkrmy, myslíte, že jsem ji mohla dehydratovat? Mám strach, jestli jsem něco nezanedbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
16.9.11 10:26

neřekla bych, žes jí mohla dehydratovat, to by dr poznala na kontrole, prvních šest měsíců prso pokryje všechny potřeby :wink: no já když si představím, že bych měla dávat čas ze lžicky :mrgreen: můžeš zkusit třeba láhve od medely, nebo rovnou nějaký hrnek..

• Citovat
  • Upravit
Kettlery
16.9.11 10:33

Ahoj,
podle stránek kojeni.net(Kdyžtak koukni na sekci zavádění příkrmů, je tam fakt všechno. Tyhle stránky jsou k nezaplacení.) pokud kojíš alespoň 5× denně, nemusí dítě pít nic jiného do 9.-10. měsíců. Má se jim nabízet pití po každém jídle i během dne, ale spíš aby si zvykly, ne že by to vyloženě potřebovali.

Můj syn má 7 měsíců a 3 příkrmy za den a taky nechce pít. Zkouším mu nabízet, ale protože ještě dostatečně kojím, nehrotím to.

Pokud dcera normálně čůrá i kaká a má se jinak dobře, určitě není dehydratovaná.

Já ty usazeniny měla taky. Přišlo mi to ble, takže jsem kojeneckou vodu přestala používat a převařuji z kohoutku (v našem městě je ale kvalitní, takže záleží). Ta žádnou usazeninu nemá. Někde jsem četla, že od půl roku děti mít kojeneckou vodu nemusí, pokud je převařená.

• Citovat
  • Upravit
8384
16.9.11 20:35

tak urcite z lahvicky ze lzicky to by asi bylo na dlouho, ja kojim tak 3× denne prave jen a jinak ma zeleninu, ovoce a kasi a to vzdy zapiji cajikem…kdyz je horko vypije dhone ale i kdyz neni horko tak vypije alespon 150ml za den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí