Příkrmy půlroční a pitný režim
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Příkrmy a pitný režim
Milé maminky. Zdravím Vás a obracím se na vás s prosbou o radu. Mé dcerce je 5,5 měsíce, za chvíli už bude mít 6 měsíců. Asi 14 dní už jsem začala dávat příkrmy, hned od začátku toho sní dost celých 150 ml a chutná jí. Začala jsem dávat i na večer kašičku, protože se mi v noci budila a i ta jí chutná a sní celých 150 ml. Jinak pořád kojím, někdy co dvě hodiny a někdy se hlásí co tři hodiny. Teď ale nevím jak s pitným režimem. Myslela jsem si, že když ji dám prso i po příkrmu, tak se i toho napije. Četla jsem, že po přidání příkrmu se musí podát i určité množství čaje nebo vody. Jen nevím kolik a jestli to mám dávat jen po příkrmu a nebo během dne i když kojím. Mám převařenou kojeneckou vodu, ale na dně usazenina a nevím jak ji mám přecedit. Díky za radu a těším se na odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Normálně jsem dávala a dávám k příkrmu vodu.Malá se nají a napije se k tomu kolik sama uzná za vhodný.Kojeneckou vodu nepřevařuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myslím, že jsem někde četla, že ty usazeniny jsou normální..každopádně čaj, vodu bych nabízela po každém příkrmu, klidně i v průběhu a přes den netuším, malá je na UM, takže dostává i během dne, ale když kojíš ![]()
- Citovat
- Upravit
ja kojim a zaroven taky prikrmujeme, po prikrmu davam caj (ovocny sackovy od megafitu) a ten davam i behem dne, udelam celou lahvicku to je nejakych 200ml a bud to za den vypije nebo ne, nekdy dam po prikrmu i prso kdyz mam pocite ze nema dost nebo je hodne unaveny a tim i usnue…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mám dávat vodu nebo čaj z lahvičky nebo radši ze lžičky. Včera a dnes jsem zkoušela lžičku, ale plivala mi to ven. A pokud jsem ji do teď žádnou vodu ani čaj nedávala jen prso a příkrmy, myslíte, že jsem ji mohla dehydratovat? Mám strach, jestli jsem něco nezanedbala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neřekla bych, žes jí mohla dehydratovat, to by dr poznala na kontrole, prvních šest měsíců prso pokryje všechny potřeby
no já když si představím, že bych měla dávat čas ze lžicky
můžeš zkusit třeba láhve od medely, nebo rovnou nějaký hrnek..
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
podle stránek kojeni.net(Kdyžtak koukni na sekci zavádění příkrmů, je tam fakt všechno. Tyhle stránky jsou k nezaplacení.) pokud kojíš alespoň 5× denně, nemusí dítě pít nic jiného do 9.-10. měsíců. Má se jim nabízet pití po každém jídle i během dne, ale spíš aby si zvykly, ne že by to vyloženě potřebovali.
Můj syn má 7 měsíců a 3 příkrmy za den a taky nechce pít. Zkouším mu nabízet, ale protože ještě dostatečně kojím, nehrotím to.
Pokud dcera normálně čůrá i kaká a má se jinak dobře, určitě není dehydratovaná.
Já ty usazeniny měla taky. Přišlo mi to ble, takže jsem kojeneckou vodu přestala používat a převařuji z kohoutku (v našem městě je ale kvalitní, takže záleží). Ta žádnou usazeninu nemá. Někde jsem četla, že od půl roku děti mít kojeneckou vodu nemusí, pokud je převařená.
- Citovat
- Upravit
tak urcite z lahvicky ze lzicky to by asi bylo na dlouho, ja kojim tak 3× denne prave jen a jinak ma zeleninu, ovoce a kasi a to vzdy zapiji cajikem…kdyz je horko vypije dhone ale i kdyz neni horko tak vypije alespon 150ml za den…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit