Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj nevíte někdo za jak dlouho se to co sním dostane do mléka?
Tak musí to projít žaludkem do střev, tam se vstřebat do krve a pak to už frčí do mlíka… těžko říct, jak dlouho tohle trvá ![]()
Názor lékařky: mateřské mléko se tvoří z tukových zásob a z vody. Není prokázáno, že by přecházelo do mléka něco ze stravy. Do mléka přejdou různé chemikálie a toxiny, které se dostávají do těla, ale až po tom, co se změní na tuky nebo usadí v těch tucích. Časově to prý vůbec nejde říct. Paní doktorka tvrdila, že nadýmavé pečivo, buchty apod. nemají vůbec vliv na prdíky, že se může jíst naprosto všechno.
… u mě to platilo, ať jsem jedla cokoliv, malé to nevadilo. V břiše jo, půl hodiny po kafi kopala jak divá, ale při kojení ne. Netuším, kde je pravda
jen přidávám názor (nikoliv svůj).
tak ja at jsem snedla cokoliv, tak malej trpel na prdiky. Dokonce jsem par dni zkousela jen stare pecivo a caj a efekt nulovy
Takze krome zeli a lustenin jim normalne vsechno.
Já mám vyzkoušíno, že ob jedno kojení cca za 6 hodin se na dětech projeví nějaká riziková potravina třeba nadýmavá i když ten názor lékařky zní dost logicky
Už tady o tom nějaké diskuse byly.
rychnov3 píše:
Názor lékařky: mateřské mléko se tvoří z tukových zásob a z vody. Není prokázáno, že by přecházelo do mléka něco ze stravy. Do mléka přejdou různé chemikálie a toxiny, které se dostávají do těla, ale až po tom, co se změní na tuky nebo usadí v těch tucích. Časově to prý vůbec nejde říct. Paní doktorka tvrdila, že nadýmavé pečivo, buchty apod. nemají vůbec vliv na prdíky, že se může jíst naprosto všechno… u mě to platilo, ať jsem jedla cokoliv, malé to nevadilo. V břiše jo, půl hodiny po kafi kopala jak divá, ale při kojení ne. Netuším, kde je pravdajen přidávám názor (nikoliv svůj).
Tak to já tedy efekt viděla dost přímý. Když jsem jedla co jsem si doma uvařila tak byla malá v pohodě, ale když jsem na návštěvě snědla oběd připravený bez ohledu na mé kojení, malá večer vřískala o 106. Hlavně víc jak nadýmavé potraviny vadilo koření jako pepř. Bylo mi malé vždy pak líto a vyčítala jsem si, že jsem si pochutnala ![]()
Ta voda i tuk jdou do mléka krví, stejně tak jako jsou v krvi živiny co sníme, takže ta spojitost tam, si myslim, být musí.