Přechod stravy do mléka

675
19.3.12 20:31

Přechod stravy do mléka

Ahoj nevíte někdo za jak dlouho se to co sním dostane do mléka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6956
19.3.12 21:05

Rikaji ze hned( asi do deseti minut)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.12 21:14

Tak musí to projít žaludkem do střev, tam se vstřebat do krve a pak to už frčí do mlíka… těžko říct, jak dlouho tohle trvá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.3.12 21:16

ja slysela ze tak po 2 hodinach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.12 21:39

Hodina až dvě je určitě blíže pravdě než 10 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
19.3.12 21:50

Názor lékařky: mateřské mléko se tvoří z tukových zásob a z vody. Není prokázáno, že by přecházelo do mléka něco ze stravy. Do mléka přejdou různé chemikálie a toxiny, které se dostávají do těla, ale až po tom, co se změní na tuky nebo usadí v těch tucích. Časově to prý vůbec nejde říct. Paní doktorka tvrdila, že nadýmavé pečivo, buchty apod. nemají vůbec vliv na prdíky, že se může jíst naprosto všechno.

… u mě to platilo, ať jsem jedla cokoliv, malé to nevadilo. V břiše jo, půl hodiny po kafi kopala jak divá, ale při kojení ne. Netuším, kde je pravda :nevim: jen přidávám názor (nikoliv svůj).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
19.3.12 22:29

tak ja at jsem snedla cokoliv, tak malej trpel na prdiky. Dokonce jsem par dni zkousela jen stare pecivo a caj a efekt nulovy :-( Takze krome zeli a lustenin jim normalne vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
19.3.12 22:31

Já mám vyzkoušíno, že ob jedno kojení cca za 6 hodin se na dětech projeví nějaká riziková potravina třeba nadýmavá i když ten názor lékařky zní dost logicky :-) Už tady o tom nějaké diskuse byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
19.3.12 22:38
Má doktorka říkala to samé (a já bych tomu docela věřila, pila jsem jako velbloud, jedla celý den nonstop a zhubla první tři týdny o 10 kg), malá neměla problémy s ničím, co jsem snědla. To spíše já jsem si zoufala, když nám v porodnici přinesli na oběd hrachovku :mrgreen:
rychnov3 píše:
Názor lékařky: mateřské mléko se tvoří z tukových zásob a z vody. Není prokázáno, že by přecházelo do mléka něco ze stravy. Do mléka přejdou různé chemikálie a toxiny, které se dostávají do těla, ale až po tom, co se změní na tuky nebo usadí v těch tucích. Časově to prý vůbec nejde říct. Paní doktorka tvrdila, že nadýmavé pečivo, buchty apod. nemají vůbec vliv na prdíky, že se může jíst naprosto všechno… u mě to platilo, ať jsem jedla cokoliv, malé to nevadilo. V břiše jo, půl hodiny po kafi kopala jak divá, ale při kojení ne. Netuším, kde je pravda :nevim: jen přidávám názor (nikoliv svůj).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.12 07:56

Tak to já tedy efekt viděla dost přímý. Když jsem jedla co jsem si doma uvařila tak byla malá v pohodě, ale když jsem na návštěvě snědla oběd připravený bez ohledu na mé kojení, malá večer vřískala o 106. Hlavně víc jak nadýmavé potraviny vadilo koření jako pepř. Bylo mi malé vždy pak líto a vyčítala jsem si, že jsem si pochutnala :roll:

Ta voda i tuk jdou do mléka krví, stejně tak jako jsou v krvi živiny co sníme, takže ta spojitost tam, si myslim, být musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová