Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky!!
jsem prvorodička tak mám spoustu dotazů
vezmeme to od začátku, chci se zeptat maminek které mají přibližně stejně staré děti(chlapečkovi budou 26.3. dva měsíce) na UM kolik toho přibližně vypijí na jednu dávku a jak často pijí. My krmíme mlíčkem Hipp 1 combiotic, tak nejlépe kdyby někdo měl zkušenost
Jak Vám miminka spinkají, přes den, v noci? Co všechno už umí? Taky by mě zajímalo jak snášíte návštěvy? Já jsem hrozně na nervy, nejradši bych byla kdyby nechodil nikdo
Děkuji každé mamince za odpověď!! Zatím se mějte
![]()
Kolik vypijí je asi dost dítě od dítěte,ale mně malý vypil tak tu 120,120 vody + 4 odměrky mléka. Jedl tak po třech hodinách. Hipp jsme měli taky,ale nám nevyhovoval,přešli jsme nakonec na babylove a máme pohodu. Jinak malej spinkal krásně přes den skoro pořád a v noci vydržel i těch 6 hodin v kuse,teď ve třech měsících a půl,už přes den vždy chvilku kouká hraje si pod hrazdičkou a pak zase spinká třeba ty dvě hoďky.
A k těm návštěvám,taky mně to štvalo,naštěstí k nám nikdo moc nechodí a nejvíc mně štvala tchyně,chtěla přijet hned co jsem přišla z porodnice.Řekla jsem jí,že se na to necítím a že jí zavolám,no a byl klid.pokud tě některá návštěva štve,omluv se,že ještě nemáš náladu a ozveš se později,měli by to respektovat!
Ahoj Jani!
Malý vypije taky těch 120 ml a 4 odměrky, ale někdy brečí,že má hlad, snažíme se dodržovat ty 3 hoďky, takže ho uklidňuju, když chce dříve, snad se to upraví časem
nebo mu holt začnu dávat více… Malej taky spinká přes den celkem pěkně, píšeš že ve třech měsících a půl kouká a hraje si, malej přes den už taky chvilku kouká, hračky ho zatím nezajímají na to má asi ještě čas:-) má měsíc a dva týdny. Štvou mě hlavně návštěvy od přítelovy strany - prababička si holt nedá říct a nejradši by jezdila ta 3× týdně
nicméně to jsme zatrhli snažíme se to udržovat na návštěvě 1× týdně, tak to zatím jde. Chodí i přítelova mamka, takže máme návštěvu 2× týdně… Moc to respektovat teda nechtějí, asi se naštvu a bude to ![]()
Kessy156 píše:
Ahoj Jani!Malý vypije taky těch 120 ml a 4 odměrky, ale někdy brečí,že má hlad, snažíme se dodržovat ty 3 hoďky, takže ho uklidňuju, když chce dříve, snad se to upraví časem
nebo mu holt začnu dávat více… Malej taky spinká přes den celkem pěkně, píšeš že ve třech měsících a půl kouká a hraje si, malej přes den už taky chvilku kouká, hračky ho zatím nezajímají na to má asi ještě čas:-) má měsíc a dva týdny. Štvou mě hlavně návštěvy od přítelovy strany - prababička si holt nedá říct a nejradši by jezdila ta 3× týdně
nicméně to jsme zatrhli snažíme se to udržovat na návštěvě 1× týdně, tak to zatím jde. Chodí i přítelova mamka, takže máme návštěvu 2× týdně… Moc to respektovat teda nechtějí, asi se naštvu a bude to
zkus udělat víc,v nejhorším ti to nevypije,záleží jestli pláče opravdu hlady,nebo jen třeba nemůže usnout,má prdíky atd.to ale poznáš. Budeš se muset naštvat,já to taky neříkám ráda,ale když to jinak nejde! ![]()
jo a na hračky je ještě malinkej,navíc ten náš je extra hodnej,malou nezajímaly hračky ještě dlouho!
Mně malá vypila tou dobou sice jen tak kolem 80-90 ml,ale prospívala nadstandartně,ona si to doháněla i v noci cca 3 mi krmeními ![]()
Jinak taky jsem přešla na Babylove a naprostá spokojenost. Má jej dodnes a to je jí 15 měsíců.
Návštěvy mi lezly a lezou na nervy permanentně,málokoho mám doma ráda.
Po poroddu obvzláštˇ.
no řekla bych, že pláče hlady, když mu dám více napít, tak hezky usne a je v pohodě
jen mám strach ať ho nepřecpávám… prdíky mu jdou samy, většinou
takže s tím problém nemáme… návštěvy to je u nás boj… přítel je skoro neumí odmítnout, obzvlášť svoji matku a prababičku, nikdo jiný taky nejezdí… moje mamka má taky miminko takže nemá tolik času a hlavně když někdo pracuje a není v důchodě tak holt nemá čas a ani kolikrát náladu. Nejhorší na těch návštěvách je, že mají chyré řeči a myslí si bůh ví jak nejsou chytré , když už vychovaly nějaké to dítě…
no děs a hrůza
jo a my si na ten hipp nemůžeme stěžovat, je to v pořádku, malýmu chutná
těžko říct podle čeho si ty miminka vybírají
![]()
Janinka a Berry - nejprve jsem chtěla reagovat na původní příspěvek, ale nedá mi to, abych nejprve nezareagovala na ty Vaše… proč? Holky asi to bude znít divně, ale taky jsme ještě před 14 dny připavovali doma malému UM BABYLOVE a ještě z Rossmannu BABYDREAM - a jak jsme byli u MUDr. na kontrole, tak jsem jí to říkala, a ona na to: Okamžitě přestaňte pokud nechcete svému dítěti ublížit! Tyto „jakoby kojenecké mléka“ v ČR nejsou schválené hygienickou zdravotní správou, ale pouze!!! veterinární správou jako potravinové doplňky!!! Jelikož i DM a Rossmann jsou obchody německého původu, a v Německu tyto výživy schválené jsou, proto je můžou prodávat jako koj. výživu… Ale naši lékaři to rozhodně nedoporučují!!! Klidně se jich zeptejte. Takže my už opět 14 dní jsme na schváleném klasickém Sunaru…
Náš malý má sice už 3,5 měsíce, ale taky jsme na UM Sunar… vypije nám co 4 hodiny 150ml a je spokojený… Většinou když pláče, tak z jiného důvodu, než-li z hladu… to už jsme vychytali - když dáme více - pozvrací se. Už se nám překulí z bříška na záda a ze zad na boček… a nádherně se umí sám zabavit s hračkami ať už jsou před ním, když je na bříšku, nebo na zádech pod hrazdičkou… A návštěvy? Tak já jsem za ně ráda, malý je z nich nadšený, a manžel chodí jak kdy z práce… tak ať nejsme sami…
No, tak sunar jsme taky zkoušeli… malý se nepozvrací když vypije 150.. takže asi opravdu má takový hlad:-) holt je větší jedlík. Samozřejmě, že jsme taky zkoušeli masírovat bříško, dát čaj, spoustu věcí… no holt každý je jiný, ono taky hodně záleží jak si s lidma sedneš, když je máš ráda, není problém, to pak nemám problém ani já ![]()
Ahoj,nečetla jsem co všechno holky psaly,jen zběžně proletěla.Malá vybumbala kolem druhého a třetího 100ml,ale dělala jsem 120,aby měla pocit že netahá vzduch a chybí ji.Teď pije 120ml cca a dělám ji 150ml.Pije zhruba po dvou hodinkách,ale nedodržuji přesně čas,sama si řekne.Nekdy vydží když spinka i 3 hodky a pak se nadlábne
.V noci jde spinkat v osum po koupání a napapat ji dám ještě mezi půlnocí a jednou a vydrži do 7 hodin ráno.Přes den ji dávám po dvouch hodinkách bucat,když jsme doma.Když trajdáme tak si spinká a nespinká jak chce ona
…
Jo a taky jsme na sunaru.Ptala jsem se doktorky co je lepší,jestli nutrilon,nebo sunar.Řekla že v tom nevidí žádný rozdíl.Oboje jsou špičkové kvality a tak aby dítě prospívalo jak má.Já si všimla rozdílu,že na nutrilonu pila po hodce a půl a v noci se budila o jedno kojení víc.Vrátila jsem se k sunaru a jsem spokojená a malinká taky ![]()