Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ještě jsem u prvni dcerky zkusila BEBU pritialergení,protože se mi asi tehdy osypala nebo co.Vubec to nepila a bylo to hrozně hořký ![]()
nepila hodně? co 2 hoďky 120 to se mi zdá dost… ale každé mimi je jiné třeba ten náš je velký hladovec:-) nevím pomalu co s ním… vypije 150 a za 10 minut brečí znova, že by chtěl ještě
jinak když jdeme ven tak spí v kočárku jak zabitej
ani o něm nevím ![]()
Tak vis jak,nebylo to pokažde 120…nekdy nechala/nechá i pulku…myslím takove to maximum co pila.Proste se napila kolik potrebuje.Ale ano je velkej jedlík…v prvnim měs vypila mateřského i stovku.Jsem zastánce že dítě si o jídlo řekne a vypije kolik potřebuje,dělala jsem to i u první dcerky a teď i u druhé a chválím si to,žádné tabulkování.I kojení jsem ji neodpírala
…Co dvě hodky mi prijde relativne v pohode
…dokonce to nekde i pisou ze dite mas budit(to bych nedelala) co dve hodky na jídlo…nechávám ji jak se řekne a vychází to opravdu cca dvě hodky.
kdybych našeho nechala kdy si řekne, tak by pil asi pořád:-D někdy mu to jídlo prosě musím odepřít, mám pocit, že ani neví že nechce, například dostane 150, za 10 minut brečí že chce další, to nemůže přece ani strávit.....
No to ne,možná nemá tu záklopku
…a to jako i za tech minut fakt pije?a to musí vyhodit ven ne?malá když přepiskne…tak co prepiskla vyhodi a hned se směje.Nemuze plakat treba od bolení bríska?doporucila bych ti koupit espumisan v kapkách a do každe lahvicky dát 10 kapek ![]()
tak s tím mlékem jsem to teda nevěděla! Ale copak jsou miminka v německu jiná? Nechci pochybovat nebo rýpat,jen je mi to divné! Když u nás to je jediné mléko po kterém nemá žádné problémy,no nevím.
Kessy156 píše:řeči musíš pouštět jedním uchem tam a druhým ven,ty jsi máma a víš co je pro tvoje dítě nejlepší,maximálně se nad nějakou radou můžeš zamyslet,jinak nic!
no řekla bych, že pláče hlady, když mu dám více napít, tak hezky usne a je v pohodějen mám strach ať ho nepřecpávám… prdíky mu jdou samy, většinou
takže s tím problém nemáme… návštěvy to je u nás boj… přítel je skoro neumí odmítnout, obzvlášť svoji matku a prababičku, nikdo jiný taky nejezdí… moje mamka má taky miminko takže nemá tolik času a hlavně když někdo pracuje a není v důchodě tak holt nemá čas a ani kolikrát náladu. Nejhorší na těch návštěvách je, že mají chyré řeči a myslí si bůh ví jak nejsou chytré , když už vychovaly nějaké to dítě…
no děs a hrůza
taky mě napadlo,že mu může dělat dobře plnej zaludecek a je jedno cim…jelikoz i moje mala je jedlik tak obas misto mlicka dam cajicek,kdyz vim,ze neni vyhladla ale uz by mohla jit spinkat a zabira to ![]()
Mě malý od narození vypije jen a pouze 90 ml UM a to do dnes a je mu 5 měsíců pryč.
Nechápu to, ale zkrátka mu to pořád stačí. Jen večer vypije 120 ml a to mu do Sunaru přidám ještě 2 odměrky Sunarky (rýžovo-banánové). Spával mi od 3 týdnů do 3 měsíců celou noc, teď už se začal budi 2-3× za noc, ale pokaždé né jen na jídlo. Když se vzbudí, vezmu ho k sobě do postele a usne buď u pití (naředěná šťávička) nebo stači, že ho otočím na bok a je tuhoš. Jak kdy… ![]()
ta 90-ka je ok
…prostě mu to stačí…otázka chvilky a pohne se to třeba jen o 10ml
.S těma odmerkama i sunarky to není špatný…u nás zatím zbytečné…u prvni dcerk jsem to také časem zaváděla
…jen si nejsem jistá tou šťávičkou v noci
…jaka je to šťávička?pokud nehces dát mlíčko tak bych se přiklonila k čajíčku
no kapičky espumisan jsme zkoušeli mám je doma, bylo to stejné, tak jsem mu je přestala dávat, myslím, že to bylo zbytečný. Třeba včera k večeru vypil skoro 180 a brečel a myslel si asi, že mu dám ještě, strašně třepal hlavičkou
ale nic jsem mu nedala, tak po chvíli usnul. pak mi spal od 8 až do 3:30h. Nevím, pořád se ptám sama sebe, jestli může být tak hladový
ale asi jo, když mu dám těch 150 nebo rošku více tak spí jak zabitej a přece kdyby ho něco bolelo, to bych musela poznat ne
no je o záhada pro mě to naše dítě
ještě k tomu čajíku - on ho moc nechce většinou ho plive a nebo se strašně šklebí
tak mu ho ani nenutím, jednou se mi pozvracel. Musíme počkat na ovocné třeba to půjde lépe. Jo a holky mám ještě dotaz jak ho obléct když je venku skoro 20 stupňů? díky
Jani, jasně kašlu na to, ale docela mě to někdy štve jak se fušujou do čeho nemaj ! ![]()
Kessy156 píše:
Jani, jasně kašlu na to, ale docela mě to někdy štve jak se fušujou do čeho nemaj !
to já chápu,mně někdy taky,nejvíc mně asi dokáže vytočit,když se mi se…do jídla: už mu dáváš to a to a proč ne… ![]()
Jani nevím jestli jsi to četla poraď prosím jak malýho obléct, chceme s ním jít ven, má být kolem 18 stupňů.. lámu si s tím hlavu nechci ho přehřát a ani obléct úplně málo a nějak si nejsem pořád jistá ![]()
Kessy156 píše:
no kapičky espumisan jsme zkoušeli mám je doma, bylo to stejné, tak jsem mu je přestala dávat, myslím, že to bylo zbytečný. Třeba včera k večeru vypil skoro 180 a brečel a myslel si asi, že mu dám ještě, strašně třepal hlavičkouale nic jsem mu nedala, tak po chvíli usnul. pak mi spal od 8 až do 3:30h. Nevím, pořád se ptám sama sebe, jestli může být tak hladový
![]()
ale asi jo, když mu dám těch 150 nebo rošku více tak spí jak zabitej a přece kdyby ho něco bolelo, to bych musela poznat ne
no je o záhada pro mě to naše dítě
![]()
ještě k tomu čajíku - on ho moc nechce většinou ho plive a nebo se strašně šklebí
tak mu ho ani nenutím, jednou se mi pozvracel. Musíme počkat na ovocné třeba to půjde lépe. Jo a holky mám ještě dotaz jak ho obléct když je venku skoro 20 stupňů? díky
mně čaj taky nechce,jen mlíko. Že ho něco bolí to bys poznala určitě,určitě by ti neusnul a nespinkal 7,5 hodiny. Může teď třeba jíst hodně a pak zase bude jíst míň,my to tak taky měli a máme do teď.
S tím oblečením,já dává dlouhý rukáv a kalhotky nebo dupačky a deku.Ale malej je pořád spocenej! ![]()