Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, chtela bych vas poprosit o radu, ci nazor.
Mam dvojcatka 3mesice a 3 tydny. V noci se budi se strasnym hladem co 2-3 hodiny. Trva to tak uz druhy tyden. Jsme plne na UM od 10 tydne. Pres den papaji co 4 hodiny podle staleho rezimu. Pred nejakou dobou uz spavali v noci jen s jednim krmenim, tak jim to vydrzelo 4 tydny. Zkusila jsem dat mlicko pro hladovejsi deti, ale zadna zmena. Zkusila jsem dat kasicku a usnuli spokojene a vzbudili se jen 1× a pak az brzy rano. Myslite, ze uz muzu zacit s kasi kdyz jsme teprve 16 tyden, vsude ctu ne driv nez v 17 tydnu. Po kasisce meli problem se stolickou, ale meli ji. Muze jim ten tyden driv nejak ublizit?
Myslím, že nepomůže ani kaše. Je to dané změnou spánku. Typicky děti mezi 4.-6. měsíce začnou strašit, protože už nespí tak tvrdě.
Myslím, že ten týden není tak zásadní rozdíl… Ale já bych to nedávala ani od těch 4m
v tomhle období se mimískům mění spánek,dozrává jim nervová soustava,mlíčkem to není,u nás to bylo taky tak.Hold si zažijete pár uplakaných večerů a nocí,chce to utěšovat,chovat…ale neboj,časem to přejde ![]()
no ja prave zkousim prvne utesovat a chovat nez jim dam dalsi jidlo, usnou tak na 10 min a znova rev. Dokud se nenaji tak neusnou. Ale ani se nijak extra nebroberou, ze by si chteli hrat nebo koukat. Okamzite zase usnou po nakrmeni. ![]()
Krmení dvojčátek neznám, nedokážu posoudit. Ale my jsme kaši dávali od 4.měsíce. Malá totiž už UM nemohla ani vystát, tak jsem jí do 120ml přidala jednu odměrku kaše, rýžové beba nebo sunarka. Hned to mělo jinou chuť a jak jí chutnalo ![]()
Znám i dost holek co dávali ve 2 měsících šťouchaný brambor, mrkev, hustou kaši …
tak mi tohle lehké přihuštění mlíčka nepřijde až tak drastické. Navíc vám už budou 4měsíce za chvilku, tak se neboj. třeba jim to zrovna pojede a budou spát aspoň pár hodin v kuse ![]()
Žesťovka píše:
v tomhle období se mimískům mění spánek,dozrává jim nervová soustava,mlíčkem to není,u nás to bylo taky tak.Hold si zažijete pár uplakaných večerů a nocí,chce to utěšovat,chovat…ale neboj,časem to přejde
a kdy to přejde? My takhle jedeme už od 3. měsíce a je to horší a horší ![]()
Fífule píše:Žesťovka píše:a kdy to přejde? My takhle jedeme už od 3. měsíce a je to horší a horší
v tomhle období se mimískům mění spánek,dozrává jim nervová soustava,mlíčkem to není,u nás to bylo taky tak.Hold si zažijete pár uplakaných večerů a nocí,chce to utěšovat,chovat…ale neboj,časem to přejde
tak ono nic neni definitivní, každé dítě to má jinak.
dcera se začala lepšit tak před měsícem až měsícem a půl. teď zas rostou zuby a pořádá dvouhodinové noční mejdany. ![]()
Alpaka píše:Fífule píše:tak ono nic neni definitivní, každé dítě to má jinak.Žesťovka píše:a kdy to přejde? My takhle jedeme už od 3. měsíce a je to horší a horší
dcera se začala lepšit tak před měsícem až měsícem a půl. teď zas rostou zuby a pořádá dvouhodinové noční mejdany.
takže mi nezbývá než doufat ve světlo na konci tunelu… ![]()
Fífule píše:Žesťovka píše:a kdy to přejde? My takhle jedeme už od 3. měsíce a je to horší a horší
samozdřejmně každé mimi je jiné,u mé malé to začalo po 3 tím měsíci,hopsala jsem s ní na balonu,po pár minutách usla,položila jsem,následně se probudila,tak opět hopsání a pokládání,několikrát,v noci se budila snad co 2 hodiny na kojení,ale pak už usla v pohodě,no a zhruba do půl roku to vymizelo,najednou když jsem ji houpala,tak sebou začala škubat,jak kdyby se jí to nelíbilo,tak jsem ji ještě s otevřenýma očima položila do postýlky,dala dudlík,zhasla a odešla,slišela jsem slabé pokňourávání,ale spíš povídání,žádný pláč,po 10 ti min.ticho,tak jsem se šla podívat,no a spinkala jak neviňátko,v noci se pak probudila už jen dvakrát.Další noc jsem ji teda jen v krátce pochovala,pusinku,položila,pokladila a šla pryč,zase si chvíli povídala a opět usnula,no a od té doby,už je to cca 2 měsíce usíná takhle ukázkově,usíná v 19,30,vydrží do 5ti(už nekojím)dostane 180mlUM a spinká dál do 7mi paráda
tak dofám,že jí to tak vydrží
Snad se i vaše miminka brzy umoudří a nechají vás vyspat,tak se držte ![]()
Fífule píše:Alpaka píše:takže mi nezbývá než doufat ve světlo na konci tunelu…Fífule píše:tak ono nic neni definitivní, každé dítě to má jinak.Žesťovka píše:a kdy to přejde? My takhle jedeme už od 3. měsíce a je to horší a horší
dcera se začala lepšit tak před měsícem až měsícem a půl. teď zas rostou zuby a pořádá dvouhodinové noční mejdany.
pak přiijde druhý tunel
![]()
já teda zatím plně kojím. Od toho 3. měsíce usíná už v 6 na noční spánek a spí tak do 6-7. Vzbudí se jen hlady a zase ho skoro tuhoše ukládám. Dudák nefunguje, sice na chvilku zabere, ale vrtí sebou, pochrochtává a pak stejně musím nakojit. Jak jsem nevyspalá, tak radši volím variantu spánku, sice krátkého než nespat skoro vůbec. A jedeme tak i přes den. Zkoušela jsem na noc i UM,ale to vypije jen tak 40 a víc nedá a pak nechce ani prso. Bude to zastánce zdravé výživy…malý porce víckrát denně ![]()
Alpaka píše:Fífule píše:pak přiijde druhý tunelAlpaka píše:takže mi nezbývá než doufat ve světlo na konci tunelu…Fífule píše:tak ono nic neni definitivní, každé dítě to má jinak.Žesťovka píše:a kdy to přejde? My takhle jedeme už od 3. měsíce a je to horší a horší
dcera se začala lepšit tak před měsícem až měsícem a půl. teď zas rostou zuby a pořádá dvouhodinové noční mejdany.![]()
mnoo, to teda nevím ![]()