Nekvalitní mléko?

4
14.3.12 12:11

Nekvalitní mléko?

Maminky,prosím Vás napište mi Vaše zkušenosti,mám 2měsíční miminko,plně ho kojím a poslední dny se intervaly kojení výrazně zkracovaly až už pláče hlady co 20 minut a hledá bradavku,dnes jsem poprvé zkusila hned po kojení dát Sunar a vypil 125ml přitom předtím pil 25 minut z prsa,tak co myslíte ztrácí mléko výživnost?Jsem z toho na nervy,nechci přestat kojit ale zase ho nechci trápit hlady.Děkuji moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
14.3.12 12:13

Je to růstový spurt. Nedávej UM, ale přikládej, kdykoliv si dítě řekne, během pár dnů prsa na zvýšenou poptávku zareagují a začnou vyrábět víc a i složení mléka se trochu změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
14.3.12 12:13

Nemůže to být růstový spurt? Dítku mlíko opravu nestačí, ale za pár dní by se to mělo upravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
14.3.12 12:14

Gladys byla rychlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
14.3.12 12:19

Ne. Dítě nemusí chtít prso jen kvuli hladu. Řeší tak kterákoli trápení - prdy, únavu, potřeba se vykadit… To, že vypije Sunar - to si dá téměř každé dítě. I ty si dáš po obědě zákusek, když ti ho nabídnou, přitom si sytá i bez něj.
Hlavní ukazatelem je počet počuraných plenek a prospívání dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
14.3.12 12:56

Jak pisou holky, mleko je rozhodne dostatecne, hlavne nic jako slabe mleko, nebo nekvalitni neexistuje. Ditko si pak casem reguluje jak tvorbu mlika, tak i kvalitu, podle toho co potrebuje.

hlavne zadne nervy, to mlicku urcite neprospiva (lip se to ale rekne, nez udela).

pokud se jedna o rustovy spurt (kolem 3. 6. tydne, 3. a 6. mesice), byva kojeni narocnejsi, dite se krouti, ma vyssi spotrebu. jedine co, je treba to vydrzet, davej mu jak si rekne, i po tech 20. minutach (nekdy, jak pise alpaka si potrebuje podudat a uklidnit).

muzes si ho nechat prevazit, ale nedelala bych z toho extra zaver…jen tak orientacne, nekdy se na te vaze trochu zastavi.

Um bych uz nenabizela, je to spise kontraproduktivni, z lahve se lip pije, neda to tolik prace.

doporucuju kontaktovat laktacni poradkyni. Velmi dobre umi poradit na www.kojeni.net
Me taky pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
17.3.12 11:42

Jak už tu bylo řečeno, nic jako slabé mléko neexistuje. Buď má větší potřebu, nebo taky může být problém v tom, že špatně pije. A nebo má dost, ale bolí ho bříško. Co dvacet minut mi připadá už trochu přehnané i na spurt. Kojíš z obou prsou? Jak dlouho pije? Neusíná u toho? Asi bych zkusila zvážit před a po kojení, tak si uděláš představu, kolik toho za den vypije. Váha se dá dnes i vypůjčit. Ideální denní dávka je 150 ml na kg váhy. POkud má mimi tak kolem 4 kg, vychází to okolo 75 ml na jedno kojení (při frekvenci po třech hodinách). Samozřejmě, že někdy může vypít víc a pak zas míň, je to prostě průměr, takže číslo ošidné, je to jen tak pro orientaci. POkud vypije dost a přesto pláče, tak má nějaký jiný problém (prdíky, chce chovat…). POkud vypije málo, bude to nejspíš v technice kojení (kojicí stránky super, taky mi pomohly). Neboj se, určitě to vyřešíte, zatím nepodléhej panice a pokud chceš dál kojit, tak nedávej UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová