Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Vzhledem k tomu, že mám velmi málo MM, musím dokrmovat UM. V porodnici mi sestra donesla připravené UM na celý den, a já si vždy vzala jen potřebné množství. Doma to zatím praktikuji stejně, ale dočetla jsem se, že by se mělo připravovat mléko vždy čerstvé. A tady je můj problém: malá na jednu dávku vypije 75ml hotového mléka a nevím jak přesně odměřit vodu a prášek. Doposud jsem připravovala ze 150 ml vody a pěti odměrek mléka, což bylo ve výsledku 166 ml mléka. Nejlogičtější mi přijde dělat poloviční dávku, i když polovina neprůhledné odměrky se také moc dobře neodhaduje. Jak to řešíte vy? Děkuji za radu.
UM připravuju vždy čerstvé, nedopité vylívám. Když připravuju např. jen půl dávky na dokrmení a potřebuju dát 3,5 odměrky, prostě dám tři zarovnané a jednu přibližně poloviční, neřeším každé zrníčko…
No ja jsem vzdycky delala na cele odmerky a radsi vic. Co vypili to vypili.
Tak dělej 90 ml vody a 3 odměrky mléka,nač řešit každý mililitr? Budˇto vypije,nebo ne,zbytek vyleješ.
Děkuji za odpovědi. Myslela jsem si, že to asi nějak tak bude, prostě nejde všechno odměřit přesně
.
Nevadí mi, že bych měla zbytky vylít. Spíš jsem byla trošku ovlivněná MUDr., která mě opakovala, abych malé hlavně nedávala ani o ml víc mléka, že jí to musí stačit.
fasoolka píše:
Nevadí mi, že bych měla zbytky vylít. Spíš jsem byla trošku ovlivněná MUDr., která mě opakovala, abych malé hlavně nedávala ani o ml víc mléka, že jí to musí stačit.
Tak to teda nějak nechápu…proč by nemohla vypít víc? ![]()
fasoolka píše:
Nejspíš to myslela tak, abych jí nepřekrmovala.
Stejně budeš muset postupně zvyšovat dávky, podle malé…já dávála tolik kolik si řekla teda (jak kojení tak příkrmy) ![]()
fasoolka píše:
A to jí necháš řvát hlady nebo co.
Prď na tabulky a doktory prostě co vypije to vypije.
Taky bych uděla 90 ml vody a 3 odměrky mléka ![]()
Děkuji za rady, nějak v tom zatím plavu. Doposud to vypadá, že jí to, co jí dávám, stačí (nepláče). Doktorka to brala dle váhy, teď má 3400gr.
ahoj, jak radí holky, tak bych udělala 90 ml a co vypije to vypije. Jsme taky na UM a neřeším to, přeci jí nenecháš brečet hlady jenom kvůli tomu, že „ještě není čas“ a nebo máš mít jenom 75 ml. Oni jsou mimča chytrý a vezmou co potřebujou. Jo a UM dělám pokaždé čerstvý, akorát někdy se mi stane, že tonepije, takže 120 ml fakt nevyleju a dám to do ledničky. Po konzultaci s dr, pokud to zbaští do nějaké doby, tak je to ok ![]()
No my máme Nutrilon a mně se zdá, že tam je ryska i na půlku odměrky
Já teda dávala i půl odměrky (a dávám stále). Ale i tak sem vylila několik hektolitrů mlíka
Tři dny mi pila krásně třeba 130 a další den mi nevypila ani 70 ![]()
Dělala bych teda dvě a půl odměrky, to je cca 80ml, to by mohlo stačit.
, po spravne davkovane UM nelze, aby nadmerne nabyvala na vaze, leda ze bys ji dala vice odmerek mlika. Dej ji to co si rekne.
Udelej ji, 60 ml + 2 odmerky mlika, anebo 90 ml + 3 odmerky
Ještě jednou všem děkuji za reakce. Moc mi to pomohlo. Uvidím kolik mi toho nakonec vypije
.