UM přesné dávkování prášku

13
18.3.12 19:43

UM přesné dávkování prášku

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Vzhledem k tomu, že mám velmi málo MM, musím dokrmovat UM. V porodnici mi sestra donesla připravené UM na celý den, a já si vždy vzala jen potřebné množství. Doma to zatím praktikuji stejně, ale dočetla jsem se, že by se mělo připravovat mléko vždy čerstvé. A tady je můj problém: malá na jednu dávku vypije 75ml hotového mléka a nevím jak přesně odměřit vodu a prášek. Doposud jsem připravovala ze 150 ml vody a pěti odměrek mléka, což bylo ve výsledku 166 ml mléka. Nejlogičtější mi přijde dělat poloviční dávku, i když polovina neprůhledné odměrky se také moc dobře neodhaduje. Jak to řešíte vy? Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18.3.12 19:51

UM připravuju vždy čerstvé, nedopité vylívám. Když připravuju např. jen půl dávky na dokrmení a potřebuju dát 3,5 odměrky, prostě dám tři zarovnané a jednu přibližně poloviční, neřeším každé zrníčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
18.3.12 19:51

No ja jsem vzdycky delala na cele odmerky a radsi vic. Co vypili to vypili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.3.12 19:55

Tak dělej 90 ml vody a 3 odměrky mléka,nač řešit každý mililitr? Budˇto vypije,nebo ne,zbytek vyleješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.3.12 19:56

Děkuji za odpovědi. Myslela jsem si, že to asi nějak tak bude, prostě nejde všechno odměřit přesně :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.3.12 20:00

Nevadí mi, že bych měla zbytky vylít. Spíš jsem byla trošku ovlivněná MUDr., která mě opakovala, abych malé hlavně nedávala ani o ml víc mléka, že jí to musí stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
18.3.12 20:03
fasoolka píše:
Nevadí mi, že bych měla zbytky vylít. Spíš jsem byla trošku ovlivněná MUDr., která mě opakovala, abych malé hlavně nedávala ani o ml víc mléka, že jí to musí stačit.

Tak to teda nějak nechápu…proč by nemohla vypít víc? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.3.12 20:07

Nejspíš to myslela tak, abych jí nepřekrmovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
18.3.12 20:08
fasoolka píše:
Nejspíš to myslela tak, abych jí nepřekrmovala.

Stejně budeš muset postupně zvyšovat dávky, podle malé…já dávála tolik kolik si řekla teda (jak kojení tak příkrmy) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
18.3.12 20:08
fasoolka píše:

A to jí necháš řvát hlady nebo co. :roll: Prď na tabulky a doktory prostě co vypije to vypije.

Taky bych uděla 90 ml vody a 3 odměrky mléka :palec:

• Citovat
  • Upravit
13
18.3.12 20:14

Děkuji za rady, nějak v tom zatím plavu. Doposud to vypadá, že jí to, co jí dávám, stačí (nepláče). Doktorka to brala dle váhy, teď má 3400gr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
18.3.12 20:18

ahoj, jak radí holky, tak bych udělala 90 ml a co vypije to vypije. Jsme taky na UM a neřeším to, přeci jí nenecháš brečet hlady jenom kvůli tomu, že „ještě není čas“ a nebo máš mít jenom 75 ml. Oni jsou mimča chytrý a vezmou co potřebujou. Jo a UM dělám pokaždé čerstvý, akorát někdy se mi stane, že tonepije, takže 120 ml fakt nevyleju a dám to do ledničky. Po konzultaci s dr, pokud to zbaští do nějaké doby, tak je to ok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
18.3.12 20:52

No my máme Nutrilon a mně se zdá, že tam je ryska i na půlku odměrky :think: Já teda dávala i půl odměrky (a dávám stále). Ale i tak sem vylila několik hektolitrů mlíka :roll: Tři dny mi pila krásně třeba 130 a další den mi nevypila ani 70 :roll:
Dělala bych teda dvě a půl odměrky, to je cca 80ml, to by mohlo stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
18.3.12 20:56

8o 8o , po spravne davkovane UM nelze, aby nadmerne nabyvala na vaze, leda ze bys ji dala vice odmerek mlika. Dej ji to co si rekne.
Udelej ji, 60 ml + 2 odmerky mlika, anebo 90 ml + 3 odmerky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
18.3.12 21:27

Ještě jednou všem děkuji za reakce. Moc mi to pomohlo. Uvidím kolik mi toho nakonec vypije :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová