Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zadost o PPM dá gynekolog, můžeš odevzdat 8-6tydnu před porodem.
Gynekolog ti da papir k ppm, ty ho das zamestnavateli a on posle na soc(doporucuji overit). Ten papir by ri mel dat doktor driv, nez 6 tydnu pred porodem, to uz by mela byt materska vyrizena, jestli ji uz chces v dalsim kalendarnim mesici obdrzet…materska je 6 mesicu, je dobre si jit na pracovni urad s predstihem vyridit todicovskpu, ja byla 2 mesice pred koncem materske. Prechod zadny problem neni..
Ahoj, mě dál gynekolog papíry, jak na ukončení nemocenské tak na mateřskou a všechno jsem to poslala do práce. Toť vše.
O rodičovský příspěvek zadas na ÚP na konci PPM. Tj.cca 6 měsíců po porodu.
Ahoj holky,
Prosím, mohly byste mi poradit? Mám před sebou formulář se žádostí o PPM a není mi jasné, zda a případně jaké datum mám vyplňovat v řádku, kde se ptají, kdy jsem naposledy vykonávala zaměstnání. Jsem normálně uz léta zaměstnaná na neurčito, ale teď jsem z nemocenské přešla na mateřskou a nevím, jestli bych tam měla napsat datum před nemocenskou nebo vlastně ten poslední den nemocenské, protože se mi pracovní smlouva nijak nerušila.
Moc děkuju za rady, na ČSSZ ani jinde jsem informace k tomuto zatím nenašla.
Já to nechala prázdné a vyplnila mi to mzdová. Pak to poslala na OSSZ.
Edit. Co tam napsála ale netuším
@Kelliee Děkuji moc za reakci.
Nechám to teda prázdné a uvidíme, zda a kdo se případně ozve.
Mam cerstvou zkusenost asi 3 mesice, ma tam byt posledni pracovni den kdy jsi byla v praci pred neshopenkou.
Ale klidne to nech prazdne at si to vyplni. Muj zamestnavatel chce ten papir jen vyfotit, takze jsem to s resila s HR jak to ma byt spravne.
@Anonymní píše:
Mam cerstvou zkusenost asi 3 mesice, ma tam byt posledni pracovni den kdy jsi byla v praci pred neshopenkou.Ale klidne to nech prazdne at si to vyplni. Muj zamestnavatel chce ten papir jen vyfotit, takze jsem to s resila s HR jak to ma byt spravne.
Ahoj,
ano, je to tak. Udává se tam poslední den, kdy jsem pracovala.
![]()
Zdravím, moc se v tom neorientuji
Jsem ted na nemocenské kvuli rizikovemu těhotenství. Zadost o PPM se dava zamestnavateli 6tydnu před porodem jestli jsem to pochopila dobře?
a mam dotaz kde vezmu zadost o PPM, a jestli nebude problém s tím přechodem z nemocenské. A po uplynuti nejake doby se teda pak zada na socialce o rodičovský příspěvek? Mam v tom zmatek na internetu.tomu nerozumím. děkuju