Přechod ze dvou spánků na jeden

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
6.2.11 14:01

přechod ze 2 spánků na 1

Můj 16. měsíční syn do minulého týdne spával 2× denně, dopoledne cca 10,00-10,30 a odpoledne cca 15,00-16,00h. Problém nastal v uspávání. Usne jenom v kočárku, a to více jak po 30 minutách. Usoudila jsem, že zřejmě nastal okamžik přechodu na spánek po obědě. Poslední dny ho tedy dávám spát cca v 11,30 h. Problém je, že si dá „svou“ půl hodinku, co byl zvyklý si dopoledne dát a tím má vyspáno. Kolem 17. hodiny je pak už hódně unavený, protivný… Večer pak místo, aby „padl“, zřejmě v důsledku velké únavy, nemůže usnout, trvá mu to i 45 minut. Co dělat? Vrátit se ke dvěma spánkům nebo vydržet s tím, že si syn polední spánek o trochu více „natáhne“? Máte někdo zkušenosti s podobnou situací?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
6.2.11 14:06

Ahoj,u nás to bylo podobné,malej taky spal dopoledne od 10:00-10:30,a odpoledne nemohl zabrat…tak jsem to udělala tak,že dopoledne jdeme na procházku,kočár mu dám do sedu,a postupem času jsem vychytala,jak dlouho vydrží nespat-po půl hodině venku jsme šli domů,hlídala jsem,aby neusnul,a pak jsem ho dala,a dávám spát kolem 14h. doma,to mu dám flašku s UM,a usne,a spí až tak do 17h.
Záleží taky,v kolik ti ráno vstává,mě tak mezi 8-9h,a večer chodí spát tak ve 20:45.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
6.2.11 14:24

jo,hodně záleží jak ráno vstává,nám vstává v 8hod a vydrří do 13,30.Usne a spí do 15hod.Večer ho dáváme asi ve 20,30h.Vydrží v pohodě…Je nám 14 měsíců.
Tak co ho dopolko nedávat spát,víc se unaví,naobědvat se a jít ven,kde bude spát v kočárku?usne třeba rychleji.
Já když jsem dávala spát dopolko,tak spal asi od 10h do 11,30h a pak ještě kolem 15h a spal do 16,30 a večer usínal v pohodě.každé mimčo je jiné.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
6.2.11 18:22

Já nevím, ale já bych mu ty dva spánky nebrala. Náš malej taky spával dopoledne a pak odpoledne, ale jednoho dne mi stávkoval s tím odpoledním spánkem, nechtěl spát ani za nic, tak jsem mu to první spinkání posunula po obědě a od té doby je to ok. Teď čekám, kdy mi sekne se spinkáním po o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
18.2.11 01:10

a je dopoledne ospalý? malá byla taky dopoledne ospalá, ale postupně bylo uspávání složitější,tak se to taky nějak odbouralo, teď obědváme dřív (asi v půl 12), a pak si jdem obě schrupnout :) (jsem těh. a tak to dost vítám) a vydrží tak hodinku, občas i víc, večer usíná celkem brzo, mezi 6 a 7 (a ráno vstává jak kdy, někdy když jde táta do práce, jindy až třeba v 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí