Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamči,zas máme takový problémek,a tak jsem se chtěla zeptat:Malého jsem začala venku vyndavat z kočárku,aby taky capkal venku,ale příšerně se mu to nelíbí.Řve úplně nepříčetně,jde,ale řve,pak se zastaví a už jen řve.Za ruku nechce vůbec.Doma lítá jak splašený,a jinde taky,hned jak se rozkouká.On je trochu lemra líná
měli,nebo máte něco podobného?Jsem toho názoru,že je nutné ho teď vyndavat ven na každé procházce,aby si zvykl.Raději ho vyndavám na odlehlých ulicích,aby nás neviděly a neslyšely supermatky z mého okolí
![]()
Náš syn teda neměl problém s chozením venku, ale četla jsem, že spousta dětí ze začátku venku chodit nechce. Dej tomu čas.
Ony ty zimní boty tomu také moc nepřidají. Pokud je třeba i sníh a děti jsou nabalené, tak z toho nejsou zrovinka urvané.
Pokud lítá doma, tak to nech bejt. Očividně chodit umí a alespon si ušetříte špinavé boty ![]()
Moje taky nechce. Jen občas a kousek. Já ji ale nenutím, až bude mít chuť, půjde ![]()
A koukám, že máme téměř stejně staré prcky, moje je 5.10.2009 ![]()
Samik kdyz zacal chodit,tak doma lital jak splasenej a venku moc nechtel.Ale to prejde,vsak on si zvykne a az bude jaro,bude se mu to libit jeste vic ![]()
Asi je to u deticek normalni. Sousedovic Aje se loni venku taky nelibilo. V kocarku nebo v naruci uplne v pohode, ale jak ji jen priblizili zemi, nastal rev. Jsme se tomu smali
Na jare si to pak pysne vyslapovala vedle kocarku.
Tezko rict, cim to je, ale prejde to, neboj ![]()
chuanitka píše:
A koukám, že máme téměř stejně staré prcky, moje je 5.10.2009
Jojo,můj je 14.9.09. ![]()
Jsem ráda,že je to normální.Sousedovic dokonalé dítě o 2m mladší běhá venku,a jeho matka to dává hlasitě nejevo
![]()
Ahoj, moje první dcera dělala první krůčky taky v zimě, no vůbec se jí to nelíbilo. Doma taky lítala v pohodě a venku stála na jednom místě, nebo ležela pořád na zemi, jak padala.
Souhlasím s tím, že to zimní obutí a oblečení není pro drobečky nic moc. Na jaře bude určitě líp. ![]()
U nás je to taky tak. Doma se nezastaví, jak furt lítá a venku, když byl sníh, tak ani náhodou. Udělal pár kroků a sedal si, lehal, řval, chtěl na ruku. Dnes bylo nádherně. Je po sněhu, tak jsme vyrazili ven bez kočárku a je to lepší, ale chvilkama natáhl ruce a musela jsem nést. Myslim si, že je to normální a bude to lepší až přijde to vytoužené jaro.
Kamarádka měla to stejné, doma lítal jak torpedo, ale venku se křečovitě držel kočáru, řval a nechtěl jít. Tak ho začala brávat ven na kratičké procházky bez kočárku (ten nechali doma) a šel v pohodě, prostě nesměl ten kočár vidět. Třeba když šla s košem, tak vzala syna s sebou a obešli dům, tím začali, pak chodili pěšky třeba na hřiště a pak už chtěl někdy sám vyndat s kočáru a jít velde něj sám pěšky. Ale oni to teda začali aplikovat v létě, v té zimě se špatně chodí i nám dospělím.
taky jsem chtěla navrhnout vyrazit úplně bez kočáru, chodíme s košem, na nákup do nejbližšího miniobchůdku pro rohlíky, nebo jen k autu na parkovistě, do obchodáku bez kočáru, hold mu nezbývá nic jinýho jak capkat, je to na dlouho než okouká vše co potká, ale pomalu se to zlepšuje a zrychluje. Pokud jedeme s kočárem tak nevytahuju, nechce se mi tam pak dávat s těma spinavýma botama
Já se tedy hlavně bojím,že kdybych ho nechala do jara,tak by to bylo to samé
ono se teď oteplilo,tak jsem si říkala,že by to možná šlo.
Ahoj, jsme na tom podobně. Matyášek doma lítá jak závodník, ale venku je to horší. Sice chodí, ale jen tam, kam chce on. A hlavně v žádném případě za ruku. To se začne hned vztekat. Jenže tímhle stylem s ním nikam moc nedojdu. A pak se vzteká, že jdeme domu, protože on chce být venku. Zima jak v psírně, on má úplně červený čumáček, ale domů prostě nepůjde
![]()