Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Momi33: Už se chození venku zlepšilo? Malý chodí zatím cca 2měs., doma bez problémů, ale venku nechce, chce se nosit, většinou nechce ani do kočárku. Ale při jeho váze ho nosit odmítám. Tak mě zajímá, jestli to u Tvého malého už přešlo, abych se mohla uklidnit, že to u Marečka taky přijde ![]()
Ewule0712 píše:
Momi33: Už se chození venku zlepšilo? Malý chodí zatím cca 2měs., doma bez problémů, ale venku nechce, chce se nosit, většinou nechce ani do kočárku. Ale při jeho váze ho nosit odmítám. Tak mě zajímá, jestli to u Tvého malého už přešlo, abych se mohla uklidnit, že to u Marečka taky přijde
A co ho nechat, aby si vyšel ven sám? U nás to pomáhá, když malej je někde, kde se necítí zrovna dobře (u doktorky), když si vleze dovnitř sám, je víc v pohodě, než když ho tam vezmu na ruce a pak ho chci položit - to je většinou řev, tak třeba by to fungovalo i venku. Ale nevím, my co se malej rozchodil, kočár ven neberem, takže buď chodí nebo ho nesem (i když 12,5 kila už je znát
), kočár nemá rád, nechce v něm být, tak jsme ho zrušili…
kate02 píše:Ewule0712 píše:A co ho nechat, aby si vyšel ven sám? U nás to pomáhá, když malej je někde, kde se necítí zrovna dobře (u doktorky), když si vleze dovnitř sám, je víc v pohodě, než když ho tam vezmu na ruce a pak ho chci položit - to je většinou řev, tak třeba by to fungovalo i venku. Ale nevím, my co se malej rozchodil, kočár ven neberem, takže buď chodí nebo ho nesem (i když 12,5 kila už je znát
Momi33: Už se chození venku zlepšilo? Malý chodí zatím cca 2měs., doma bez problémů, ale venku nechce, chce se nosit, většinou nechce ani do kočárku. Ale při jeho váze ho nosit odmítám. Tak mě zajímá, jestli to u Tvého malého už přešlo, abych se mohla uklidnit, že to u Marečka taky přijde), kočár nemá rád, nechce v něm být, tak jsme ho zrušili…
ano vyjde na ulici sám, ale udělá 3 kroky a zaleze mi mezi nohy a chce nosit, ovšem můj syn má už 17kg
! Takže nosit ho opravdu nechci, dřív se mu líbilo vést kočár, teď už taky ne, odrážedlo-naučil se na něm a taky nemá zájem. Prostě nošení je nejlepší, což chápu, pocit jistoty…ale snad ho to brzo přejde a bude chtít chodit sám.
Ewule0712 píše:
Momi33: Už se chození venku zlepšilo? Malý chodí zatím cca 2měs., doma bez problémů, ale venku nechce, chce se nosit, většinou nechce ani do kočárku. Ale při jeho váze ho nosit odmítám. Tak mě zajímá, jestli to u Tvého malého už přešlo, abych se mohla uklidnit, že to u Marečka taky přijde
Ahojky,díky za zájem,chození se zlepšilo,a to natolik,že už cca 1,5m chodíme bez kočáru.A to docela štreky.Ovšem jsme teď byli o víkendu pryč,a manžel měl za úkol venčit malého,nevím,jestli to bylo prostředím,malej si kecnul na prdku a řval,nechtěl chodit.Tak se to opakovalo 2 dny,co jsme byli pryč,a jak jsme se vrátili domů,tak se zas vrátil do svých procházek.
Musím říct,že mi spadl kámen ze srdce,a mám radost… ![]()
Jinak přenáším ho akorát přes křižovatky,kde jezdí auta.Vyplatilo se důsledně ho vyndavat každý den z kočáru,nedbat řevu.Bohužel jsem chabrus na nervy ![]()
Já už ho taky nosit nechci,má sice něco málo přes 11kg,ale já záda v trapu.Klasický kočárek bych už ráda prodala,a nechámsi jen golfáče na nějaký ten transport.
Takže myslíš, že i já se dočkám?
Mám ho nechat řvát a nutit jít? nebo spíš čekat, až bude chtít sám?
Ewule0712 píše:
Takže myslíš, že i já se dočkám?Mám ho nechat řvát a nutit jít? nebo spíš čekat, až bude chtít sám?
Tak já jsem ho vysadila,on stál a řval.Tak jsem ho chvilku nechala,a pak popostrkovala dopředu,až se rozešel.U nás je taky ten problém,že není naučený chodit za ruku,pač když se učil chodit,tak sám,nevodila jsem ho.Já jsem to předvídala,tak jsem začala s vysazováním v odlehlých ulicích,dál od domova.Aby mě super matky super dětí nepomluvily
![]()
Nazdárek!Naše malá taky nechtěla venku chodit,doma lítala jak čert a venku nic.Bylo to botama,měli jsme obyčejné,bez atestu,měkké.Koupili jsme pořádný,kvalitní a nestíhám!A taky to chce motivaci, nás stačily děti nebo psi.Teď už nechce vozit v kočárku,jen pěšky.Bude jí 15m.Hodně zdaru!!!!!! ![]()
Ahoj holky, at nezakladam dalsi diskuzi - jak to máte vy, co máte nyní tak +- 14 mes. dítě s chozením venku? my, když jdem ven, tak ho pak na rovince vyndam z kocarku, udelá par krucku, ale jeste ho zajimaji kaminky, klacky atd.,takze si drepne a hraje si s tim. pak se treba zvedne, ujde par krucku a zase… tak vsude ctu, jak deti pobihaji atd.,ten nas se zajima o tyto veci:-D kdyz si chce sedat na zem - zvlast v tomto pocasi - a proste pri zvednuti nechce chodit, jde do kocarku. chvili se vzteka, ale pak je klid… ja jen, jestli to taky tak meli, nez teda zacali litat jak draci i po venku? doma totiz lita jak drak:-D
@evulkanov my to tak máme pořád - 2 roky. Lítá doma a na zahradě jak drak, ale když jdeme pěšky do města, tak sbírá kamínky a listy, trhá trávu (plevel) a cesta do města - 2 km je na 3 hodiny
Za ruku vůbec, to se drží jen kus, kde jezdí auta… Jako bonus sleduje všechna auta a traktory. Jak v dálce zahouká vlak, tak 5 minut stojí a houká.
Pomohlo dát mu na cestu do ruky nějakou hračku - má plné ruce, tak nesbírá
.
@evulkanov Urcite, my to tak meli taky, doma uz to tak nejak vsechno znal, ale venku to pro neho bylo vsechno nove a zajimave, hlavne se pak taky dlouho bal travy,… jit na travu, to jsme museli jit s nim
a sejit chodnik, to taky chtel za ruku…casem to pak vsechno preslo
neznaji to, tak se boji..:-)
@evulkanov Měli jsme to stejně, akorát až v 16 měsích. Doteď je její chůze děs, u všeho se zastaví, všechno ji zajímá…
Dneska půjdeme celkem kus na vlak, tak jsem zvědavá.
Jo a ted kdyz chodime se sousedkou a jeji o pulroku starsi holcickou ven a nejedou na odrazedlech, ale jdou po svych, tak to seberou klacky a stouchaj do listi na zemi apod. takze to se skoro nikam nehnem…to je porad " tak uz pojdte" ![]()
Jee, holky, tak to jste mě uklidnily, diky. no, za ruku se drzet nechce. rada bych ho naucila, at se drzi kocaru a pujde bokem, ale to vubec. sem tam se ho snazi tlacit, ale to je tak na 10 vterin:-D zkusím tu hracku, jak pise @Billi