Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak samozřejmě, že je to možné, ale 100% ti to nikdo nepotvrdí.
Když jsem byla těhotná, brečela jsem pořád, všechno mě dojímalo/bylo líto/štvalo mě - cokoli. Hrozné období. Racionálně jsem si uvědomovala, jak debi_ně se chovám, ale nešlo to zcela ovládnout.
Jiný stav, no ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se za ten anonym, ale nechci prozradit případné radování.Poslední 3 týdny jsem jak na houpačce. Nervózní, citlivá, rychle se rozbrečím, někdy až hysterická. mrzí mě a je mi líto s prominutím každá blbost. Třeba minulý týden jsem brečela asi 10 minut, protože se mi rozbil hrnek. Nebo mi bylo hodně líto, že mě přítel neobjal, když jsme šli spát a na jeho otázku odpověď, že si mě vůbec nevšímá.
Neptejte se proč, nevím. Nikdy mi na tomhle nezáleželo, ale k jádru věci. Ještě když jsme se snažili, tak jsem měla kupu testů, než jsem to definitivně vzdala. Dneska mi to nedalo a ráno jsem test zkusila a ejhle POZITIVNÍ.
A moje otázka zní, mohla jsem být tak hysterická, a citlivá, protože jsem otěhotněla?
Protože jinak si svoje chování (protivné i mě samotné) nedovedu vysvětlit v posledních týdnech![]()
Nevymlouvala bych se na otěhotnění a snažila se ovládat. Jako jo, člověk je prostě v „jiném“ stavu, ale pořád je to člověk s rozumem. Za nějaké výkyvy se prostě omluv nebo si ze sebe dělej legraci. Ono se to ustálí. Pak si dej pozor i po porodu na poporodní blues. Není to nic nenormálního.
@Russet píše:
Nevymlouvala bych se na otěhotnění a snažila se ovládat. Jako jo, člověk je prostě v „jiném“ stavu, ale pořád je to člověk s rozumem. Za nějaké výkyvy se prostě omluv nebo si ze sebe dělej legraci. Ono se to ustálí. Pak si dej pozor i po porodu na poporodní blues. Není to nic nenormálního.
Já to spíš brala tak, že celou dobu nic, pak jak kdyby mi hráblo. Nevím, nic se u nás neděje, jen mě zajímalo, jestli by to mohlo souviset, není to chování, které by přetrvávalo měsíce a roky. Ale děkuju ![]()
Teď jde spíš o to, aby bylo všechno v pořádku.
Z.
@Anonymní píše:
Já to spíš brala tak, že celou dobu nic, pak jak kdyby mi hráblo. Nevím, nic se u nás neděje, jen mě zajímalo, jestli by to mohlo souviset, není to chování, které by přetrvávalo měsíce a roky. Ale děkuju![]()
Teď jde spíš o to, aby bylo všechno v pořádku.
Z.
Sestra, jindy suverénka, se nám v začátcích těhotenství rozbrečela na nákupu. Prostě hormony pracují. Mě rozbrečela je dojemná reklama se zviřátky. Měsíce to trvat může a poporodní blues jsem měla skoro celé šestinedělí. Prostě takové jiné rozpoložení. Když si vše sedlo, dítě přibíralo, začalo jaro, ulevilo se mi úplně.
Omlouvám se za ten anonym, ale nechci prozradit případné radování.
Poslední 3 týdny jsem jak na houpačce. Nervózní, citlivá, rychle se rozbrečím, někdy až hysterická. mrzí mě a je mi líto s prominutím každá blbost. Třeba minulý týden jsem brečela asi 10 minut, protože se mi rozbil hrnek. Nebo mi bylo hodně líto, že mě přítel neobjal, když jsme šli spát a na jeho otázku odpověď, že si mě vůbec nevšímá.
Neptejte se proč, nevím. Nikdy mi na tomhle nezáleželo, ale k jádru věci. Ještě když jsme se snažili, tak jsem měla kupu testů, než jsem to definitivně vzdala. Dneska mi to nedalo a ráno jsem test zkusila a ejhle POZITIVNÍ.
A moje otázka zní, mohla jsem být tak hysterická, a citlivá, protože jsem otěhotněla?

Protože jinak si svoje chování (protivné i mě samotné) nedovedu vysvětlit v posledních týdnech