Přecitlivělost a hysterie v těhotenství

Anonymní
15.6.22 08:42

Přecitlivělost a hysterie

Omlouvám se za ten anonym, ale nechci prozradit případné radování.

Poslední 3 týdny jsem jak na houpačce. Nervózní, citlivá, rychle se rozbrečím, někdy až hysterická. mrzí mě a je mi líto s prominutím každá blbost. Třeba minulý týden jsem brečela asi 10 minut, protože se mi rozbil hrnek. Nebo mi bylo hodně líto, že mě přítel neobjal, když jsme šli spát a na jeho otázku odpověď, že si mě vůbec nevšímá.

Neptejte se proč, nevím. Nikdy mi na tomhle nezáleželo, ale k jádru věci. Ještě když jsme se snažili, tak jsem měla kupu testů, než jsem to definitivně vzdala. Dneska mi to nedalo a ráno jsem test zkusila a ejhle POZITIVNÍ.

A moje otázka zní, mohla jsem být tak hysterická, a citlivá, protože jsem otěhotněla? :zed: :D

Protože jinak si svoje chování (protivné i mě samotné) nedovedu vysvětlit v posledních týdnech :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13762
15.6.22 09:11

Tak samozřejmě, že je to možné, ale 100% ti to nikdo nepotvrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.6.22 09:30

Když jsem byla těhotná, brečela jsem pořád, všechno mě dojímalo/bylo líto/štvalo mě - cokoli. Hrozné období. Racionálně jsem si uvědomovala, jak debi_ně se chovám, ale nešlo to zcela ovládnout.
Jiný stav, no :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
15.6.22 10:00

Ano, mohla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.6.22 10:35
@Anonymní píše:
Omlouvám se za ten anonym, ale nechci prozradit případné radování.

Poslední 3 týdny jsem jak na houpačce. Nervózní, citlivá, rychle se rozbrečím, někdy až hysterická. mrzí mě a je mi líto s prominutím každá blbost. Třeba minulý týden jsem brečela asi 10 minut, protože se mi rozbil hrnek. Nebo mi bylo hodně líto, že mě přítel neobjal, když jsme šli spát a na jeho otázku odpověď, že si mě vůbec nevšímá.

Neptejte se proč, nevím. Nikdy mi na tomhle nezáleželo, ale k jádru věci. Ještě když jsme se snažili, tak jsem měla kupu testů, než jsem to definitivně vzdala. Dneska mi to nedalo a ráno jsem test zkusila a ejhle POZITIVNÍ.

A moje otázka zní, mohla jsem být tak hysterická, a citlivá, protože jsem otěhotněla? :zed: :D

Protože jinak si svoje chování (protivné i mě samotné) nedovedu vysvětlit v posledních týdnech :mrgreen:

Nevymlouvala bych se na otěhotnění a snažila se ovládat. Jako jo, člověk je prostě v „jiném“ stavu, ale pořád je to člověk s rozumem. Za nějaké výkyvy se prostě omluv nebo si ze sebe dělej legraci. Ono se to ustálí. Pak si dej pozor i po porodu na poporodní blues. Není to nic nenormálního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.22 10:44
@Russet píše:
Nevymlouvala bych se na otěhotnění a snažila se ovládat. Jako jo, člověk je prostě v „jiném“ stavu, ale pořád je to člověk s rozumem. Za nějaké výkyvy se prostě omluv nebo si ze sebe dělej legraci. Ono se to ustálí. Pak si dej pozor i po porodu na poporodní blues. Není to nic nenormálního.

Já to spíš brala tak, že celou dobu nic, pak jak kdyby mi hráblo. Nevím, nic se u nás neděje, jen mě zajímalo, jestli by to mohlo souviset, není to chování, které by přetrvávalo měsíce a roky. Ale děkuju :kytka:

Teď jde spíš o to, aby bylo všechno v pořádku.

Z.

• Citovat
  • Upravit
53518
15.6.22 11:45
@Anonymní píše:
Já to spíš brala tak, že celou dobu nic, pak jak kdyby mi hráblo. Nevím, nic se u nás neděje, jen mě zajímalo, jestli by to mohlo souviset, není to chování, které by přetrvávalo měsíce a roky. Ale děkuju :kytka:

Teď jde spíš o to, aby bylo všechno v pořádku.

Z.

Sestra, jindy suverénka, se nám v začátcích těhotenství rozbrečela na nákupu. Prostě hormony pracují. Mě rozbrečela je dojemná reklama se zviřátky. Měsíce to trvat může a poporodní blues jsem měla skoro celé šestinedělí. Prostě takové jiné rozpoložení. Když si vše sedlo, dítě přibíralo, začalo jaro, ulevilo se mi úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí