Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky.
Chtěla jsem se zeptat, zda to co mě trápí je vůbec trvdnuti břicha. ![]()
Ale jednoduše mám pocit, že se mi to břicho šíleně napíná, a je prostě tvrdé. Špatně se mi sedí, leží, stojí. Prostě najednou cítím jako kdyby to bříško mělo prasknout.
Na kontrolu jdu až za 2 týdny, je to normální? Jsem prvorodička, takže mám samozřejmě strach ![]()
Děkuji za případné komenty ![]()
Jojo, to bude tvrdnuti. Doktorka ti nejspis akorat predepise horcik. Takze nez k ni pujdes, muzes zacit brat nejaky sama ![]()
@Dendiss myslela jsem že se to děje až později..takže je to ok?
![]()
@Dendiss ještě jsem chtěla říct, že to tvrdnutí mám většinou k večeru ale trvá to docela dlouho třeba 3 hodiny…
Od 16-18.tt mi bricho tvrdlo nonstop treba 150× denne. V obou tehotenstvich. Obe deti v terminu a zdrave. Horick jsem u druheho ani nebrala, stejne nepomahal
Může to být i dřív, mně tvrdlo nejvíc kolem půlky těhotenství a pak od třicátého týdne skoro vůbec.
@LuCySekk me tvrdlo bricho jeste driv. Lekar rikal, ze se jedna odrazdivou delohu. Rekl, ze muzu uzivat horcik, zkusila jsem ho, nepomohl, tak jsem ho dal neuzivala
Mě to začalo také v té době. A opravdu hodně, jakýkoliv pohyb, než ležení, znamenal tvrdnutí. Ne jen párkrát za den, ale třeba 100×. Tak jsem prostě ležela. Dostala jsem hořčík, a brala ho, ale zpětně si myslím, že mi vlastně nepomáhal, jen být v klidu a ležet. Ale aspoň mi pomáhal na zácpu ![]()
Nyní jsem 39 tt, a vysadila jsem hořčík nějak v 36 tt a břicho přestalo úplně tvrdnout samo. Změnila jsem v tu dobu také těhotenské vitamíny, nevím zda to třeba nemůže být tím, ale to mi přijde blbost.