Před stavbou - finance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15
22.6.16 11:05
@Procházející píše:
Vy jste se začali bavit o dětech, až ted po 10 letech?

Podle mě je velkorysý, on tě celou dobu podporoval/živil při studiu. Ted chce závazky, pro vaši rodinu koupil byt, a pro tebe pro případ rozchodu koupil/přispěl na rekreační chatu. Přečti si tady, jak někteří chlapi nedají ženské nic. Co by ti radila mamka, kdyby situace byla obrácená? Poradila by ti, at seš zajištěná a vše máš napsáno na sebe a ten druhý, at si chodí do práce.

Tolik k penězům, jak to budete mít s rodinou, to se domluv podle toho, co chceš. Můžeš se věnovat rodině a přitom mít malý uvazek v oboru. Pokud je pro tebe podstatná kariera, tak se budete muset rozejít. Komunikuj s ním o detailech, s ním, ne s maminkou. Zajímavý je, že on tě živil x let, to mamince nevadilo, ted když chlap chce, abys ty víc investovala do vztahu, to už problém je.

A srovnej si priority, kolik chceš mít bytů než si pořídíte dítě? Já si myslím, že toho po něm chceš už moc… On tě má rád, jiný muž by nebyl tak velkorysý.

Chatička je naše a pro nás na rekreaci. Platili jsme ji spolu. Když já bych byt při denním studiu neutáhla nebo bychom se vůbec neviděli, jen v noci kdy bych byla úplně ko. To zase nechtěl. Já ale chci investovat do vztahu, ale nevím jak se domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
22.6.16 11:07
@Ajmana píše:
No jo, ale jak bys to řešila prakticky. Deti potřebují mámu i tátu a máma je v prvních letech ta nejdůležitější. Nechci je zanedbávat ani dopadnout špatně. Nechápu, že mu nevadilo třeba platit nájem, ale byt to už ne, že je to jasné. A bojím se, abych pak kůli tomu nebyla ve stresu těhotná a tak.

Ja to resit v realu? Proste si sednout, rict si, ze budes mit rodicak tolik a tolik, on vyplatu tolik a tolik, udelat rozpocet s tim, ze ok, byt je jeho, ale ze chces budovat neco spolecne a kolik tedy budete davat stranou na vas spolecny majetek. Zadne ze se chaticka opravi nekdy. Chtel bych videt, za jak dlouho to je realne apod.
Pohledej v diskuzich zde, nejlepe v sekci manzelstvi a partnerstvi, jak dopadaji ty, ktere nejsou domluveny na reseni financni v budoucnu (nerikam, ze musi vsem vyhovavat mit spolecne penize), ale ty jsi na nejlepsi ceste k zivoreni na rodicaku s poslouchanim komentaru, ze te manzel zivi.
A na co predmanzelskou smlouvu, kdyz majetek pred manzelstvim ma vyreseny? Je psany na neho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.6.16 11:07

O dětech jsme se bavili už po měsíci našeho vztahu a veděli jsme, že je oba jednou budem spolu chtít. To mi stačilo. Vůbec mě nenapadlo se tím zabývat takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
22.6.16 11:08

Ja nevidim nic spatneho na tom zeptat se na nazor mamky, nikdo vas nezna tak dobre a nemiluje vas tolik jako vlastni rodice, zeptat se mohu, vyslyset take a pak si to enjak dat dohromady se svoji predstavou…
Mne osobne by v tom vztahu vadilo, ze mam VS a mela bych skoncit jen u sporaku a u deti.No a ta predmanzelska smlouva, no nevim, nevim…zadnej med..kdyby to byl nejakej milionar, ale v tomhle pripade tomu moc nerozumim a bala bcyh se toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
22.6.16 11:11
@lauraka píše:
Ja nevidim nic spatneho na tom zeptat se na nazor mamky, nikdo vas nezna tak dobre a nemiluje vas tolik jako vlastni rodice, zeptat se mohu, vyslyset take a pak si to enjak dat dohromady se svoji predstavou…
Mne osobne by v tom vztahu vadilo, ze mam VS a mela bych skoncit jen u sporaku a u deti.No a ta predmanzelska smlouva, no nevim, nevim…zadnej med..kdyby to byl nejakej milionar, ale v tomhle pripade tomu moc nerozumim a bala bcyh se toho

VŠ má dnes kde kdo a sama o sobě je k ničemu. Pokud člověk není co k čemu a nejde si za svým cílem, tak samotná VŠ je mu o ničem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
22.6.16 11:13
@lupto píše:
Holka, nejde o mámu, ta Ti nemá co do toho kecat… ale Ty sama bys měla přemýšlet tak, jak přemýšlí Tvá máma, protože partner se takhle nechová. Respektive, chápu jeho chování, ale nemám z něj pocit, že s Tebou nějak moc počítá.Já včera zjistila, že jsem znovu těhotná, už jsem se po dvou dětech chystala zpět na plný úvazek do práce. Máme sice manželem rozdělené SJM, ale jako vzájemnou ochranu, funguje naprosto na společných financích, být oficiálně máme vlastnictví rozdělené… manželovi patří dům, který jsme koupili, mně být, který jsme pořídili. Jednak právě proto, kdyby se něco zvrtlo, jednak investujeme. Manžel teď vydělává mnohem víc, než já, když nastoupím do práce plně, tak se to vyrovná. A já teď s manželem řeším, že se třemi dětmi prostě nebudu moct fungovat v praci natolik, jak to fungovalo, prostě budu muset být víc zapojená v rodině. A i když mě manžel ujišťuje, že by nikdy…Tak přesto jsme se domluvili, že druhý byt, co máme v podílovém spoluvlastnictví, napíše na mě. Je fakt, že ve smlouvě máme i vyřešené děti, takže v případě rozvodu bychom nijak nebojovali, ale o ně, ani o peníze. Normálně také platíme vše z jedné hromady, manžel neřeší, co kdy a za kolik kupuju apod. Kdyby se choval jako ten Tvůj chlap, tak bych byla pryč a neměli bychom ani jedno dítě.

Presne, takto mne to prijde normalni, proste vyjadreni ucty k tomu druhemu je i ve sdileni majetku. Nemusi byt spolecny, ale melo by byt vlastnistvi vyvazene. Jinak je to o tom, ze ok, uzivej byt, dokud budes piskat, jak ja skacu. Jak prestanes, letis a delej si co chces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
22.6.16 11:16

@Šmoulice Tak ono jde o to jakou VS, jako studovat x let medicinu a pak se na to vykaslat povazuji za promarnene roky. ja osobne bcyh se toho vzdelani, tech nervu u zkousek, uceni, nevzdala. Bylo by mi hodne lito, ze mi zakrnuje u plotny mozek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.6.16 11:18
@Šmoulice píše:
VŠ má dnes kde kdo a sama o sobě je k ničemu. Pokud člověk není co k čemu a nejde si za svým cílem, tak samotná VŠ je mu o ničem :-)

presne, pri mnozstvi soukromych skol ma ted VŠ kazdy druhy a pokud nekdo v sobe nema ty spravny ambice, tak mu bude vyhovovat byt u sporaku i s postgradualem…

• Citovat
  • Upravit
15
22.6.16 11:21

Byt je jeho a chatička teda spíš ruina je naše. Předmanželskou smlouvu navrhl, abych měla já část svých financi na splátky bytu, který bych si případně koupila, abych byla zajištěná. Na koupi většího bytu nemáme a přijde mu lepší rekonstrukce chaty na rekreaci než kupovat malý byt spolu tady v Praze a nemít tak na rekonstrukci. Zase byt můžu pronajmout a nechat splácet nájemníkem. S tou chatou by to bylo na dlouho a hlavně vše postupně. Tak se vzít a koupit malý byt, který bude náš? Mamina mi radí ať si ho koupím sama, že on má taky svoje. Prý je to tak lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
22.6.16 11:27

Mi teda příjde byt 1+1 pro dva dospělé a dítě málo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
22.6.16 11:27
@Cuddy píše:
Presne, takto mne to prijde normalni, proste vyjadreni ucty k tomu druhemu je i ve sdileni majetku. Nemusi byt spolecny, ale melo by byt vlastnistvi vyvazene. Jinak je to o tom, ze ok, uzivej byt, dokud budes piskat, jak ja skacu. Jak prestanes, letis a delej si co chces.

Hm to by ten můj nikdy neudělal. Bere to tak, že je to naše když se podílíme oba. Což mi přijde jasný, ale to miminko mi do toho nesedí. Opravdu už ho ale oba chcem a to moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.6.16 11:30
@Ajmana píše:
Byt je jeho a chatička teda spíš ruina je naše. Předmanželskou smlouvu navrhl, abych měla já část svých financi na splátky bytu, který bych si případně koupila, abych byla zajištěná. Na koupi většího bytu nemáme a přijde mu lepší rekonstrukce chaty na rekreaci než kupovat malý byt spolu tady v Praze a nemít tak na rekonstrukci. Zase byt můžu pronajmout a nechat splácet nájemníkem. S tou chatou by to bylo na dlouho a hlavně vše postupně. Tak se vzít a koupit malý byt, který bude náš? Mamina mi radí ať si ho koupím sama, že on má taky svoje. Prý je to tak lepší.

jezisi tak si ho kup a neres…

• Citovat
  • Upravit
15
22.6.16 11:31
To byl ten najemni. Bydlíme v malinkém 3kk. A je to tu hezoučký :)
@brisco píše:
Mi teda příjde byt 1+1 pro dva dospělé a dítě málo :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30946
22.6.16 11:49
@Ajmana píše:
Hm to by ten můj nikdy neudělal. Bere to tak, že je to naše když se podílíme oba. Což mi přijde jasný, ale to miminko mi do toho nesedí. Opravdu už ho ale oba chcem a to moc.

Ja to mam opravdu jinak. Ja to beru tak, ze se podilim uz jen tim, ze partnerovi vyperu tu kosili, aby na jednani pusobil dobre, prevezmu za nej cast domacich praci, kdyz se potrebuje pripravit na zkousku zvysujici kvalifikaci, dodavam optimismus, kdyz se mu nechce ucit apod. Proste jeho uspech je i muj uspech a naopak.
Vem to tak, tvuj muz muze mit hodne prace, delat prescasy, chodit domu pozde v noci a doma nebude schopen nic udelat. Pokud jsme partneri, tak ok, prevezmu jeho povinnosti, protoze pak se budeme mit lepe, pojedeme na dovolenou, zainvestujeme do rodinneho majetku. Pokud by to on bral tak, ze penize navic jsou jen jeho, tak proc bych se ja mela namahat prebiranim jeho praci, kdyz bych z toho nic nemela?
A to nejsem zadna zena v domacnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
22.6.16 11:55

Tak na tom, že je byt jeho nevidím nic špatného, koupil ho za svoje. Pokud vám vztah klape, tak proč dítě odkládat, bydlet máte kde a roky už taky klepou na dveře. Předmanželská smlouva je v dnešní době, pokud má jeden z páru před svatbou nějaký majetek, pro mě automatická a není na ní nic „vyčůraného“. A pokud bude přítel podnikat, tak ti ji rozhodně doporučuji. A co se týče postoje domácí puťky, tak to si musíte vyříkat vy spolu (nenapsalas, co bys chtěla ty). Můžeš se 100% věnovat 2 dětem, než nastoupí do institucí, jít pak do práce (jako to dělá většina) a odkládat si pěníze bokem na případné horší časy. Na částečně oddělených financí v manželství není nic špatného, ale je třeba mít nastavená pravidla. Po pravdě moc nevím, co řešíš ;) Když si promluvíte, budeš mít jasno :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí