Před stavbou - finance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15494
22.6.16 11:55
@lauraka píše:
@Šmoulice Tak ono jde o to jakou VS, jako studovat x let medicinu a pak se na to vykaslat povazuji za promarnene roky. ja osobne bcyh se toho vzdelani, tech nervu u zkousek, uceni, nevzdala. Bylo by mi hodne lito, ze mi zakrnuje u plotny mozek :-)

Mě by to taky bylo líto, ale jak píše i @Hanka1, ne každý má na víc. Jestli mi rozumíš. ;)
Nevíme co a jak zakl by chtěla. Zatím jen psala co jí radila maminka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
22.6.16 12:01
@Cuddy píše:
Presne, takto mne to prijde normalni, proste vyjadreni ucty k tomu druhemu je i ve sdileni majetku. Nemusi byt spolecny, ale melo by byt vlastnistvi vyvazene. Jinak je to o tom, ze ok, uzivej byt, dokud budes piskat, jak ja skacu. Jak prestanes, letis a delej si co chces.

No, úplně přesně to takhle na mě působí u zakladatelky… bohužel. Z pár písmenek člověk moc nepozná, to je pravda, na druhou stranu, klidná bych prostě nebyla. Sama nezajištěná ženská s dítětem na krku má prostě finanční, a existenční problémy, to je fakt. A mít vztah, kde partneři navzájem nechtějí toho druhého zajistit, to bych nebrala… ať už je to společně jmění, společné vlastnictví, nebo jako my, sice rozdělené, ale vzájemně tak, aby ten, co prostě nemůže jen dělat kariéru, neodešel bez ničeho, jen proto, že se staral o rodinu a děti.

Zakladatelko, věk je jakž takž, pokud s ním chceš zůstat, asi bych klidně rok, dva ještě zapracovala na usporách, investicich, případně za to třeba opravila aspoň tu chatu, abys měla aspoň něco. A chtěla ji na sebe celou, a pak se vrhla na plození dětí. A taky si vyjasnila finance v případě výpadku tvého příjmu, když budeš doma.Trch diskusí o tom je tu taky nepřeberné množství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
22.6.16 12:51

@Ajmana A ty momentálně na ten byt peníze máš nebo za co bys ho chtěla koupit? Já tomu furt nerozumim, proč chceš za každou cenu byt, když máte kde bydlet(nemusíš platit nájem, můžeš šetřit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.6.16 16:24

Zakladatelka vycerpala jako Novacek pocet prispevku na den, ozve se zitra…

• Citovat
  • Upravit
15
24.6.16 10:21

@zuzukobylka nejake male uspory mam, ale zatim je smlouva v praci na dobu urcitou tzn. musela bych pockat, jeste najit hezky byt a vyridit hypoteku. A tohle vsechno jeste pred miminkem, ktere bych kuli tomu musela odlozit o cca 2 roky a na materske bych mela maly prijem a bala se jestli to potom zvladnu s miminkem na rodicaku kdyz by treba neplatil najemce.

@lupto

Chata chce, aby byla nase, protoze jsme ji platili na pul a jinak by to bylo nespravedlive podle nej. Jeho predstava je, ze budem bydlet doma tj. u nej v byte, postupne opravovat chatu a ja jako maminka budu pecovat o miminko a on jako tatinek. Pry mi v nejhorsim tu chatu necha, abych mela kde bydlet, ale bude nase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.6.16 10:40

@Cuddy píše:
Presne, takto mne to prijde normalni, proste vyjadreni ucty k tomu druhemu je i ve sdileni majetku. Nemusi byt spolecny, ale melo by byt vlastnistvi vyvazene. Jinak je to o tom, ze ok, uzivej byt, dokud budes piskat, jak ja skacu. Jak prestanes, letis a delej si co chces.

@lupto píše:
Presne, takto mne to prijde normalni, proste vyjadreni ucty k tomu druhemu je i ve sdileni majetku. Nemusi byt spolecny, ale melo by byt vlastnistvi vyvazene. Jinak je to o tom, ze ok, uzivej byt, dokud budes piskat, jak ja skacu. Jak prestanes, letis a delej si co chces.
No, úplně přesně to takhle na mě působí u zakladatelky… bohužel. Z pár písmenek člověk moc nepozná, to je pravda, na druhou stranu, klidná bych prostě nebyla. Sama nezajištěná ženská s dítětem na krku má prostě finanční, a existenční problémy, to je fakt. A mít vztah, kde partneři navzájem nechtějí toho druhého zajistit, to bych nebrala… ať už je to společně jmění, společné vlastnictví, nebo jako my, sice rozdělené, ale vzájemně tak, aby ten, co prostě nemůže jen dělat kariéru, neodešel bez ničeho, jen proto, že se staral o rodinu a děti.

Zakladatelko, věk je jakž takž, pokud s ním chceš zůstat, asi bych klidně rok, dva ještě zapracovala na usporách, investicich, případně za to třeba opravila aspoň tu chatu, abys měla aspoň něco. A chtěla ji na sebe celou, a pak se vrhla na plození dětí. A taky si vyjasnila finance v případě výpadku tvého příjmu, když budeš doma.Trch diskusí o tom je tu taky nepřeberné množství

ZAKLADATELKA

holky tohle mi přesně říká máma :(. Já bych chtěla mít moc miminko, ale bojím se, že pak budu mít existenční problémy nebo výčitky, že se nevěnuju dětem. A nevím co s tím mám dělat. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15494
24.6.16 10:44

@Ajmana

Ty nemáš pořádnou práci, nemáš úspory, ale chceš kupovat byt? 8o Za co prosímtě? :nevim:

Ty můžeš být ráda, že máš chlapa, který je tak štědrý. Ne každý takový je.
Podle mě řešíš akorát kraviny a coby kdyby :roll: A pokud to takto budeš řešit i dál, tak se dítěte nikdy nedočkáš. Protože co by bylo, kdyby náhodou… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.6.16 10:56
@Šmoulice píše:
@Ajmana

Ty nemáš pořádnou práci, nemáš úspory, ale chceš kupovat byt? 8o Za co prosímtě? :nevim:

Ty můžeš být ráda, že máš chlapa, který je tak štědrý. Ne každý takový je.
Podle mě řešíš akorát kraviny a coby kdyby :roll: A pokud to takto budeš řešit i dál, tak se dítěte nikdy nedočkáš. Protože co by bylo, kdyby náhodou… :roll:

Mám normální práci. Jen mě povýšili a při změně postu dávají vždy smlouvu na dobu určitou a po půl roce ji mění na dobu neurčitou. Nebo proč není normální? Většinu úspor jsem dala na chatičku, abychom mohli víkendy trávit v přírodě. Ale je pravda, že na mateřské bych ji neměla, takhle to myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
24.6.16 12:56
@Ajmana píše:
@zuzukobylka nejake male uspory mam, ale zatim je smlouva v praci na dobu urcitou tzn. musela bych pockat, jeste najit hezky byt a vyridit hypoteku. A tohle vsechno jeste pred miminkem, ktere bych kuli tomu musela odlozit o cca 2 roky a na materske bych mela maly prijem a bala se jestli to potom zvladnu s miminkem na rodicaku kdyz by treba neplatil najemce.

A když budeš mít na krku hypotéku, tak budeš klidnější? Já pořád nechápu, proč musíš za každou cenu vlastnit byt. Vlastní bydlení bych řešila až v případě, že byste se třeba s přítelem rozešli, zatim můžeš šetřit. A třeba taky spolu zůstanete navždy a nemusíš řešit nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
24.6.16 13:05

Tak ja osobne povazuji vlastni byt za vybornou investici do budoucna, v tom zakladatelku dost chapu. Koupit uz nyni a pronajimat. Vsak najem pokryje velkou cast hypoteky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30950
24.6.16 13:12

@Ajmana A uz jste si s partnerem sedli a probrali rozdeleni financi do budoucna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí