Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ajmana Byla bych ochotna pripustit, ze byt je jeho, byť byl porizen v prubehu 10 leteho vztahu. Ale nebyla bych ochotna pristoupit na jeho hru, ze deti budou c. 1 a ty se mas venovat predevsim jim. Sveho zamestnani bych nebyla ochotna se vzdat. Tva mamka ma pravdu, budes na nem zcela zavisla. Takze si rozmysli, zda s timto muzem chces zit i nadale nebo ne. Vzhledem ke svemu veku mas nejvyssi cas. Osobne bych si s nim sedla a rekla mu, ze se mne to nelibi. Ze jsem ho tech 10 let podporovala a ze by bylo samozrejme jine, kdyby ziskal byt pred zacatkem vztahu. A jestli hodla jet takto oddelene finance i dal, jak si to predstavuje, az ty budes na materske a rodicovske s prijmem par tisic Kc. Jestli mu prijde v poradku, ze ty vlastne behem zivota zadny majetek neziskas. Ale predem rikam, ze takovy vztah by nebyl nic pro me. A ohledne deti vam hori koudel za zadkem obema, nejen ty mas nejvyssi cas, ale i on.
To se s mamou o tomhle teda nemám vůbec bavit? Já nevím stejně už to mám v hlavě. Spíš by mě zajímalo jak se chtít domluvit, aby to bylo rozumne.
@Šmoulice píše:
Přestaň se držet maminčiné sukně a začni žít sama za sebe. Sorry, ale brát ohledy na maminku?Trapné a směšné.
A vůbec bych se nedivila, kdyby ti chlap chlap utekl
Nikdo nevydrží s maminčiným mazánkem.
A kde vidis, ze je zakladatelka mamincin mazanek? Z toho, ze premysli o jejich radach? Na tom preci neni nic spatneho.
@Cuddy píše:
A kde vidis, ze je zakladatelka mamincin mazanek? Z toho, ze premysli o jejich radach? Na tom preci neni nic spatneho.
Si ten příspěvek přečti ještě jednou. Mě tak přijde, že co jí maminka řekne je svaté a musí to tak být. ![]()
@Šmoulice píše:
Si ten příspěvek přečti ještě jednou. Mě tak přijde, že co jí maminka řekne je svaté a musí to tak být.
Kdyby to tak muselo byt a bylo to svate, tak to zakladatelka vezme jako fakt a nepremysli, zda ma mamka pravdu a nebo ne.
Píšeš jak to vidí přítel, jak to vidí mamka, ale co chceš vlastně TY? Jste spolu deset let, je ti třicet, já nevim na co čekat…Byt si koupil přítel za svoje, tak je jeho, na tom nevidim nic divného.
@zuzukobylka píše:
Píšeš jak to vidí přítel, jak to vidí mamka, ale co chceš vlastně TY? Jste spolu deset let, je ti třicet, já nevim na co čekat…Byt si koupil přítel za svoje, tak je jeho, na tom nevidim nic divného.
Též na tom nevidím nic divného ![]()
@Ajmana A co chceš Ty? Jsi VŠ, je Ti 30…tak snad máš svou vlastní hlavu, ne? Věk na dítě máš, ono to taky nemusí jít hned. A co práce, baví Tě? jaký smysl má studovat VŠ, když by jsi se měla věnovat hlavně dětem?
Asi bych se zamyslela spíš nad tím, jestli chceš žít v takovém vztahu, jestli by to dlouhodobě vyhovovalo tobě ![]()
To, že je byt přítele, mi přijde celkem logické, pokud ho koupil komplet za svoje peníze. Předmanželská smlouva může mít svůj význam zejména v případě, že by se chystal znovu podnikat, pak by tím chránil rodinu.
Nicméně pro mě by asi bylo nepřijatelné, aby mi partner „nadiktoval“, že on bude vydělávat, chovat mě jak ve vatičce a já budu sedět doma a starat se o děti. To by mělo být společné rozhodnutí. A ne každý na to má náturu
Některé ženy se v tom najdou, čančají byt i děti, mají čas na koníčky a jsou spokojené. Jiným to nestačí, potřebují k seberealizaci něco jiného.
Takže já osobně bych neřešila, jestli teď budu šetřit na byt, řešila bych, jestli mi takový vztah může dlouhodobě vyhovovat a podle toho bych se zachovala.
@Šmoulice píše:
Též na tom nevidím nic divného
taky nevidim nic divneho na tom, ze byt, ktery si partner koupil za svoje je proste jeho.
Pokud na to mas zakladatelko finance, tak si byt porid taky a basta. Nechapu co resis. A zavisla byt na partnerovi i s detma nemusis, vetsina zen s detma po materske normalne pracuje…
Příspěvek upraven 22.06.16 v 10:55
@zuzukobylka píše:
Mno já chci mimi, ale taky mám v hlavě strach z to co mi říkala máma. Kamarádku si manžel vzal po 3 letech a vůbec tohle neřešili. Spoří na barák. Nikdo tam neřeší, že studovala, takže se vezla. Finančně je na tom podobně teda když bych odmyslela manžela…
Vy jste se začali bavit o dětech, až ted po 10 letech?
Podle mě je velkorysý, on tě celou dobu podporoval/živil při studiu. Ted chce závazky, pro vaši rodinu koupil byt, a pro tebe pro případ rozchodu koupil/přispěl na rekreační chatu. Přečti si tady, jak někteří chlapi nedají ženské nic. Co by ti radila mamka, kdyby situace byla obrácená? Poradila by ti, at seš zajištěná a vše máš napsáno na sebe a ten druhý, at si chodí do práce.
Tolik k penězům, jak to budete mít s rodinou, to se domluv podle toho, co chceš. Můžeš se věnovat rodině a přitom mít malý uvazek v oboru. Pokud je pro tebe podstatná kariera, tak se budete muset rozejít. Komunikuj s ním o detailech, s ním, ne s maminkou. Zajímavý je, že on tě živil x let, to mamince nevadilo, ted když chlap chce, abys ty víc investovala do vztahu, to už problém je.
A srovnej si priority, kolik chceš mít bytů než si pořídíte dítě? Já si myslím, že toho po něm chceš už moc… On tě má rád, jiný muž by nebyl tak velkorysý.
@Cuddy píše:
@Ajmana Byla bych ochotna pripustit, ze byt je jeho, byť byl porizen v prubehu 10 leteho vztahu. Ale nebyla bych ochotna pristoupit na jeho hru, ze deti budou c. 1 a ty se mas venovat predevsim jim. Sveho zamestnani bych nebyla ochotna se vzdat. Tva mamka ma pravdu, budes na nem zcela zavisla. Takze si rozmysli, zda s timto muzem chces zit i nadale nebo ne. Vzhledem ke svemu veku mas nejvyssi cas. Osobne bych si s nim sedla a rekla mu, ze se mne to nelibi. Ze jsem ho tech 10 let podporovala a ze by bylo samozrejme jine, kdyby ziskal byt pred zacatkem vztahu. A jestli hodla jet takto oddelene finance i dal, jak si to predstavuje, az ty budes na materske a rodicovske s prijmem par tisic Kc. Jestli mu prijde v poradku, ze ty vlastne behem zivota zadny majetek neziskas. Ale predem rikam, ze takovy vztah by nebyl nic pro me. A ohledne deti vam hori koudel za zadkem obema, nejen ty mas nejvyssi cas, ale i on.
No jo, ale jak bys to řešila prakticky. Deti potřebují mámu i tátu a máma je v prvních letech ta nejdůležitější. Nechci je zanedbávat ani dopadnout špatně. Nechápu, že mu nevadilo třeba platit nájem, ale byt to už ne, že je to jasné. A bojím se, abych pak kůli tomu nebyla ve stresu těhotná a tak.
@Ajmana píše:
Mno já chci mimi, ale taky mám v hlavě strach z to co mi říkala máma. Kamarádku si manžel vzal po 3 letech a vůbec tohle neřešili. Spoří na barák. Nikdo tam neřeší, že studovala, takže se vezla. Finančně je na tom podobně teda když bych odmyslela manžela…
A z čeho máš tedy konkrétně strach? Ted máš něco málo našetřeno, než se mimi podaří a narodí, tak zase něco našetříš. rezervu tedy budeš mít slušnou(když nemusíš plati nájem). Přes rodičák budeš s dětmi doma a pak pujdeš normálně do práce. Ale to musíš příteli říct, jak si to představuješ. Mimichodem, proč chce přítel předmanželskou smlouvu?
Holka, nejde o mámu, ta Ti nemá co do toho kecat… ale Ty sama bys měla přemýšlet tak, jak přemýšlí Tvá máma, protože partner se takhle nechová. Respektive, chápu jeho chování, ale nemám z něj pocit, že s Tebou nějak moc počítá.
Já včera zjistila, že jsem znovu těhotná, už jsem se po dvou dětech chystala zpět na plný úvazek do práce. Máme sice manželem rozdělené SJM, ale jako vzájemnou ochranu, funguje naprosto na společných financích, být oficiálně máme vlastnictví rozdělené… manželovi patří dům, který jsme koupili, mně být, který jsme pořídili. Jednak právě proto, kdyby se něco zvrtlo, jednak investujeme. Manžel teď vydělává mnohem víc, než já, když nastoupím do práce plně, tak se to vyrovná. A já teď s manželem řeším, že se třemi dětmi prostě nebudu moct fungovat v praci natolik, jak to fungovalo, prostě budu muset být víc zapojená v rodině. A i když mě manžel ujišťuje, že by nikdy…Tak přesto jsme se domluvili, že druhý byt, co máme v podílovém spoluvlastnictví, napíše na mě. Je fakt, že ve smlouvě máme i vyřešené děti, takže v případě rozvodu bychom nijak nebojovali, ale o ně, ani o peníze. Normálně také platíme vše z jedné hromady, manžel neřeší, co kdy a za kolik kupuju apod. Kdyby se choval jako ten Tvůj chlap, tak bych byla pryč a neměli bychom ani jedno dítě.