Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Už taky jedna diskuze na toto téma je. A ano, jedu v běžném režimu. Máme střídavku.
Už tu jedna taková diskuze byla založena před pár dny. Vláda nepozastavila platnost rozsudku ohledne péče o děti. Jste povinni si dítě předávat.
Ano jedeme normalne dal, dokud sme vsichni zdraví (nebo aspoň dokud teda nekdo nema nejake příznaky, ted uz člověk neví dne ani hodiny)
Nakonec jsme se dohodli a dítě nepředáváme. Otec je z rizikové oblasti a z rizikového oboru a u nás v okrese zatím nic. Trochu byl kravál, ale nakonec respektoval přání dítěte i moje. Jsou v kontaktu přes whataup každý den tak hodinu, učí se spolu angličtinu.
A u nas treba to je jinak. Dohodli jsme de ze po dobu karanteny budou deti u me, mam je v plne peci a otec jednou za 14 dni ale ted jsem navrhla ze to proste bude takhle. Mam male mimino, ziju jeste se starsima rodicema a on chodi do prace a netusim co by kde mohl pritahnout. On s tim souhlasil-byt mel kecy ale na podstatne pristoupil. Ovsem soucasti dohody je i to ze az to pomine tak se budu snazit mu usly cas vynahradit pokud to pujde. Blby je ze deti k nemu nechteji, nejlepe vubec takze az nastane ze tam maji byt casteji jako nahrada tak se myslim picnou.
Prosím zachovat anonym-nechci spojovat s nickem
Dcerka má deset, s jejím tatínkem máme střídavku. Dcera se vyjádřila, že teď chce být jen u mě a její táta to zatím respektuje. Volají si každý den a zatím k němu nechce. Já jsem ráda, že mám takto větší přehled o jejím zdraví, až bude líp, může být u něj jak bude chtít dlouho.
@Khalesi Soud by v tomhle případě nepomohl? Je to přece na dětech jestli chtějí být u otce… Ne na rodičích ![]()
My měli kluka asi týden, aby maminka nemusela čerpat OCR (jsme doma, HO). Po vyhlášení karantény jsme se dohodli, že maminka půjde na OCR a vezme si kluka k sobě. Zatím to je tak, že bude u něj a my si ho vezmeme, až se vše uklidní (třeba na delší dobu o prázdninách). Ale je to na dohodě. Kdyby domluva nebyla možná, tak se jede dle rozsudku.
@Anonymní píše:
Ahoj všem, chtěla bych se jen zeptat. Jak to máte teď s předáním děti (dítěte) k druhému rodiči teď v době karantény a všeho co se děje??? Jedete v běžném režimu nebo?? Díky všem za názory…
Ne, je karantena, tudíž se žádné předávání nekoná. Jsme oba rozumný a čím min pendlovani, tím lip pro všechny.
Nejedeme, jedeme v nouzovém režimu.. než jdu do práce, vyzvedne si otec dítě, než jde do práce on, předá ho svým rodičům ve stejném domě, když přijdu z práce rodiče mi dítě zase přivezou..
@Koroptev12 spis nepomohl. Detem je 9 a 5 a jejich otec ted, kdyz je po bitve dela generala. Nikdy zajem nebyl, deti k nemu vztah nemaji ale on jede podle rozsudku. Proste sup a jedou. A nezajima ze se jim nechce. A u soudu…alimenty plati, k nim se chova vicemene hezky(je to de.bil tak tim ovlivneno) zazrmi maji, najist dostanou. Obleceni atd. Proste ten zaklad pro urady tam je, a deti se jeste nikdo ptat nebude ches nechces. To myslim az nekdy v 11. Zatim je to takova patova situace.
Vdavala sem se mlada a uuuplne blba, byla to velika chyba. Ted to odnasi chudaci deti.
@Jana206 píše:
Už tu jedna taková diskuze byla založena před pár dny. Vláda nepozastavila platnost rozsudku ohledne péče o děti. Jste povinni si dítě předávat.
No, jak se to vezme. naše ex odmítla předat. OSPODnice jí to posvětila a řekla, že mají nějaké instrukce a maj si telefonovat. ![]()
Hele, já bych řekla, že to přesně ilustruje ochotu předávat děti a pěstovat vztah s otcem. Kdo měl problém dřív, tak korona je skvělá příležitost, jak ho odstřihnout na pár měsíců
ZAkladatelko, my předáváme jinak. Ale my máme společnou péči, jedeme dost na pank a teď je to ještě větší binec.
Zkoušela jsem s otcem dětí domluvit, ale řekl, že prostě chce, takže to je tak, že jedeme klasicky podle rozsudku. Má rozšířený styk s dětmi a i když byly nemocné, tak trval na předávání.
Mně třeba taky štve, že nemůžu být s přítelem, ale snažím se minimalizovat kontakty. Za to ex se chová nezodpovědně a prohlásil, že nebude poslouchat nějaký doporučení vlády. ![]()
Tady je naprosto přesně vidět jak to je. Když rodičům jde o zdraví všech…tak se v klidu domluví, že teď je přednější to zdraví…Několikrát za den si zavolají na skype Whats App… Magoři budou dělat zle jen aby zase dělili problémy, vyhrožují soudy, se pisují stížnosti a některé blb… je v tom ještě podporují „snaží se děti odstřihnout“. Virus není ani soudce, ani právník ani nic jiného a opravdu neřeší, kdo je příbuzný a kdo ne…Je třeba omezit kontakty na nutné miminum. Nezbytné je to co nelze nahradit jinak nebo zrušiz! A když někdo nechápe, že to, že si dítě s druhým rodičem pár týdnu bude povídat na Skypu místo ho vidět osobně…nebo sním půjde místo 2 hodin u něj na půl hodiny na kolo…a tvrdí, že tím se dítě odcizí…tak jde jen o ego a naschvály. Až bude mít dítě jednoho rodiče v nemocnici na ventolátoru a půjde mu o život…tak to jistě pro něj žádná újma nebude, že? le bohužel to už nikoho nezajím, to se svede na cokoli jiného…
Ahoj všem, chtěla bych se jen zeptat. Jak to máte teď s předáním děti (dítěte) k druhému rodiči teď v době karantény a všeho co se děje??? Jedete v běžném režimu nebo?? Díky všem za názory…