Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Po tom, co jsem včera přijel z Německa ze služebky už vážně začínám mít strach. V Německu jsem s rouškou neviděl vůbec nikoho, lidé se tam procházejí a vybavují jako kdyby se nic nedělo. V Globusu stále pekli pizzu se kterou se před obchodem v hloučku ládovali pubertaci. Německo si zadělává na obrovské problémy. Byl jsem rád že jedu pryč, dokud jsem nepřijel na naše hranice. Myslel jsem že si vystojím dvě hodiny v koloně a pak mě ani bez roušky nepustí do ČR a budou mě vyšetřovat, mít spousty otázek… Jedu, jedu a kolona stále nikde i když jelo docela dost aut, přejezdu hranice krásný les nebo jak se to tam jmenuje, prostě jel jsem na Ústí a konečně vidím že předemnou jedna maďarská dodávka zastavila. Tak jsem zastavil za ním připraven čekat alespoň 5 min, jenže on se okamžitě zase rozjel. A před ním nebylo žádné jiné auto ale hned policajti. To mi bylo fakt divné že ti policajti zvládli změřit teplotu a zkontrolovat dokumenty za 10s. Tak jsem popojel a policajt: občanský průkaz. Ukázal jsem mu ho přes okno a on: šťastnou cestu
Jsem na něj vyvalil oči a ptám se: to nebudete ani měřit teplotu? A on: a máte teplotu. Já: Myslím že ne. On: tak proč bych vám ji měl měřit? Jeďte.
Takže lidi, to co vidíte v tv jsou jen divadýlka pro voliče. Přes hranice si jezdí každý jak se mu zlíbí. Nikdo se na nic neptá, nebyl jsem dokonce ani poučen že mám nosit roušku a jít do karantény. Ti pendleři, ridiči náklaďáku a různí výletníci nám toho sem natahají tolik že se z toho po… Nyní sedím doma v karanténě a přemýšlím kolik asi % z těch co se vrátili ze zahraničí tak jako já volali z vlastní iniciativy doktorce aby pak museli 14dni sedět doma. A kolik tisíc pendlerů, řidičů a výletníků překročí naše hranice bez jakékoliv kontroly a evidence. Tady už vážně přestává všechna sranda, po tom co jsem viděl už věřím všem příběhům nemocných lidí co je nikdo nechce otestovat a tak je doktoři prohlašují za zdravé a oni ty viry roznášejí mezi ostatní. Nevěřte naší vládě že to má pod kontrolou, nevěřte jim ani slovo. Tolik let nám lhali, proč by najednou začali říkat pravdu
Jsme v opravdu velkém maléru.
@Nechaputo Jedna vec jsou stanovene postupy, a druha vec je, zda jsou tyto postupy dodrzovany (viz kontrolujici policista)
To same se muze dit i na hygienach a v nemocnicich. Je to vse o osobni odpovednosti jednotlivych lidi. Vsude jsou poctivci i lajdaci ![]()
S rouškou nechodí, není to tady nakázáno jako v Čechách. Ale brzy to tady bude asi taky. Já bych si moc ideály z Čech nedělala, ano v Německu je hodně nakažených, ale taky se dělá spousta testů a je spousta lidí. To že se nedodržuje co má je v cz předpokládám taky, nic není dokonalé.
Náš známý se vrátil z Asie /cestoval tam 5 tydnů/ Thajsko, Vietnam, Kambodza, Filipíny a Čína. A myslíte, že mu někdo na letišti měřil teplotu? Ne! Domů letěl z Thajska, takže ne z rizikové země, ted si vesele chodí nakupovat, po venku atd. ![]()
Ale o co jde.. Tak prostě musí do karantény ne? To vám musí namerit teplotu nebo použijete rozum?
Jo už Klaus zkoušel v Německu poučovat a jak dopadla ČR? Jejich ekonomické úrovni se ani nepřiblížila. A místo zloděje propisek je tu teď jeho „vlastenec“ syn.
Tak přidám svou zkušenost starou cca. 2 hodiny. Hraniční přejezd Železná Ruda. Kontrolují jak při odjezdu, tak příjezdu do republiky. Chtějí vidět občanku i povolení pro pendlery, zpátky koukají i do kufru auta.Oni jsou taky jenom lidé a jak řekli, sami neví co bude za hodinu… Taky je to na odpovědnosti a svědomí každého z nás, pokud vím, že jsem byla někde, kde jsem mohla něco chytit, tak prostě nelezu, tam kde bych to mohla někomu předat. Jo a to neřešení v Německu je pravda. Byla jsem v Aldi a jediná jsem měla roušku, koukali na mě jako na mimozemšťana. Stejně tak, když jsem si madlo u košíku utírala mokrým ubrouskem. Jen jsou v Aldi na zemi nalepené u kas pásky na odtupy. A od domácího jsem se dozvěděla, že v Česku je panika ![]()
@Jitulinaja
A nejvtipnější pak je, že je zelená hranice zcela nehlídaná a prostupná. Takže opět poloviční a naprosto bezvýznamné řešení, ale u spousty lidí to vyvolá dojem rázného a tvrdého postupu.
Četla jsem názor jednoho českého lékaře, který má praxi v Německu a psal, že už někdy od listopadu měl několik pacientů, u kterých si je téměř jistý, že měli tuto nemoc. A že on osobně v žádném případě nekritizuje naši vládu, že se snaží a dělají, co mohou, ale že on osobně by své děti dál posílal do školy, kdyby ta možnost byla, že opatrnost by stačila jen u starších a ohrožených osob. Že si myslí, že jinak by bylo lepší, aby si tím spousta lidí prošla a mimochodem psal, že také jezdí denně přes hranice a policisté, jak ho vidí, tak jen mávnou, jeďte, pane doktore. Je to těžké.
V Německu na to jdou jinou cestou, čas ukáže, jestli lepší nebo ne. Mají před námi cca týden náskok, testuje se tam mnohem víc než u nás a v počtu testovaných-nakažených k poměru k počtu obyvatel jsou na tom cca jako my teď. Ale zřejmě nebudou mít takový dopad na ekonomiku jako my a hlavně psychický stav národa u nás, narozdíl od nich se bude dost zhoršovat díky těm šíleným a občas úplně nesmyslným opatřením, které vláda mění a upravuje ze dne na den
Tady zajímavý pohled
https://www.respekt.cz/…ledku-paniky?…
@renap píše:
V Německu na to jdou jinou cestou, čas ukáže, jestli lepší nebo ne. Mají před námi cca týden náskok, testuje se tam mnohem víc než u nás a v počtu testovaných-nakažených k poměru k počtu obyvatel jsou na tom cca jako my teď. Ale zřejmě nebudou mít takový dopad na ekonomiku jako my a hlavně psychický stav národa u nás, narozdíl od nich se bude dost zhoršovat díky těm šíleným a občas úplně nesmyslným opatřením, které vláda mění a upravuje ze dne na den
Tady zajímavý pohled
https://www.respekt.cz/…ledku-paniky?…
Já si tedy taky myslím, že ta 100% karanténa je na psychiku obrovský nápor. Já tedy každý den s dcerou jdu na procházku a upřímně si nedovedu představit, že bychom nikam nemohly.
@Jan Exekuovaný píše:
@Jitulinaja
A nejvtipnější pak je, že je zelená hranice zcela nehlídaná a prostupná. Takže opět poloviční a naprosto bezvýznamné řešení, ale u spousty lidí to vyvolá dojem rázného a tvrdého postupu.
A o to jde. Kazdy ma byt zodpovedny a kdyz vi, ze k prestupu hranice ma pouzit k tomu urcene prechody, tak nema chodit jinudy. Vsude policajti nebo zatarasy byt nemohou.
Je to zodpovednosti kazdeho z nas ![]()
Tady jsou prostě lidi blázni…tu paniku dělají pomatenci, co zvolili Zemana a Babiše, tedy důchodci a ženský…a od toho se všechny ty blbosti okolo nás odvíjí a budou nás stát solidní životní úroveň…
@olino píše:
Tady jsou prostě lidi blázni…tu paniku dělají pomatenci, co zvolili Zemana a Babiše, tedy důchodci a ženský…a od toho se všechny ty blbosti okolo nás odvíjí a budou nás stát solidní životní úroveň…
No, obávám se, že ekonomika dostane takovou dardu, že rok 2008 proti tomu byl procházka růžovým sadem, ale ráda bych se mýlila.
@cecetka píše:
A o to jde. Kazdy ma byt zodpovedny a kdyz vi, ze k prestupu hranice ma pouzit k tomu urcene prechody, tak nema chodit jinudy. Vsude policajti nebo zatarasy byt nemohou.
Je to zodpovednosti kazdeho z nas
Je skvělé, že o Babiš má takovou starost o naše blaho. Stát mi zakazuje legálně odjet ze země, to je jak za minulého režimu. Jen si nejsem jistý, čemu tím pomůže. Ale když byl Babiš zvolený hlasem důchodců a ex voličů SOCDEM a KSČM…
Ať žije zelená hranice a Babiš s Hamáčkem mi můžou políbit…