Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry den, prosím vás mám dotaz ![]()
Když mi PPL, nebo jiná přepravka doručuje zásilku, tak oni už nedavají k podpisu přepravní listy, nebo takovou tu elektronickou krabičku? Totiž přijel mi balíček a nikdo mi nedal žádný doklad, že jsem něco převzala
děkuji za reakce
Asi spěchají, DHL dělá tu krabičku, ppl mají archy
podepisuju vždycky, někdy chtějí i občanku
doklad o zaplacení se mě ptá jetsli chci nebo ne, odmítám, nechci chlapce zdržovat
Poslední dobou po mě taky nikdo nic nechtěl. Pokud jsem platila dobírku, tak jsem to chápala, ale stalo se mi to i u předem zaplaceného zboží.
Vždy..Když jsem platila hotově, dostala jsem podepsat papíry, když kartou, podepisovala jsem elektronicky.
PPL i Geis by měli používat skenery (nebo tištěné potvrzení o doručení) a zásilka by měla být při převzetí podepsána.
Asi záleží jak které depo, nicméně u PPL na centrále to hrotí hodně- řidiči dostávají nemalé pokuty za chybějící POD.
Geisáci bez podpisu neudělají ani ránu, ti jedou přes skenery absolutně všecko ![]()
@Kajuli A nepodepisuji to tedy sami? Protoze mne typek z ppl na telefonickou zadost hodi klidne balik za branku, nema s tim zadny problem.
To si ridic podskrabne za tebe v kabine, to je jeho riziko
pripadne ma onboard kameru a tvuj zaznam kdybys dodani poprela
Kdyz davas hotovost tak potvrzeni musis obdrzet na vyzadani ty a ne on ![]()
Podle me je na ridici aby dukazni bremeno ustal v pripade sporu a pokud vydavas hotovost, dukazni bremeno o zaplaceni mas ty
@Cuddy No to je taky dost dobře možné, někteří řidiči jsou bohužel docela… hovádka, slušně řečeno. Prakticky v provozu jsem nikdy nebyla, mám jen nasátou teorii a zhruba představu o tom, jak by to mělo v ideálním případě probíhat (pracuji v týmu, co dodává systém do těchto firem).
Dobírky ale podle mne hlídají hodně, za to jsou taky nejvíce pérovaní
Většinou platím zboží dopředu a kromě DPD po mě nikdy nikdo nechtěl žádný podpis a bylo jim jedno komu balíček předají (nebo nechají jen tak před vchodem)
Ze své zkušenosti - ne vždy podepisuji, a když, tak jen elektronicky. O doklad o zaplacení si musím říci. V každém místě republiky je to asi jiné.
Tak děkuji za reakce.. mě se ted stalo, že jsem si zboží zaplatila přes internet banku a jak přijeli, tak tam bylo dobírka, a já krava si neuvedomila že jsem to už zaplatila a zaplatila jsem to jeste jednou..a nedal mi žádny doklad… takže ted mám doma dárek za 600 misto za 300kč a nikdo z firmy odkud mám dárek mi neveří…
jestě mi ta jejich učetni tvrdí, že na te dobirce bylo pry jen 30kč tak mi poslali zpět 30kč. no na facku toto
Nedávno jsme přebírali (přebíral přítel) předem zaplacený balíček. Také jsme nedostali žádný doklad nebo potvrzení o převzetí. Jenže on se na to ani nezeptal, možná kdyby jo, tak ho dostanem
Taky mi to přišlo divné, pozastavila jsem se nad tím, protože jsem potřebovala zjisti zpětně číslo zásilky..