Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, chtěla jsem se Vás zeptat jak napovídá název ohledně záloh na plyn. Vaříme, topíme a ohřev vody je na plyn. Doma topíme od 19 až 23 stupňů. Kolik si myslíte že je ideální záloha na plyn? Zatím máme zálohu na plyn 1700 Kč. Děkuji za odpověďi.
@martina.se
A kolik by jsi spíše doporučovala? Ať mám představu?
Příspěvek upraven 11.12.15 v 17:54
@Vitalion píše:
@martina.se
A kolik by jsi spíše doporučovala?
záleží i na velikosti bytu. Na baráku - 4+1 byt, jsme měli 4500 kč - topení, ohřev vody, vaření. Ale těžko říct, nebyl to zateplený barák
osobně bych dala tak 3 tis, lepší aby se vracelo než doplácelo
Tak já ti tady můžu napsat, že švagrovi vyjde roční spotřeba kolem cca 10.000, ale vážně to určitě neber, protože on je radši celou zimu nemocnej, než aby to musel platit ![]()
Vzhledem k tomu, ze v tom je i topeni, tak to asi nikdo neodhadne. zalezi, ejstli mate zatepleny dum, jestli to je rohovy nebo prizemni byt atd. a jestli topi sousedi kolem tebe. je mela dva roky pod sebou prazdny byt a nad sebou duchodkyni, co netopila, barak nezatepleny a vzhledem k tomu, ze jsem nehodlala zmrznout, tak ucty byly silene.
My v byte 3+1 v nezateplenym baraku mame 3 tis mesicne, topime a hrejem vodu. Topime na 21 pres den v noci 18
K.
@martina.se
S manželem bydlíme v bytě 2+1 a barák máme zateplení. A radiátorů máme doma tři.
Topíme a ohřev vody bez vaření, zateplený dům, platíme 2000 a vždy máme přeplatek
Tak to nebude zas tak hrozný. A koukáte se třeba nějak průběžně na plynoměr, že byste věděli nějakou spotřebu? To byste si mohli přibližně propočítat.
My 3+1,topíme, vaříme i ohříváme vodu a máme 1700. Vždy nám vraceli, tak jsem zvědavá jaké vyúčtování bude ted(máme mimino, tak topíme víc než dřív).
@Vitalion píše:
@martina.se
S manželem bydlíme v bytě 2+1 a barák máme zateplení. A radiátorů máme doma tři.
Tak to možná bude stačit těch 1700. Já platím 3000/měs, na plyn to samé co vy, barák 6+1 zateplený, vytápíme na 22-23°C, pravda, občas přitápíme krbem, ale tak max o víkendu.
@Vitalion píše:
@martina.se
tak pak ty 2 tis, to by šlo ![]()
@Vitalion
On je rozdíl, zda je byt 1+kk nebo 5+1
Zateplený, nezateplený.
Ideální zálohu si spočítáš při vyúčtování nebo pomocí odečtu.
Ono je topit a topit, ohřev vody je taky jiný jestli si dáš krátkou sprchu nebo si napustíš vanu (+ nastavení kotle, bojleru). Totéž jestli vaříš celé dopoledne na všech 4 plotýnkách nebo si uděláš těstoviny s kečupem. ![]()
Mame byt cca 100m2 v RD a zalohy na plyn mame 1800.
Topime (na 22 stupnu) a varime na plynu.
Letos nam 1300 vraceli