Předávkování mrkve
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
předávkování mrkve
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat,někde jsem četla,že se může člověk z požití většího množství betakarotenu i předávkovat,mám 10-ti měsíční holčičku,moc mi nechce kousat,tak jí občas něco uvařím a občas skleničku,jenže skoro v každé skleničce je mrkev,minulý týden mi dokonce naše dětská doktorka řekla,že jíme hodně mrkve,že je malá oranžová,tak mám strach,zda to není první varovný signál a já jí akorát dávám buď skleničku,kterou máme někdy na dva dny nebo jí třeba uvařím polévku,kde je mrkve málo,tak nechápu,jak může být oranžová,když nejíme té mrkve tolik,žádné mrkvové šťávy nepijeme a ve skleničkách je přece té mrkve málo,ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
my tohle řešili u Míši, všechny děti vyrostly na zhruba stejných skleničkách a jediný M. byl oranžový… Nejsem si vědoma toho, že by té mrkve měl přes příliš, MUDr. mě podezírala, že dáváme Kubíky a spol., ale toho vůbec nekupujeme. Tenkrát se to nijak neřešilo, M. dostával pořád dál skleničky a postupně to odeznělo. MUDr. to nijak neřešila, říkala, že pokud nemá žluté bělmo, je to v pořádku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem to měla u syna podobné, vůbec mě to nenapadlo, pořád měl mrkve habaděj. Pak mě na to dětská dr. upozornila, mrkev jsem na nějakou dobu úplně vysadila a pak jsem si už dávala pozor…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za odpověď,no já si taky říkám,že přece není možné,aby se předávkovala z takového malého množství mrkve,kdyby mě doktorka neřekla,že je taková trochu oranžová,tak bych si toho ani nevšimla,protože mně taková přijde pořád,asi je to tím,že ji pořád vidím,ale prostě mi vůbec nepřijde oranžová
Navíc v těch skleničkách je přece té mrkve málo,z toho se nemůže předávkovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj s tou mrkví bych to moc nepřeháněla, ale podle mého názoru to asi nevadí pokud dáváš čerstvou šťávu.
Jednou jsem četla i studii, že proti rakovině teď nevím čeho, by měl člověk sníst denně 1 kg. mrkve. ![]()
Jinak kubíky bych nedávala vůbec je to samý cukr ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vůbec Kubíky nedávám,je to šíleně sladký,my nejvíc pijeme ovocný čajík,ale já ho nesladím,malá mi to v pohodě pije,buď čaj nebo vodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já to nepíši na tebe já to píši pouze všeobecně neboj, prostě kubík ničí dětské zoubky a hotovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že některé děti reagují více a jiné méně. Náš ji snědl dost a nic, já zase dávala v marné snaze udělat aspoň trochu tužší bobek, nepomohlo, jiné děti mívají zase zácpu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje starší dcera taky byla oranžová - vypadala jako když se právě vrátila od moře - taky mě na to mudra upozorňovala, že to je z mrkve. Já jsem dávala výhradně skleničky a ono když se podíváš na to složení, tak ve většině je 30 - 40% mrkve, což mi přijde docela dost. Mladší už jí skleničky spíš výjimečně, protože víc vařím a žlutá není vůbec. Ale myslím si, že to ničemu nevadí, vyrostla z toho, když jsem jí začala vařit normální jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych taky ráda vařila,ale moje malá mi moc nechce kousat a to máme už 8zubů
Ale jak kdy,třeba když jí dám rozkrájenej banán na kousky,tak ho sní,ale jí ho strašně dlouho.. a polévku jí musím mixovat,včera jsem jí dala rajskou s rýží a tu rýži mi plivala,je to těžký,tak to kombinuju se skleničkama,jenže jak jsou kousky i tam,tak to taky někdy plive ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mala mi taky moc nechce kousat mame rok a jen 4zuby
kdyz je vetsi kousek hned to plive mrkev ji kazdy den a doktorka nic nerikala stavicky nepije…teda nechce pit vubec…kamaradky maly taky hodne papal mrkev az mel oranzove prstiky na noze a ona myslela ze ma plisen tak snim letela k doktorce a ta rekla ze jeto z mrkve ze maj davat menší množství mrkve
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Take jsme byli oranzovi. Nicemu to nevadi. Predavkovat ze by to ovlivnilo zdravi nejde. Snazila jsem se o tom vyhledat informace a je to jen o tom ten karoten proste ubrat.
Ja jsem zacala varit doma, takze sklenicka uz byla jen obcas a mrkev jsem varila tak 1× za 2 tydny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Brácha, když byl malej, tak byl oranžovej. Mamka na něj byla pyšná, jak má opálený miminko a všechny ostatní miminka jsou bílý.
Pak jí doktorka řekla, že je předávkovanej, tak museli úplně vysadit kubíky. On jinou mrkev ani nejedl, ale měl třeba denně trochu Kubíka a měl to z toho. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn byl taky donedávna oranžovej, mrkve jsem mu dávala málo, bylo to z dýně
Protože málokterá sklenička mi vyhovovala složením, tak jsem nejvíc dávala zrovna ty, kde byla dýně. Takže jí měl skoro každý den. Teď jsem to omezila, má dýni nebo mrkev cca 2-3× týdně a už oranžový není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj měli jsme to samé, malý měl rád cokoliv s dýní, když se k tomu přidalo pak ještě občas sklenička s mrkví,, také mi doktorka říkala že je žlutý z mrkve..
Jenže on má prostě hrozně rád vše v čem ten betakaroten je.. tak jsem mu na 14dní vysadila mrkev i dýni srovnal se a pak dobrý.
Skleničkovala jsem jednu dobu dost, a jsou i skleničky úplně bez mrkve,, jen je nemají všude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit