Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nám se to stalo ( také na přebalování a také ocucaval lahvičku v nepřítomnosti a nevěděla jsem kolik vypil, pusinka celá mastna) sestřička dětská namo rekla sledovat, pokud to nebyla celá láhev, maximálne průjem a na týden vysadit. Nic se nedělo, přežil to v pohode a jsou to už 4 roky. A ber v potaz to, že spousta toho skončilo mimo pusinku, když je celý zašpiněný.
Pak napis jak to dopadlo. Vigantol jsme měli jen první rok a taky mi kapal jak když nekapal… to jsem s nim mohla dělat psi kusy a než jsem z něj dostala kapku…snad budete v pořádku
@modravlocka Máš pravdu, Google mi to našel. Ale já jsem za celých deset let měla v ruce jen klasickou verzi, která spíš nekapala. Se skleněným kapatkem mám pro děti rybí tuk určený od 6 měsíců.
Horká čokoláda má pravdu. Dívám se na složení a nevypadá to, že by se měl z oleje a vitamínu D otrávit.
Vitaminem D se samozrejme predavkovat da a neni to zadna sranda. Nemyslim si ovsem, ze by to slo jednorazove. To predavkovani musi byt systematicke po delsi dobu.
@Jana206 On ten Vigantol ani nijak nechutna. Spis je takovy olejovy. Me treba strasne drazdi v krku.
Ahoj, stalo sa mi to samé, dcéra v roku cucala vigantol, koľko ho vypila, to neviem. Volala som toxiko linku s tým, že malá vypila tretinu, možno polovicu lahvičky. Paní poradila len, že už vigantol nemáme viac podávať. Je tomu už takmer päť rokov… Chápem, ako ti je, bola som z toho úplne na nervy… No, paní ma vtedy celkom ukludnila ![]()
@warita Vysoká dávka, což 1/3 až 1/2 lahvičky je, to zvládne i jednorázově. A fakt to není žádná sranda, hrozí až zástava srdce. Několikrát jsem to tu psala.
Ad. 1 Na toxikologii dr.rekl, ze v jeho veku (14
m) uz to zvladne, pokud jde o jednorazove predavkovani, musim mu dat behem hodiny na 2× Smectu, zajist, sledovat, na 4 mesice vysadit Vigantol a at to detska sleduje.
Smectu mame za sebou, vyckavame na druhe kolo.
Ad.2 Jestli nekdo mate Vigantol, tak si zkuste natahnout a zjistite, ze se da v pohode vysat. Kdybych si to neoverila, tak nehystercim. Mame novou lahvicku, tak asi poznam, jestli a kolik toho zmizelo.
Prosim, dalsi podobne komentare o hysterii si asi kazda matka v nejake momentalni krizi vyprosi…
@ivikik píše:
Ad. 1 Na toxikologii dr.rekl, ze v jeho veku (14
m) uz to zvladne, pokud jde o jednorazove predavkovani, musim mu dat behem hodiny na 2× Smectu, zajist, sledovat, na 4 mesice vysadit Vigantol a at to detska sleduje.
Smectu mame za sebou, vyckavame na druhe kolo.
Na netu je techto pripadu hodne, dokonce i na emiminu. Vsechny matky pisi, ze jena toxikologii uklidnili a ze se nic nestane. Takze bud v klidu.
Příspěvek upraven 07.06.19 v 22:35
@jannina1 no a začátek diskuze z odkazu…jak to máme vědět a vždyť to nekape ![]()
Hlavně, že je malej v pořádku ![]()
Na netu možná, v naší nemocnici se tyto případy vždy pro jistotu hospitalizuji na dětskou JIPku. ![]()
Dobrý den chci se zeptat už asi 3den jsem dala malymu 3 kapky vigantolu co teď asi týden vynechám nemůže se mu něco stát? ![]()