Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Náš mladší byl šílenej zavislak a pomohlo až to, když si ho rozkousal. Sám naznal, že rozbitej nechce, novej jsme neměli, tak pár dní měl aspoň ten rozbitej v ruce a pak ho sám vyhodil. Ptal se po něm ještě dlouho, ale vždy jsme řekli, že si.ho rozkousal a vyhodil, protože byl rozbitej. Staršímu jsme dudel rozbili trošku naschvál (jen jsem tomu pomohla, on je nekousal, takže by se to nestalo asi nikdy). Talze u nás už dvakrát odzkoušeno rozbití.
Co ho odnest do zoo pro nejake zviratko?
A nebo skritek ho muze odnest…
Jinak ja ho vyhodila z okna…sice ho hledala, ale „bohuzel“ nenasla… ![]()
Já teda stříhala na tajnačku, ale nepomohlo to..vyřvala si ho zpátky.
Nakonec prostě pomohlo až když se s ním NEhodou rozloučila sama.
Při tlačení na záchodě, se dívala na tu svoji nadílku a prostě jak se snažila tlačit, tak ji vypadl z pusy:o))) takže jsme ho spláchly a prostě další už nebyl…když měla touhu po dalším tak jsme řekli že už není, že ho přece spláchla a za dva dny byl klid..
@Elzap co se domluvit s nějakou kamarádkou která má menší miminko, že ho pujdete darovat. Ze dudlík je pro miminka, že je potřebují a že ona už je velká..a miminko určitě bude rádo a dá ji za to nějakou odměnu..
Starší ho zahodil sám, mladšího jsem vzala do hrackarstvi, vybrala si co chtěl a dudlíkem zaplatil ![]()
No zkusím s tím nastrihnutim, protože sama ho neodevzda, chápe spoustu věcí ale jak se jedná o dudlík tak to chápat nechce když jsem jí řekla že ho dáme miminku nebo vlaštovka tak mi řekne že ne, ať si koupí svůj, že tento je jeji:)
Co zkusit najít v okolí nějaký dudlíkovník? Případně si ho udělat někde na zahradě, v parku. ![]()
Môj má tri a pol roka a stále ho chce na spanie, alebo keď sa hnevá. ![]()
Vyhodit a další nedat. Ať vymyslíš cokoliv, tak stejně se ho bude domáhat a ječet. Žádná kouzelná rada neexistuje.
Můj syn byl taky hrozný závislák. Po druhých narozeninách jsme ho odbourali na ven a ve třech letech mu ho vzali čerti. Mluví úplně normálně, zuby v pořádku. ![]()
@Elzap ahoj tak muj prvni syn ho mel az do 2.5let…nam nepomohlo zadne vyhazovani do kose nebo z okna a nebo ze ho dame jinymu mimcu atd…nam zabrala dudlikova vila den den kdy jsme to vymysleli dal nas syn dudlik za okno ven na parapet a rekly sme mu kdyz ho tam nechas tak prijde dudlikova vila a odnese si ho a za ten dudlik tam budes mit darek…a vyplatilo se od ty doby ho uz nechtel.tak to zkus a uvidis.bud to vyjde nebo ne… ![]()
Ja s tebou tak soucitim! Chci to utnout u dva a trictvrtelete, ale rocni ho na usinani stale ma a ona mu ho samozrejme bere a odmita prijmout fakt, ze prcek muze a ona ne. Des a boj. Utnout obema bych zkusit mohla, ale uprimne se proste bojim o sve nervy, prcka to uklidni v noci okamzite a muzu spat dal - a ji taky. Pri predchozich pokusech vzdy par noci tezsi, pak klid treba dva tydny a pak zacaly sileny nocni desy, kdy se proste nespalo temer vubec v noci… dudlik vyresil, takze jsem nakonec ustoupila, jinak bychom se doma totalne zblaznili z nevyspani. Radu nemam, hackuju se, zkousim zas… (vim, ze povolit, kdyz uz se jednou rozhodnu, je nejhorsi, ale fakt to bez spanku neslo.)
Dcera dudlik nechtela, ale vedle svagrova ted taky zjistlila, ze rozkously uz tolik nejede, tak mu jeste trochu pomohla a uz ho nechtel. Jsou bez nej par dni a uz si nevzpomene. ![]()