Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na Avent pitka jsem prechazela uz nekdy od pul roka…s normalni savickou/dudlikem pily jen mleko, na vodu a caje mely jen nekapaci pitka…Nekdy od roka byly schopne se napit normalne z plastoveho hrnku, co si tak pamatuju, uz je to naky ten patek…
@Anonymní píše:
Ahoj uz by to mel davno umet muj ve 2 letech uz umel se sklenicky takze nema cas sup na to
co je tak citlivého na tematu, ze to musíš davat anonymne? ![]()
Učila jsem děti na hrníček snad od půl roka společně s příkrmy. V roce už se z něj dokázaly sami napít bez toho, aniž by se pobryndaly. Lahvičky a speciální hrníčky jsem nikdy nevedla…
Já dávala takový ten učící hrníček se 3 dirkama někdy kolem 8. měsíce. Po roce měl klasickou lahvičku jenom na mliko, od roka a půl uměl pít ze skleničky.
Děti byli kojené, a nějak v 10 m když začaly horka jsem jim dávala pít z klisické skleničky / hrnečku. Žádné speciální jsme nikdy neměli ![]()
Ahoj, každé dítko je jiné, některé se to naučí brzo a snadno a jinému to trvá, ale určitě ho to uč dál. Musíš vytrvat, mokrých věcí bude ještě spousta než se to naučí, ale mám za to že jsou lavičky s brčky které netečou(zkus zapatrat na netu).uz je to 10let co jsem takhle ucila já tak nevim co je na trhu nového-teď mě to čeká zas tak budu taky pátrat
.a na ten nočník-čím dřív ho naučíš tím líp pro tebe a peněženku, ale pomalu a v klidku ho každý den posazuj, aby si zvykal a třeba mu i dej nějakou mňamku do pusiny, aby se uvolnil a nebyl ve stresu.
Malý má od 10 měsíců magic cup od NUKu ( musí sat) a když to otočí tak neteče… Za mě spokojenost ![]()
Moje mala 17 mesicu umi pit z takoveho toho nekapaciho piticka. Mame od MAM. Ale z obyc hrnecku jeste ne. Ucim ji to. Jde to pomalu. A nocnik urcite nechci hrotit. Par pokusu bylo. Ale podle me ma do dvou let cas. Cca kolem druheho roku dozrava ta schopnost vedome udrzet a spustit potrebu. Hlavni je ze se spokojena a stastna ![]()
Takže vytrvat… Já si to myslela
Tu lahvičku se třemi dirkami máme, s té už nám to docela jde
A ještě k tomu nočníku, mám ho na něj tedy posadit v dobu, kdy vím, že kaká, nebo je to jedno? A po tom když vykoná potřebu, jak ho správně pochválit a dát mu najevo, že tak je to správně? Vím, že se ptám jak praštěná, ale nemám to moc s kým probrat ![]()
@Sluníčko1511 píše:
Malý má od 10 měsíců magic cup od NUKu ( musí sat) a když to otočí tak neteče… Za mě spokojenost
A kde se to dá sehnat?
@Mauša5218
Posaď ho kdykoliv a nějakou tu mňaminu aby nebyl ve stresu a jednou se to povede a pak hodně chválit. hlavně nenutit.
@Elzaaa píše:
Moje mala 17 mesicu umi pit z takoveho toho nekapaciho piticka. Mame od MAM. Ale z obyc hrnecku jeste ne. Ucim ji to. Jde to pomalu. A nocnik urcite nechci hrotit. Par pokusu bylo. Ale podle me ma do dvou let cas. Cca kolem druheho roku dozrava ta schopnost vedome udrzet a spustit potrebu. Hlavni je ze se spokojena a stastna
@Anonymní píše:
Ahoj uz by to mel davno umet muj ve 2 letech uz umel se sklenicky takze nema cas sup na to
a anonym proč?