2letý nespavec

201
28.5.19 13:41

U nás nejvíc problémů dělal právě dudlík na spaní. Malej se v noci budil proto, že ho pořád hledal, jak mu padal z pusy. Jakmile jsme mu ho sebrali, spí o hodně líp. Do té doby byl taky co hodinu vzhůru… A taky se mu špatně spí, když je mu horko. To asi podědil po tatínkovi. Takže skoro celou noc spí bez deky. Jakmile ho zkusím přikrýt, tak je během 5 minut vzhůru a odkopává se. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28
28.5.19 13:44

@Feliccita Děkuji, zkusím odbourat dudlík, ale často se vzbudí a dudlík má v puse:( a nad tím teplem jsem taky přemýšlela, ale teď je ještě příjemně…jestli je to z toho, tak co bude dělat, až budou tropické noci v létě?:D každopádně děkuji za příspěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
28.5.19 13:52

Mně se stále budí tříletý, sice už ne tak často jako třeba před rokem, ale některé noci fakt stojí za to.. Do teď jsem nezjistila čím by to mohlo být a co s tím. Mám podezření jestli nemá ADHD, tam jsou ty poruchy spánku časté, ale na nějakou diagnózu je ještě malý. Nezbývá mi doufat, že z toho někdy přeci jen vyroste. Je to hodně náročné pro celou rodinu to dlouhodobé nevyspani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
28.5.19 13:54

@milwinka chápu vás…i když asi nečekám, že se přestane budit úplně, ale třeba dneska spal jenom 8 hodin v noci a to přerušovaně…aspoň kdyby spal o chvilku víc :D držím palce i vám, ať se to zlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
28.5.19 13:59

Už to tady padlo, ale potvrzuji že u nás také pomohlo vzít dudlik :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
28.5.19 14:00

@krukynka děkuji, zkusím… snad mi pak nepřestane spát po obědě:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
28.5.19 14:08

@Catbalou vzít dudel, koupit mu velkou postel, nechodit pořád za ním, mít v pokoji max. 20 stupňů…

• Citovat
  • Upravit
201
28.5.19 14:15

@Catbalou Při těch velkých vedrech spal jen v tílku a plínce. Měl tam jen hozenou tenkou deku, kdyby k ránu bylo chladno. Ale to bylo spíš pro můj pocit než kvůli tomu, že by mu byla zima :lol: Když bylo echt vedro, tak jsem dávala přes nohy mokrou studenou hadr plínu. Ale my máme doma kolikrát v noci pořád 30 st. Jsme hned pod střechou, máme doma v létě peklíčko :cert: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
28.5.19 14:26

Syn v tomhle věku taky špatně spal, usínání na dlouhý lokte, bojkotoval postýlku a když jsme mu sebrali dudlík, tak se to ještě zhoršilo. Dostal velkou postel a nejvíc pomohlo, když několik měsíců po narození dcery spal u mě v posteli s manželem (já byla s miminem v dětském pokoji) a pak jsem mu jednou jen tak z legrace vyprávěla, jak je jeho postýlka smutná, že v ní nespinká a že se jí stýská a sám se rozhodl, že tam bude spát a byl klid. A taky mu teda kolem těch dvou let rostly stoličky, trvalo to dlouho a určitě to spánek ovlivnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
28.5.19 14:44

@Catbalou

Nepíšeš, kolik času jste denně venku na vzduchu. Zkus 1,5 hodiny dopoledne a 1,5 hodiny odpoledne. Ideálně, když bude chodit, ne na kočárku.

• Citovat
  • Upravit
28
28.5.19 20:17

@Dlouhá punčoška venku jsme hodně, na kočárku minimálně, potrebuju, aby chodil, až bude druhy prcek… ale nepomůže ani když jsme venku třeba 8 hodin :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
28.5.19 20:21

Díky všem… velkou postylku máme připravenou, zkusim vzít dudlik… jinak třeba s manželem spat dlouhodobě nemůže, hrozne se ze spaní mele, pokud bychom ho porad nechytali, padal by z postele - ze všech stran :) a taky zkusim tu teplotu, pokojik je v podkroví, ale má otevřené okno a v noci je tam příjemně, i když podle chuvicky přes 20…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.7.19 08:12

Ahoj,
zkusím to napsat sem:
Máme kluka, v neděli mu byli 2 roky. Už cca 3-4 týdny máme problém se spaním.
Od cca 15měs. spí sám ve svém pokojíčku, vše úplně OK. Ale poslední cca 4 týdny nám začal dělat před spaním hysterické scény. Už nevíme co s ním. Vždy, když se šlo spát, tak jsme koukli z okna, udělali takový rituál, řeklo se dobrou a bylo. Maximálně třeba za půl hodiny zavolal, my jsme přišli, pohladili, vše OK. Jelikož jsem velmi pracovně vytížen, tak se snažím chodit brzy domů, abych byl s ním a poté chodím pracovat do pracovny vždy když usne, kolem 20. hodiny. Nyní to nejde, protože když jdeme spát, už cestou začne brečet a když ho dáme do postýlky, začne hysterická scéna. Neskutečná. Nepomáhá nic - pohádky, mazlení, nic. Prostě když jde nyní, kvůli delším večerům, spát kolem 20:30-21hod, tak vydrž hystericky řvát klidně hodinu. Dle zdejších rad jsme se to snažili i vydržet a nic. Ve chvíli kdy řve, tak nemá cenu nic, protože nevnímá, když ho pak chceme vyndat, že ho pomazlíme, tak nás štípe, škrábe, kope. V postýlce dělá takové scény, že to vypadá, že z ní vyskočí. Samozřejmě, když jsme vzali kočár - do 5ti minut spí, ale každý den jezdit s dvouletým klukem v kočáru, aby usnul mi nepřijde moc normální. Doplním, že jinak je na 2roky velmi šikovný, oproti třeba ostatním dětem vypadá, že je jakoby napřed, proto nás toto naprosto zarazilo. Ráno se probouzí s úsměvem, jako by se večer nic nestalo. Zavolá maminko, tatínku a je to.
Ještě dodám, že po obědě usíná že s tak 2× fňukne a spí, ale tyhle večery se nedají vydržet. :zed: :zed: :zed: Manželka po celém dnu s ním už toho má plné zuby a já ho nedokážu tak uklidnit. Včera to skončilo tak, že u manželky na ruce po hodinovém řevu během minuty usnul - byl zřejmě vyčerpán.
PS: Vlažnou (studenou jsme se báli) sprchou taky nic - to se pak probere ještě s hysterickým řevem třeba ve 2 v noci a nejde utišit - zřejmě se mu o tom zdálo.
Nikdo z rodiny nám neumí poradit, asi jsme jinak byli všichni strašně vzorní… :nevim:
Díky za nějaké rady dřív, než se sesype manželka a potom asi i já a potom se mi sesype asi i moje práce a bude vymalováno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
23.7.19 08:48

Zkuste ho dávat spať později, obdobne stará dcera chodí přes léto později. Je déle světlo, biorytmus dítěte se změní a tak brzo se mu asi ještě spát nechce..nám teď chodí spát mezi 22-23 a vstava mezi 7:30 -9.. sama si řekne, že chce spinkat, tak ji dáme a do 5 minut spí.. kdybychom ji nutili dříve, tak se bude akorát vztekAt a stejně neusne, když ještě nebude unavená..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
23.7.19 08:50

@Beckyttine5: díky za radu, zkoušeli jsme dávat i ve 22, 22:30 a nic, stejně řve, tedy trochu kratší dobu, ale řve. Akorát, že to pak už člověk nemá ani 5minut pro sebe a já musím do práce, ale na druhou stranu ho nechci nechávat manželce na krku celý den až do 22hod…ještě to vyzkoušíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí