Předběžné opatření a odvolání

Anonymní
19.11.10 21:33

předběžné opatření a odvolání

Ahoj,
ráda bych se zeptala, jak dlouho po podání předběžného opatření se začne něco dít a jestli se lze proti němu odvolat.
pak když je rozhodnutí a mě se nebude líbit, do kdy je možnost se odvolat - od vynesení rozsudku nebo od doručení rozsudku.
jde o svěření dítěte do péče
děkuji
hezký večer
 L

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
836
19.11.10 22:01

No já ti úplně přesně neporadím,ale momentálně jsem před soudem na úpravu styku.Ex to podal před 5 měsíci a teprve teď bude první stání.Já jsem na jeho návrh podala okamžitě námitku s vysvětlením a také rovnou svůj návrh.Jeho zamítnutí mi nepřišlo,takže očekávám,že soud bude řešit jeho i můj návrh.Pokud soud odklepne jeho návrh,tak já dávám okamžitě odvolání.Tak to je můj postup,ale asi záleží jaký soud a jaká sociálka to má na starosti. :think:
U mě sociálka ještě nebyla a u ex byla okamžitě po přezkoumání soudu a to bylo cca před 4 měsíci.
Snad jsem trochu poradila :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ingeborg
22.11.10 21:54

Předběžné opatření je vykonatelné doručením rozsudku oběma stranám. Odvolání lze podat do 15 dnů od doručení předběžného opatření.

• Citovat
  • Upravit
30.1.15 07:56

Dobrz den? muzu se zeptat, vi někdo jak to chodi, bejvalek podal predbezko, ze chce po x letech vydat malého o vikendu, soud mu to zamitl, stim ze nedolozil podklady a zaroven popira otcovstvi…odvolal se, a jde to k mestskemu soudu, otazka zni jaka pravdepodobnost je ze to mestsky sou podpori, to zamitnuti, nebo naopak povoli…vy někdo prosim jak to chodi? a popr.da se ještě odvolat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.1.15 08:05

Tezko muze nekdo popirat otcovtsvi a zaroven si delat na dite narok. ja zapsan v RL jako otec ditete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.15 08:16

Ano je, samozrejme mu to také zamitli kuli tomu ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.15 08:17

Jen se trochu bojim ze ten mestskej soud rozhodne opacne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.1.15 08:43
@kulisek 81 píše:
Ano je, samozrejme mu to také zamitli kuli tomu ale…

moc to nechapu, byl zapsano do RL a pak to chtel poprit nebo zapsan nebyl a testy mu bylo dokazano, ze je otec a byl zapsan soudne?
jinak tech informaci je moc malo. obecne nikdo neda dite na vikend otci, ktery ho chtel poprit a neprojevoval zajem. na druhou stranu v zajmu ditete je mit dva funkcni rodice, takze pokud projevi snahu a nejsou vazne prekazky, tak soud muze chtit postupne sblizeni - zpocatku treba kontakt pod tvum dohledem, pak par hodin atd.
taky asi zalezi kolik je diteti, pokud se zacne zajimat o sedmilete dite, o ktere se driv nikdy nezajimal, tak uz je asi dost pozde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.15 10:52

Od zacatku vedel ze není otec, po dohode se nechal napsat do RL, ted popira, ze to vedel, malemu jsou 3roky a otec odesel v pul roce dítěte, obcas prijel, obcas něco dal, jinak zajem nemel, on tvrdi opak, neplatil najem tak jsem se musela prestehovat k rodicum a nasledne si nasla byt s novym přítelem na kterého je malej zvyklej…puvodni dohoda znela na 4h o vikendu u me postupne nekde, pripadne prodluzovani, on chce cely vikend, to me se nelibi po predeslejch skusenostech jak byl pak malej rozhozenej…SP mu to udajne poradila, nevim..na malého se od listopadu zeptal az včera..myslim ze je malej spokojenej tak jak to e, a ryskovat ze se opet sebere se mi nechce…nevim co on kde uvadi, ale samozrejme bude házet spinu…proto nevim jak muze reagovat ten mrstsky soud?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.15 10:54

Před 3mesici podal k soudu zadost o popreni, ale nezaplatil ji, takze to ofiko nikdo neresi ale mají to tam, byl to i důvod k zamitnuti tech vikendu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.16 08:35

Holky a děvčata, otci nepředávám syna kvuli fyzicému napadení mé osoby jak v době těhu, tak po, kdy byl u všeho přítomný i náš syn, mám o něj samozřejmě strach. nyní si otec zažádal o předběžko, budu se odvolávat. o syna se více jak pul roku nezajímal a u soudu popřel že je jeho… najednou by se přetrhl, prcek ho nezná. také mi vyhrožoval že se postará o to aby mi prcka vzali atd. mám strach že když ho nemá v péči ani jeden z nás že mi ho prakticky nemusí z vycházky ani vrátit a nic se nestane. myslíte že bych uspěla u zrušení předběžka?

• Citovat
  • Upravit
ferret
19.1.16 08:39

Chybí tu informace, jak zní to předběžko.

• Citovat
  • Upravit
72725
19.1.16 08:47
@Anonymní píše:
Holky a děvčata, otci nepředávám syna kvuli fyzicému napadení mé osoby jak v době těhu, tak po, kdy byl u všeho přítomný i náš syn, mám o něj samozřejmě strach. nyní si otec zažádal o předběžko, budu se odvolávat. o syna se více jak pul roku nezajímal a u soudu popřel že je jeho… najednou by se přetrhl, prcek ho nezná. také mi vyhrožoval že se postará o to aby mi prcka vzali atd. mám strach že když ho nemá v péči ani jeden z nás že mi ho prakticky nemusí z vycházky ani vrátit a nic se nestane. myslíte že bych uspěla u zrušení předběžka?

předběžné platí to pravomocného rozhodnutí soudu - ten může rozhodnout zcela jinak. Máš to napadení nějak doložené? Pokud ne, tak se boj. Pokud máš, tak máš čím argumentovat u soudu o předběžném. Vem si právníka - fakt doporučuju, jinak se může stát, že dítě k otci opravdu dají. Předběžné nezrušíš, tuším, že odvolání tam je, do 15 dnů. Ale pokud bylo doručeno, je vykonatelné, pokud tam nejsou podmínky proti..

Příspěvek upraven 19.01.16 v 08:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.1.16 08:47

Jo a ještě dodatek, o předběžném se rozhoduje velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.16 08:48
@ferret píše:
Chybí tu informace, jak zní to předběžko.

je to jen uprava styku…
jde o to že soud rozhodl jen na základě jeho vymýslu a lží :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria