Předčasný porod 32+6 tt

5.6.14 17:29

předčasný porod 32+6 tt

Ahojky holky chci se zeptat zda nemáte podobnou zkušenost, ležím v nemocnici na udržování, přijali mě před 14 dny s tím že hrozí předčasný porod, byla jsem otevřená na prst a čípek 15 mm, včera jsem byla na vyšetření a otevřená jsem už na 3-4 prsty mám zašlou branku a spotřebovaný čípek, jsem 32+6 ale malej je o dva týdny pozadu, myslíte že vydržím v tomto stavu dlouho nebo za chvilku porodím? děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3089
5.6.14 17:45

Podle mě pokud nebudeš mít kontrakce a nepraskne ti voda tak vydržíte, jinak dávaj ti něco proti kontrakcím? A určitě kortikoidy malýmu na plíce. Neboj se i kdybys porodila zvládnete to, já jsem rodila ve 30+2,bylo to rychlé, nebyl čas ani na kortikoidy a kluci vše zvládli, neboj se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
5.6.14 17:49

Nebojj, třeba to ještě nějakou chvilku vydržíš. :andel:
A když ne, tak dnešní péče o předčasně narozená mimnča je úžasná.
Držím pěsti. :hug:
Já sama dvě děti 26tt. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
5.6.14 17:55

Držím pěsti, ať vydržíš co nejdéle :hug: Každý den se počítá. Ale i kdybys porodila, tak neboj, zvládají to mnohem menší miminka, zvládne to i to tvoje. Když jsem s dcerou (nar. 30+6) začala chodit na rehabku, tak nám bylo řečeno „To bude v pohodě, ta se narodila už velká“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
5.6.14 18:00

Já myslím, že už jsi za tím nejhorším obdobím ;) - každej den k dobru je v tuhle dobu jen plus - předpokládám, že kortikoidy na dozrání plic už ti píchli - ale kámoška ležela s podobným nálezem, v 36+0 ji propustili s tím, že jsou Vánoce (propouštěli ji 23.12.) a když tak dojedou nakonec se malá narodila 37+1 ;) jen to teda byl fofr ;)
Každej den k dobru je teď od toho 32tt hlavně k tomu, aby mimčo nabralo trošku váhy - teď už hlavně roste ;)zítra začínáš 34tt to už je dobré ;)
Malá se narodila 36+1 byla sice malinká měla 2,5kg ale zvládla to už bez inkubátoru a v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
5.6.14 18:33

Jak zacnes 34tt uz je to v pohode :hug:.Od 34 uz nejsou terminove deti,,nedonosene,, ale,,predcasne,, narozene. V beznych nemocnicich uz deti od 34tt rodi a neposilaji ani na specializovany zarizeni.Me pustili po 2,5 mesicich v 34tt domu a dej se vule bozi, rodit si mysleli, ze zacnu jen co vytahnu paty z nemocnice.No a rodila jsem v 39tt a vodu mi praskali na sale :).Drzim palecky, niceho se uz neboj :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.14 18:55

Tak to jste mě holky potěšily :) kortikoidy mi píchla hned těch 14 dnů zpátky :) no já se jen bojím toho odhadu..prý má jen 1686 gramů ale je to prej plus minus pul kila… :) ale máme tady výbornou neonatologie tak se nebojím, jen jsem zvědavá jak dlouho to vydržím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
5.6.14 19:03

Hele je to pořád jen odhad - může to být +-500g (spíš plus :D) a hlavně oni od 34tt do konce naberou ještě skoro 2 kila, což je asi 300-400g týdně - takže počítej každej den k dobru je 50g ;) takže když vydržíš ještě týden tak budete mít kolem těch 2 kilo a to je váha s kterou pouští domů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.14 19:06

@mabis to by bylo super kdyby přibral ale teď přibral jen těch 86 gramů a ještě mám plodovku na dolní hranici.. nemůže to být i tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.14 19:12

@Maia22 @WERISKA @Etcetera78 @wildcherry

holky ještě jeden dotaz, kolik vážili vaše miminka po narození a jak dlouho jste byli v nemocnici? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
5.6.14 19:17

@PitryLudvikova No tak já jak jsem psala rodila na 26 tt. Tak jsem si tam pobyla asi ty tři měsíce. Ale ty proti nám čekáš obříka :mrgreen:
Syn měl 890g. a holka 730g.
Neboj, to bude dobrý. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
5.6.14 19:23

Ahoj, neboj, ja lezela na porodnich salech v Olomouci tyden. Prijali me 30+4, cipek 11 milimetru, sileny kontrakce, otevrena na dva prsty. Pichali kortikody, gynipral a magnezium na zastaveni kontrakci. Prolivali me tim horem dolem. Odhad byl 1056g, takze nic moc. Navic bylo 17.12. No… na nalade to nepridalo. Lezela jsem tak do 7.(? mozna 8. Uz mi to splyva) ledna, otevrena na 4 prsty, cipek temer spotrebovan. 35tt me pustili a ja porodila jsem az 39+0! Bud v klidu, kazdy den se pozna! Muzes to vydrzet klidne az do konce. Ja strasila malou v brise, ze jestli vyleze, tak ji budu chodit strasit do inkubatoru, ze ted rozhodne bude bojovat! Ze kdyz zustane, muze nechat bojovat me a jen si tam tak uzivat jeste lazo plazo. A hle, fungovalo to! :D

• Citovat
  • Upravit
5.6.14 19:41

@shellmyska ty jo tak to jsi vydržela dlouho :-D já doufám ze taky vydrží co nejdyl mě spíš je divný ze už mám zašlou tu branku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
5.6.14 19:50

To tak muze byt, ty moznosti jsou ruzny. Moje porodni asistentka mi vypravela jak ji prisla kamaradka na kontrolu v 20. tydnu a byla na 9 prstu. A nakonec rodila po terminu. Sice lezela jen v nemocnici do 34+0,ale nakonec prenasela. Je to hodne o mysli, i kdyz telu nekdy opravdu neporucis a maminky, co se jim deti narodily driv, mne mozna za tu vetu pozenou. Ale jsem zivym dukazem toho, ze jde vydrzet. A to jsem chodila pet pater nahoru dolu (nemame vytah), byt je navic mezonet. No srandy kopec… drzim palce, ale ted po 34+0 bude uz sve rekneme v pohode a kazdy doktor ti rekne, ze ted uz muzes.

• Citovat
  • Upravit
17565
5.6.14 20:11

@PitryLudvikova Anežka měla 1765g, ona byla na svůj věk obřík. A z porodnice ji propustili asi měsíc před původním termínem porodu. Následky z toho předčasného porodu má, ale jen velmi mírné, díkybohu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí