Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj.
Prosím Vaše zkušenosti…kde a jak dlouho po SC Vás nechali rodit přirozenou cestou? Moc bych si vaginální porod přála, ale otěhotněla jsem už rok po SC, takže přestávám mít iluze, že někdy zažiju normální porod ![]()
Děkuji za zkušenosti.
@Betynka87
Mi rikali otehotnet rok po sekci, nevidim tudiz problem. Ale ja si vyzadala druhy cisar, nakonec. ![]()
Ahojky, zalezi asi jen na pristupu porodnice, najdi si takovou, kde by ti to umoznili
a samozrejme i mrkli na jizvu, ale ta by mela byt pry pevna pomerne brzy. Ja jsem otehotnela po SC asi 18 mesicu a v jedne porodnici by me okamzite brali na cisare, v jine mi umoznili rodit normalne a jsem za to hrozne vdecna, bylo to neopakovatelne, byt bolestivejsi ![]()
@Betynka87 píše:
Ahoj.Prosím Vaše zkušenosti…kde a jak dlouho po SC Vás nechali rodit přirozenou cestou? Moc bych si vaginální porod přála, ale otěhotněla jsem už rok po SC, takže přestávám mít iluze, že někdy zažiju normální porod
Děkuji za zkušenosti.
rok není zase tak brzo
otěhotněla jsem půl roku po CS a rodila jsem přirozenou cestou ![]()
Jéé, vy jste mi udělaly radost ![]()
@Ájinka85 Jakým způsobem jsi hledala porodnici? Zašla na ambulanci a rovnou se zeptala, nebo jsi se domlouvala telefonicky? A v kterém měsíci to řešit?
@Betynka87 rok po cisari je uplne v pphode, pokud jsi nemela komplikace s jizvou. Ohledne porodu to zalezi hlavne na stavu jizvy, ktery se zjistuje ke konci tehotenstvi. Me by nechali rodit prirozene v Motole 13,5 mesice po sc, kdyby syn nemel pres 4kg.
@Elenloth Nee, žádné komplikace nebyly, týden po porodu jsem nevěděla, že nějakou jizvu mám ![]()
Ještě najít nějakou porodnici, u nás mě nejspíš poženou na SC…a hlavně neřešit to na poslední chvíli, abych stihla vůbec něco pořešit ![]()
Mě říkali minimálně rok počkat, otěhotněla jsem 13 m po SC a druhý syn se narodil normálně. Výběr porodnice určitě hraje roli. Držím palce, ať to dobře dopadne ![]()
@Betynka87 píše:
@Elenloth Nee, žádné komplikace nebyly, týden po porodu jsem nevěděla, že nějakou jizvu mámJeště najít nějakou porodnici, u nás mě nejspíš poženou na SC…a hlavně neřešit to na poslední chvíli, abych stihla vůbec něco pořešit
u nás cca v 38tt měřili jizvu na děloze a váhový odhad, u druhého porodu by mi dovolili max.10 přenášet a váhový odhad by měl být do 4kg a jizva nesměla být ztenčená. U porodu jsem nedostala nic na urychlení( oxytocin..ne že by mi to vadilo
) u třetího porodu za 2 roky sice taky měřili jizvu a váhový odhad, ale to se moc netrefili, malý byl o 10dnů dříve s váhou 4,03kg a vše v pořádku.
Holky a vite kdy uz se jizva povazuje za ztencenou, ze to brani prirozenemu porodu?? Jinak Bulovka ma uspesnost 40% po jedne sekci prir. Porodu. Motol udajne doporucuje dalsi sekci dle meho gyn.
@nulu86 v Motole rikali jizva do 2mm nejmin. Vidis, moje gyn. zase rikala, ze kuchat budou chtit v Podoli. A v Motole opravdu do sekce netlacili, nechali me i chvili prenaset, ale s mym nalezem to asi jinak nez druhou sekci neslo.
@Elenloth Jj, kamarádka teď rodila podruhé SC v Podolí…měla sice i ztenčenou jizvu, ale i tak by volili císaře.
Elenloth nevim co to znamena ale dnes na zaznamu z utz mam v prukazce DDS 5mm jedine co me napadlo ze by to mohlo byt je prave tloustka te jizvy. Ja se chystam na tu Bulovku tak snad tam budu mit stesti a porodim prirozene ![]()
@nulu86 dds je dolni delozni segment, ale vyznam toho rozmeru neznam. Rozhodne si vyzadej uzv jizvy, kdyby ho nechteli delat sami a pak se muzes rozhodnout.
@nulu86 píše:
Holky a vite kdy uz se jizva povazuje za ztencenou, ze to brani prirozenemu porodu?? Jinak Bulovka ma uspesnost 40% po jedne sekci prir. Porodu. Motol udajne doporucuje dalsi sekci dle meho gyn.
Dr. Koucký mě v rizikové poradně říkal, že co je pod 2mm tak raději volí sekci, ale ne vždy je síla jizvy směrodatná, že záleží na vyšetření. Do císaře vůbec netlačili