Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, je tady nekdo kdo porodil v 8 měsíci? Jak na tom bylo miminko zdravotně? A jakou melo vahu? V kterem tydnu jste porodily? Děkuji za odpověď.
Já se teda v těch měsících neorientuju, ale rodila jsem dvojčata 33+3 tt (což asi 8. měsíc je?) - váhy 1650 a 1830 gr, jedno mimčo úplně zdravé, od začátku bez dechové podpory, druhé těžká sepse, několik dní bojovalo o život, několikery atb, transfuze… nakonec to ale jako zázrakem zvládlo. Dnes jsou to už školáci a oba zdraví jako řípy ![]()
@Lucka1235 Ahojky, já také rodila v 8 měsíci a všechno naprosto v pořádku! Holčička vážila 3650,– a asi by jinak měla přes 4 kg
trochu žloutenka a jinak vše jak má být!
Neboj se ![]()
Rodila jsem 36+4, vaha 2510g a vse v pořádku. Akorat první měsíc života komplet prospala ![]()
@Anonymní píše:
@Lucka1235 Ahojky, já také rodila v 8 měsíci a všechno naprosto v pořádku! Holčička vážila 3650,– a asi by jinak měla přes 4 kgtrochu žloutenka a jinak vše jak má být!
Neboj se
v 8. měsíci 3650g?
8. měsíc je 30+5 až 35+0
37tt, 3500Kg naprosto zdravé miminko, pouze se trochu rozjela žloutenka, den byla na světýlku… ![]()
Porod 32+3 po odtoku plodovky. Kluk měl 1920g. Stihla se maturace plic. Sám dýchal a zdravotně ok. Dnes má 8 týdnu, termín jsem měla 18.1. Ale kolem bylo plno děti porozenych v podobných týdnech a je to taková loterie. Zavaznejsi problemy měly spíš děti pod 30.tydnem. Hodně spal prvních 5 týdnu. Zloutenku měl slabou.
Kamarádka měla dítě narozené cca 36 tt a je v pořádku, ale první půlrok si s ním teda užila, měl silnou zloutenku, hodně spal, nechtěl jíst, ona neměla tím pádem mlíko, on jak nejedl, tak byl onto slabší a o to víc spal a o to min měla mlika… Odsavala, kojila, dokrmovala a dost jí z toho hrabalo.